Е преживяването ти не е точно с парите на бъдещето, а на границата между двата свята На тази граница наистина е ужасно, аз даже се учудвам че си успял. Вече когато си чисто на крипто територия, там нещата са много лесни. Е, малко трябва да научиш портфейли, сийдове и миньорски таксички за да не правиш груби сакатлъци, но вече самото пращане на койни от портфейл на портфейл не е по-трудно или бавно от това например да изпратиш снимка на някой.Пак ми обягва идеята за юзер преживяването с парите на бъдещето.
Ти вероятно си вкарал доста малка сума, някоя и друга стотачка. Тогава действително таксите са голям % от всичко. Обикновено ексчейнджите имат еди си колко койна такса за изтегляне, но абсолютно число. Да кажем 0.0005 BTC ако теглиш Биткойн, което е около $20. Ако теглиш Биткойн на стойност $100 долара, само тази такса е 20% от транзакцията и просто не си заслужава. Но ако теглиш да кажем стойност $10,000... какво са някакви си $20 тогава.
Колосална разлика има с други по-малки койни. Например за LTC таксата би била 0.001 LTC, което са едва $0.2. Не съм сигурен, но вероятно тези такси са за да покриват миньорските такси, защото те са същия калибър.
Затова сега ако някой иска да набутва в Биткойн, Етер или дори Доге, добре е сумата да е $1000 и нагоре. Иначе по-добре някой койн с по-малък маркет кап и 10 пъти по-малки такси.
Абе като ги разсъждавам тия работи сега, не разбирам как Биткойн е стигнал до 60k, какво остава за 100-200k или повече. Та тия такси ще станат към $100. Е, то не е задължително да се теглят биткойните извън ексчейнджите, ама все пак е бахти спънката в целия процес.