малко хорър истории: бозата ми се срина преди 10-тина дена, трябваше да преинсталирам клиентските програми, restore на byteball портфейла, който от същия тип като IOTA, понеже още от началото имаше предупреждения че не са достатъчни само SEED думите, ами трябва пълен бекъп на цялата директория бях си направил, също че е възможно да загубя blackballs, някакъв дериват, който не се продава по борсите, но върви с byteball и се обменя за него през бот(с цел пране на койни), го шортнах и ми останаха около 400 000(цифрата е много, но там минималната единица е милион), та, правя си рестора, обаче ми излиза една грешка, помощ от никъде, само два хита в гугъл, единия в reddit, пишеше - даваш десен бутон върху грешката и даваш преглед на сорса в браузер, търкаш съобщението за грешка, запис и рестарт на клиента, и си готов, и понеже нямаше повече обяснения, а аз от html не разбирам, малко играчка за половин час тръкни ме тук, и тук, и стана, разгеле, само че както и предупреждаваха - blackbytes изчезнаха...в същото време портфейла на bitcore, който е същия като на bitcoin, ме пита само къде ми е дата директорията, 30 секунди навигация в explorer и всичко си беше както преди!
още от началото опитите да подкарам портфейла като full node се проваляха...докато им следях темата и други писаха за подобни проблеми, а девелоперите им предлагаха услугите си - прати ни портфейла, ние ще го оправим, добре, ама ако ако съм набутал милион във фиат, ще ти го пратя по ftp ли? доволно нескопосани са си тези DAG валути...на хартия са по-добри от биткойн, но дай да видим как се ползват от средно-тъп потребител...