Аз избягвам да пазарувам от тези магазини.
Изкупуват произведената стока от български производители на подигравателни цени - те нямат избор и се примиряват да им ги продадат.
А тия, собствениците на магазините си пълнат гушите и изнасят парите от България.
Колко малки магазинчета фалираха заради тези вериги...
Вече официално си прекръстен на ПепеляшкаАз обича да обхожда, да зяпа и да пазари от големи магазии.
Все едно аз съм написал тзи пост.. Мадамите много обичат да се размотават из щандовете, затова принципно винаги съм зает, ако се заговори за това Само че аз си отварям бирата навън пред входа, че ми се налага да проведа важен разговорМен пък нервата ма хваща от пазаруване в такива магазини особено, ако съм с приятелката. Аз съм свикнал като ми трябва нещо отивам купувам го и обратно на PC. Па тя иска постоянно да гледа да проверява, направо ми иде си отворя една :beer: на място.
Ба, от големите вериги пазаря всичко без храната. Щото ГМО не ручам, нито нещо дето не е лаяло пред мен. Вчера в Метро реших да ме излъжат с телешка кайма за бургери. То в това мляното, освен на стария бик майка му, имаше още соев лецитин, консерванти, оцветители, подобрители, и повече цифри отколкото в учебник по математика за пети клас. Иначе евтинко. Оставих го на рафта за по-ентусиасти от мен.
Пазарувам (храна) от проверени места - квартални магазинчета, частници, кланници, селяни и прочие предприемачи, които не правят слуш на големите играчи и гледат да те ударят в грамажа, не с химията. Леле, до къде я докарахме, а?
Е да, тука съм съгласен че заради тия големи вериги, малките магазинчета фалирват. Но пък има друг + в тези магазини - храната е под контрол и не е застояла, имаш гаранция че няма да се натровиш, и другото което е че ти идва по на сметка, има много промоции. Е извинявай ама, аз няма да купя бутилка олио което струва 3,20 лв. в кварталния магазин а ще го купя от Карфура ( в Кауфланд цените са същите ) за 2,30 лв. а по някога го правят и на 1,99 лв. Или хляб по 1,15 лв. от кварталния магазин до като в Кауфланда е на 59 ст. същия грамаж 700 гр. И много други примери мога да дам.
Така е, големите акули изяждат малките рибки. Вярно е че това са монополисти. Но аз дадох примерите поради които всяка вечер пазаря от тези магазини - евтини промоции и пресни храни които не са застояли. До като в кварталния магазин понеже е скъпо, и не знаеш колко време му стои стоката там. Все пак в тия магазини контрол си има. Във Била отдавна не ходя, там е скъпо. Или Карфур или Кауфланд, също от време на време и Лидъл.
Аз обича да обхожда, да зяпа и да пазари от големи магазии.
Квартални магазинчета - пфу.., влизаш, 'добър ден-добър ден', продавачката те фиксира с очаквателен поглед, а ти се озърташ притеснено и знаеш, че имаш не повече от 30 секунди да си избереш, преди ситуацията да започне да става неудобна. Забраи за четене на етикети и сравняване на цени.
То хубаво че има де да ходиш, сега при нас зеленчуците яко кът - та ще трябва се обхождат селата в околия и да се търси хубав зарзават, поне на млечни изделия попаднахме на качество. Ама те дори и не удрят в кантара, леле
Аз избягвам да пазарувам от тези магазини.
Изкупуват произведената стока от български производители на подигравателни цени - те нямат избор и се примиряват да им ги продадат.
А тия, собствениците на магазините си пълнат гушите и изнасят парите от България.
Колко малки магазинчета фалираха заради тези вериги...
Това е бъдещето. Във всяка цивилизована страна хората си пазаруват от големи супермаркети за цяла седмица.
В малките магазинчета е по-скъпо и основната причина е ,че не са достатъчно гъвкави.
Ние сме в миналото :? - средновековието