И отговора :Не знам как изкуствен интелект ще ми предаде в обобщение късащата сърцето фраза: ''Мразя те, Боже. Мразя те, сякаш те има''
хората ще станат безмозъчни консуматори
До едно поколение време, бота ще е Исус в очите на децата.Не искам прогрес, в който бот трябва да ми каже какъв е Исус
Аз пък не хващам защо, ако си толкова против спора, си правиш труда да ме опровергаваш - това също е спор. Подмини и бъди рахат, щом не можеш да разбереш ясно формулирано изречение. Знам, че ти точно можеш, но очевидно не искаш. Няма проблем, имаш правото да спориш, изразявайки своята позиция. Аз също имам това право и всеки опит да ми бъде отнето е обречен на провал.Аз не хващам, срещу какво риташ в момента или е така просто за спор(т)а?
А ти защо не пропускаш?? А, да... как беше: ''съветите са като рициново масло - лесно се дават, но трудно се приемат''. Каква стойност даде с тая диария на темата? Каква стойност дава всяка твоя повърня на форума изобщо. Без лоши чувства, ама аз по-тъп човек от теб в тоя форум не съм виждала.Просто пропускаш.
И ще ни... въпрос на кратко време да се поошлайфа, за да започне да ги дипли на всички езици. Човекът може да победи машината само в област ''чувства'' - от там нататък всичко е изгубено.И ИИ щел да ни задмине, ай неа нужда!
И с чувствата ще се справя много добре след време. Те не са нещо свръхестествено, което да не може да се пресъздаде, а хормони и изчисления на мозъка.И ще ни... въпрос на кратко време да се поошлайфа, за да започне да ги дипли на всички езици. Човекът може да победи машината само в област ''чувства'' - от там нататък всичко е изгубено.
Аз пък вярвам, че чувствата са функция и проявление на душата. Да, хормоните ''бъзикат'' човешката емоционалност (хеле пък женската), но това не означава, че те са изцяло химичен процес. Аз го вярвам, па може и да греша.И с чувствата ще се справя много добре след време. Те не са нещо свръхестествено, което да не може да се пресъздаде, а хормони и изчисления на мозъка.
Ами аз не вярвам и за да приема нещо за истина трябва да се докаже по някакъв начин. Засега не съм видял доказателство за душа, затова не мога да го приема, но не мога и да кажа, че няма, след като не знам. Просто за мен да вярваш в нещо означава да приемеш за истина нещо несигурно, само защото ти се иска да е така.Аз пък вярвам, че чувствата са функция и проявление на душата. Да, хормоните ''бъзикат'' човешката емоционалност (хеле пък женската), но това не означава, че те са изцяло химичен процес. Аз го вярвам, па може и да греша.
Да, ботът ще се научи да чете човешките емоции и чак тогава ще я втасаме яко, защото няма да можем да излъжем дикаторския режим. Машината ще познава дали лъжем, а може би ще чете и мисли. И доктор Франкенщайн е вярвал, че си създава мил компаньон, но се оказва, че е създал чудовище, което ще го убие.
Е, да - така е. Нали в това е цялата красота на вярата? Съмняваш се, търсиш отговори и приемаш за вярна доктрината, която според теб е най-логичната. Същевременно непрекъснато се съмняваш... Това е еволюцията - да търсиш отговорите на важните въпроси цял живот, а не да чакаш бота да ти ги сервира наготово. Това е деградация на мисловната функция на човека.Просто за мен да вярваш в нещо означава да приемеш за истина нещо несигурно, само защото ти се иска да е така.
Да, но докато се съмнявам не приемам нещо за истина, дори в случая е обратното. Изглежда ми много по-логично да сме биологични същества, които нямат собствена идентичност, а всичките ни разсъждения са в резултат на постоянни изчисления. Мозъка непрекъснато се опитва да анализира информацията и много често води до грешни изводи, много е далеч от съвършенството. От друга страна изкуствения интелект може да бъде много по-точен и да реши задачи, невъзможни за човека. Това нещо е неизбежно, без значение харесва ли ни или не. Очевидно е, че хората ще превърнат технологиите в нещо, което ще контролира света, а какво ще стане след това не се знае.Е, да - така е. Нали в това е цялата красота на вярата? Съмняваш се, търсиш отговори и приемаш за вярна доктрината, която според теб е най-логичната. Същевременно непрекъснато се съмняваш... Това е еволюцията - да търсиш отговорите на важните въпроси цял живот, а не да чакаш бота да ти ги сервира наготово. Това е деградация на мисловната функция на човека.
Хората, които се съмняват в Бог, но търсят доказателства за неговото не-съществуване, са изначално добри хора.
затова и търся друга професия.Да. Ти какъв ще станеш, когато счетоводителите станат излишни?
Аз не разбрах какво се получава като се плати, на мен безплатното ми върши работа. Особено в програмирането ми помага доста - пише код, дава ми съвети, поправя ми грешките.Някой плати ли 20$
Теорията ти/твоето разбиране за живота и човека е напълно лишена от идеята за дух, душа, духовност. Не ми харесва.Да, но докато се съмнявам не приемам нещо за истина, дори в случая е обратното. Изглежда ми много по-логично да сме биологични същества, които нямат собствена идентичност, а всичките ни разсъждения са в резултат на постоянни изчисления. Мозъка непрекъснато се опитва да анализира информацията и много често води до грешни изводи, много е далеч от съвършенството. От друга страна изкуствения интелект може да бъде много по-точен и да реши задачи, невъзможни за човека. Това нещо е неизбежно, без значение харесва ли ни или не. Очевидно е, че хората ще превърнат технологиите в нещо, което ще контролира света, а какво ще стане след това не се знае.
С риск да ти разваля деня, това вече се случваДа, ботът ще се научи да чете човешките емоции и чак тогава ще я втасаме яко, защото няма да можем да излъжем дикаторския режим.
И на мен не ми харесва, но аз не търся това, което ми харесва, а което смятам за по-достоверноТеорията ти/твоето разбиране за живота и човека е напълно лишена от идеята за дух, душа, духовност. Не ми харесва.
Кажи ми 10 професии, които последно ще бъдат изместени и ще ти кажаДа. Ти какъв ще станеш, когато счетоводителите станат излишни?
Кажете му, че да се свършва тая мъка...Кажи ми 10 професии, които последно ще бъдат изместени и ще ти кажа
Носач на куфарчето на Шваб. Но отново You will own nothing and will be happy.Кажи ми 10 професии, които последно ще бъдат изместени и ще ти кажа
…Кажете му, че да се свършва тая мъка...