Здравейте,
Темата е страхотна, а информацията в нея още повече.
Искам да ви попитам, като хора, които явно знаят 2 и 200 в тази сфера на онлайн търговията.
Този модел дали би работил за българският пазар? Какви биха били проблемите, които могат да се появят тук? Изключвам по-малкия пазар и съответно по-малките печалби.
Здравей,
Аз също съм тръгнала по този път.
Преди около 6-7 години правих дропшипинг по познатата схема амазон-ибей.
Заключиха ми профила, тъй като продавах един шампоан, който има противогъбична съставка, забранена в САЩ.
Сега имам договор с IT компания, която предлага интеграция и създаване на сайт с престашоп.
Имам един сайт, който предстои да бъде пуснат в следващите 2-3 месеца и купен домейн за втори с различни продукти.
Единият сайт е интегриран с 1 доставчик, втория сайт е свързан с втори доставчик, за да не бъркам транспорта и продуктите.
Обмислям още един сайт, който да е свързан към трети доставчик.
Намират се в Европа и шипинга е до 5дни.
Лично мен това ме притеснява, но помисли че всички разходи като: склад, офис, работна ръка, ток и т.н. отпадат.
Така, че мога да си позволя разхода за доставка, като в по-голям процент от случаите тя ще е безплатна.
Отделно работя във фирма, която има 5 сайта и съм там от самото начало и имам 15 годишен опит в сферата.
Проблемите са с намирането на подходящ склад, който да бъде коректен.
Отделно интеграцията и намирането на IT фирма, която да си разбира от работата.
Хубаво е да избереш област, в която имаш опит.
Дано да съм ти помогнала.