От: От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)
Здравейте!
За мен този форум беше истинско откритие, а тази тема ме накара да се регистрирам. От доста време ми се върти в главата идеята за такъв тип бизнес и останах изненадан, че някой е открил топлата вода преди мен
Адмирации за на E-Business. Рядко се срещат хора готови да помагат, без да търсят нищо в замяна. До тук с интрото. В момента пълня торбата с въпроси, която ще бъде изсипана върху главата на E-Business
E-Business, набелязал съм си няколко продуктови категории с които искам да стартирам. Тук пред мен изниква и първия въпрос- регистрация на подходящ домейн. Как според теб е по удачно да се постъпи, да се регистрира един домейн, който да обхваща разнообразни продукти или да се регистрират няколко домейна, специализирани в дадена област? За да съм по ясен, ще дам пример. Да речем, че продавам телевизори, ски и пердета. Как според теб е по добре, да регистрирам домейн готинмагазин.com в който да продавам трите вида стоки или да регистрирам домейни магазинзателевизори.com, магазинзаски.com и магазинзапердета.com Това предполагам ще играе роля при по- нататъшното СЕО. Ако избера първия вариянт, ще ми е по трудно да популяризирам сайта ако не се съдържа ключова дума на продукт който продавам. Ако пък избера втория вариянт и регистрирам домейни с ключови думаи(име на продукта), ще съм ограничен в продажвабите само на този вид стока. Как стоят нещата при теб? До колкото разбирам, ти поддържяш няколко домейна за различни категории стоки. Ако съм прав, защо си избрал този вариянт?
Другия въпрос който ме мъчи е ролята на eBay в днешно време. Ти си стартирал твоя бизнес по време, когато нямаше толкова маймуни на клона и eBay не беше това, което е сега. Но както ти самия казваш, времената се менят. Та каква според теб е ролята на eBay в този бизнес. Ясно е че там има хора, които продават като луди. Ти имаш поглед и върху двата начина на търгуване (собствен сайт и eBay). При теб какво е процентното съотношение на продадени стоки по единия и по другия начин? Мисълта ми е, че ако продажбите ти в eBay се увеличават драстично за сметка на твоя магазин, то малко се обезмисля да пускаш собствен сайт.
Tретото ми питане се отнася за това, как си намираш производители. Знам, че много хор ти задаваха този въпрос. Аз обаче искам да конкретизирам малко повече. Ползваш ли WorldWideBrands и други подобни платени каталози или просто питаш Google?
И накрая ще си позволя един малко офтопик въпрос. Кой хостинг провайдър ползваш?
Благодаря ти за отделеното време!
Успех!