Поработих малко в такава каса. Това което разбрах, е че оперираш със собствени средства. То си е живо онлайн банкиране всяка една транзакция. Аз пари в касата мога да имам много и пак може да не мога да изплатя превод, защото ги няма в банковата сметка. Всяка сутрин собственика зарежда банковата сметка с определени пари и действа с тях, взима, дава. Ако е внесъл 3000 лв, то той може да изплати само толкова. Моята шефка редовно връщаше хора, защото ако даде да речем 500 лв паричен превод, остава без пари в сметката. Като цяло не го работеше добре, в курортен град сме и си мисля да отворя друг. Отделно къстъмър сървиса и е ужасен, та по принцип не си я харесват. Та, проблема в по- малък град е следният : изипей работят само с ЦКБ. Хубаво, но при нас няма ЦКБ и за да внесе 3-5К, тя плаща големи такси, имаме Дск и от там превежда в Цкб. Парите свършват, (щом свършват, значи имаме в касата взети пари за токове и т.н., които сме платили с онлайн банкирането, затова там намаляват). Тя тича пак да внесе, съответно пак такса транзакция, хич не малка, която и изяжда печалбата. В съседния ни малък град собственика на изипей каса отива до Варна всяка сутрин и внася 30 000 лв, не връща никой и от нашия град пътуват до неговия да си правят транзакциите.
Чудя се ако отворя офис с какво друго да го съчетая, имаме Спиди, изипей.. Евентуално моя офис ще бъде на главен път Варна - Бургас, да речем че и преминаващите ще го ползват.