rscossworth
Active Member
Думата "циганин" може да бъде написана във Фейсбук и от Канзас...
Пусни моля те search на думата "циганин" в Гугъл Транслейта и кажи какво връща. Модераторът на Цукебук е достатъчно да пусне фразата в речника си и да види, че е превод на "gypsy", което е също обидно, и се заменя с "Roma/Romani". За к'во спориш с мен, аз не съм против теб, просто ти давам съвет как да процедираш за твое добро. И давам безплатен съвет между другото. Като искаш рантвай в продължение на една година, но гласа ти е глас в пустинята Мохаве. Рантвай си колко' щеш.Думата "циганин" може да бъде написана във Фейсбук и от Канзас...
Те някои от тях и между тях си се наричат мангали, а иначе се обиждат ако някой друг така ги нарече.Циганите са си цигани. Стига с тия роми, дори те не го приемат това. Познавам много цигани и всички се самоопределят точно като цигани. Мангал може да им е обидно, но циганин не
Аз пък познавам доста ромки и съм ги питал същото, и всички те твърдяха, че е невероятно обидно да ги наричат "циганки"; казваха че не се определят като такива, ами като българки. Не знам с какви хора си говорил, но тези, с които аз общувах не бяха от Маалатъ.Циганите са си цигани. Стига с тия роми, дори те не го приемат това. Познавам много цигани и всички се самоопределят точно като цигани. Мангал може да им е обидно, но циганин не
Абе да ти кажа ... не си далеч от истината. Наистина са си "недосегаеми". Наречи група роми "цигани" и ще се стоварят дузина ръждясали брадви върху черепа ти. Осъдени няма да има после.Думата цигани идва от гръцката дума асингани, което означава недосегаеми! Този термин го има в документи от IX век и до ден днешен се е използвал като нарицателно за този етнос! Ние също сме били 800 години под византийско и турско робство, значи трябва да се обиждаме като ни наричат българи...
Утре в 15:45 го пускат ! Марк ми звънна и ме информираАйде стига толкова за чергарите, калайджиите и камиларите. Кажете кога ще се оправи рийча?
Марк ме излъга , келеша му с келеш....Трагедия си е, Бърнито нищо не позна ;(
Марк ме излъга , келеша му с келеш....
А запознат ли си какви суми за помощи им се отпускат? Щото аз знам точни числа.Абе да ти кажа ... не си далеч от истината. Наистина са си "недосегаеми". Наречи група роми "цигани" и ще се стоварят дузина ръждясали брадви върху черепа ти. Осъдени няма да има после.
Не искам да знам щото ще се вбеся. Ignorance is bliss.А запознат ли си какви суми за помощи им се отпускат? Щото аз знам точни числа.