И аз търся нещо такова. Иначе фирми консултанти бол. Както винаги, гласувано е нещо, което ще направи някои богати.Привет,
има ли финален документ с новите правила и препоръки и някой може ли да го сподели тук за непросветлените, защото интернет е пълен с различни документи. Благодаря предварително.
Само с описване няма да стане. Действащата "тъпотия" за бисквитките е такава, тоест би трябвало вече това да го имаш.
Четеш тук - https://www.eugdpr.org/
Освен това свърза ли се вече с куриерите които ползваш за да видиш какъв анекс са подготвили по случай GDPR-то?
@webstil ти добре се водиш по този документ, но той не е 100% точен.
Примерно точка 5 - за да сложиш Google Analytics в сайт/магазин трябва да изискваш съгласието на потребителя - ако той не се е съгласил нямаш право.
Абе то не е само до прецакване. Всичко е направено така, че да се тълкува на който както му е изгодно.Че кой ще се "прецака" да покаже на другите как се прави .
Плъгини сигурно има, но това е една малка част от нещата.
Е то Гугъл като цяло не знам как ще се справи с тоя регламент при всичките данни, които събират продуктите им. Иначе имат нещо такова - Google Analytics Opt-out Add-on. Инсталираш си го и ти блокирва GA във всички сайтове. Аз днес нали творя моята страничка - защита на личните данни , та чета цял ден и общо взето го добавям към определена информация, която се събира автоматично и обяснявам с каква цел е тая информация. Не случайно тълкуването му е неясно. То всъщност и до сега в ЗЗЛД имаше мега страшни изисквания, но никой не говореше за тях. Изведнъж покрай този регламент много суматоха и паника се вдигна.Има ли пример където мога да видя някой сайт да ме пита дали искам Google Analytics? Искам да видя как ще откажа Google Analytics и той няма да ми бъде сервиран.
@otspace сериозно ли? Ти сервираш скрипта, така че ти знаеш дали да го сложиш или не.
Google Analytics Opt-out Add-on е разширение за браузър, който няма отношение към gdpr-то.
Не ги мислете Google те за разлика от повечето не са спали през последните 2 години (GDPR е на цели 2 години!)
Има ли пример където мога да видя някой сайт да ме пита дали искам Google Analytics? Искам да видя как ще откажа Google Analytics и той няма да ми бъде сервиран.