От: Google Adsense - Всеки може да прави пари от онлайн реклама
Абе, то ако си правиш добре дизайна, рекламите само го допълват, но е истина, че Google изкупуват за жълти стотинки трафика на много сайтове. Ще ви дам пример с мой опит с Adwords. Само за 100лв получих 11 млн. импресии и около 10 хил. клика. Естествено, не всички бяха реални, а Google ми върна само част от платеното за нереалните кликове. Обяснение за тези смешни цени имам. Просто тази система е прекалено масово ползвана и много се мами в нея. От 100 клика само 20-тина някъде са реални и като по чудо до 5 човека от тези имат идея защо са дошли. Т.е. уж плащаш за 100 клика (ако са по $0,01 това прави $0,20 за клик, което що годе е добра цена), а всъщност си знаеш, че повечето са фалшиви и че реално плащаш за 5. Болшинството фалшиви кликове или са дело на администраторите на конкретните сайтове и техните дружки или на неадекватност на някои от посетителите. Единствената причина поради която живее Google Adwords са ниските цени, тъй като ако не бяха такива, никой нямаше да рекламира предвид масовата неефективност. При EasyTrader положението е направо катастрофално от гледна точка ефективност, а и нашите бай ганьовци се правят на по-тарикати и така сайтовете им стават с все по-евтини реклами (визирам замундата и други тарикати).
В момента поради нямане на избор балансирам между Google Adsense и Bidvertiser. Ту едното дава повече, ту другото. Като цяло Bidvertiser има възможности да подмине Google, но там рекламодателите са малко, което води до слаб CTR. Истината за мен е ако искаш да си купуваш камари боклук с надеждата да извадиш нещо полезно от него, трябва да ползваш Google Adwords. Аз лично чат-пат го ползвам и отвреме на време поизкарвам нещо реално от псевдо трафика.
А който иска реална реклама трябва да намери коректни сайтове, в които да рекламира на реални цени (реалните цени са 10 до 20 пъти по-високи от познатите ни жълти стотинки). Така може и да плащаш повече, но поне ще получаваш нещо гарантирано насреща.
Толкова от мен, че ако продължа, ще започнат плюнки по различни мошенически адреси.