От: Graphic Design /банери,лога,колажи,календари,визитки и други../
@wsar
Къде мога да почета за фонтовете нещо повече?
Търси "Типография" и чети.
Малко офтопик (надявам се да не се сърдиш).
Ще ми се да коментирам статията от уебмедия "Как се създава лого и защо не може да струва 10 – 15 лв."
Голяма част от нея е глупост.
1.
"Създайте лого за уеб сайта
'Spela Piano'." - кратко и ясно. Клиента иска лого за уеб сайта си - единственото, с което дизайнера трябва да се съобрази са цветове на сайта и размери (и разбира се предпочитанията на клиента)
Това как ще изглежда на визитки, химикалки, черно-бяло или монохромно е без значение. Разбира се, ако дизайнера е и "бизнесмен" и си разбира от работата е нормално да попита дали логото ще се ползва за такива случай, ще предложи
адекватни промени и ще коментира цената.
2. Сравнението между логата изработени за конкурса и тези определени като "Професионално разработени лого дизайни" и въпросът: "Колко от логата може да опишете или запомните?" е най-голямата глупост.
Нормално е едните, които виждам за първи път да не мога да ги запомня, а другите, които от години ми ги натрапват с различни рекламни кампании - няма как да не ги запомня.
Та.. идеята ми е, че едно лого е "професионално" до толкова, колкото собственикът му е решил да се охарчи за брандинг, а не щото дизайнерът Гошо е спазил всички 10 точки от книгата "Как да разработим професионално и запомнящо се лого"
Съобразявай се с клиентите си и слагай парата у джоба. Другото са само "статии"