Тъй. Прибрах се след няколко бирички и реших най-накрая да се включа в темата и да споделя моето мнение за предлагания продукт.
В началото бях много скептично настроен, както и много други, които са посетили темата. Nofollow линкове, от затрупани от линкове социалки - за какво ще ми е това нещо? И да, отговора ми беше, че не ми е нужен. Не вярвах, че ще има ефект, пък и знаех, че от тея социалки трафика ще е минимален.
Четох ревютата тук, но въпреки това си бях типичния габровец и не исках да си дам парите са продукт, който по теория (разисквана в други теми) не би ми помогнал. Да бе, ама бърках в това ми мнение.
2-3 страници по-назад се разискваше въпроса за това, че сте имали проблеми с гугъл и т.н. Тогава проблема беше свързан с това, че Борисов ползваше един хостинг акаунт за още няколко проекта от които по нещастие се случи да се ползва timthumb и съответно всичките му сайтове бяха пробити от там. С него поддържаме контакт от известно време и ме помоли да преместим сайта на мой хостинг за да можете да работите без проблеми. Съгласих се веднага без да очаквам възнаграждение или нещо от този сорт. Ей така се сдобих с iSOCBOX.
Та това беше предиосторията на скептичното ми мнение за продукта, а и стиснатите ми ръце за инвестицията. Какво се получи обаче от там нататък?
Не знам дали от мързел или отново поради скептицизма ме мързеше дори да дествам скрипта, но до преди няколко дни не го и направих. Сега вече почва приятната част.
Експериментирах с няколко ключови думи, за които дори не се ранквах в топ 100, за една фраза, както и на една основна.
За тези за които не се ранквах, ефекта е невероятен - трето място, а преди това извън топ 100. За фразата от десето място на първо. За основната - скок от осмо място на трето. Знам, че за българския пазар, конкуренцията не е толкова голяма, че да е нужно прекалено много да се класираш, но ефекта от iSOCBOX е повече от осезаем.
Не знам вие как ще го разберете, не знам какво се има предвид под натоварена ниша, понеже понятието SEO е далеч от нещата, които са ми интересни и винаги ми е било далеч от приятно и интересно да ровя из сайтове и да добавям линкове, но този набор от скриптове определено улесни живота ми. Все пак както и да определяте коя ниша е натоварена и не, постигнах повече от впечатляващ (поне за мен) ефект. Само за 20 минути успях да се класирам добре за 3 ключови думи, които ми докарват над 400 посещения дневно.
Ето и малко инфо за първия ми досег с набора скриптове, както и малко съвети:
1. Създадох си профила както е описано в pdf файла. Да си призная - четох го по диагонал.
2. Доста от социалките ми направиха проблем, защото избрах 6 символна парола (най-вероятно е упомената в пдф-а, че трябва да е по-дълга, ама кой да чете). Въпреки това си направих профилите.
3. Като за първи опит ми отне малко повече от 40 минути да добавя 1 статия във всички социалки. Да, имаше 5-6, които вече не работиха, но това не беше проблем.
Горното беше с версия 1.7 и за това имах проблеми с някои не работещи/променили алгоритъма си социалки, но с новата версия всичко е ток и жица. Понеже бях достатъчно кух да не си направя профила като хората, реших да направя нов такъв, както в старите, така и в новодобавените социалки - от там нататък четете горния параграф за резултатите, отново.
Като заключение:
1) Продукта е елементарен за употреба
2) Прикачените към него инструкции са абсолютно разбираеми, дори да сте мързеливи към четенето като мен.
3) След първите 3 добавени статии, времето за добавяне във всички социалки спада до 15 минути.
4) Осезаемо покачване на позициите, както казах по-горе от извън топ 100 до трета позиция си е повече от добър ефект при положение, че GKT казва, че има ~98000 месечни търсения.
И гледах, че има песимисти като мен на предната страница - е дано тази публикация да ви е въздействала поне малко. Ефект определено има. От това което видях, според мен цената, която иска Borisov за набора му от скриптове дори е прекалено ниска и това си е чист подарък към вас, след като го продава само за 35$.
И понеже го предложих на Borisov, да споделя мислите си и с вас - какво мислите за категоризирането на социалките? Предполагам всички ще се съгласим, че ще е по-удобно ако спазват някаква йерархия, а не да ни се налага ръчно да си трием макросите за някои уебсайтове. Примерно имаше един за почивки - едва ли някой ще иска да пусне кулинарна рецепта в такъв сайт. Ако се подредят по категории като: туризъм/кино/свободно време/други и т.н. ще бъде по-лесно. Какво е вашето мнение?