От: iSOCBOX - ЛЕСНО И БЪРЗО ДОБАВЯНЕ в Българските Социални Мрежи
А някой да знае защо в описанието ми дабавя [FONT="]в началото \" и в края \"? Оказва се, че проблема е при мен и е само когато вкарам дълго описание с примерна дължина като това:
"[/FONT]Това е интернет пазар - система, кадето имаме свободата да излезем на пазара с предложенията си и да дадем на клиетите продукти и услуги по най-добър начин и на по-ниски цени. Вярваме, че това е най-хубавата система разработвана някога за удовлетворяване на потребностите и създаваща възможности за инициативния и предприемчив човек. Вие може да заемете мястото си в тази система, в която се предлагат продукти и услуги на онези, които желаят да заплатят за тях. По този начин може да изградим успешна дейност, която да донесе на всички желаните възнаграждения и удовлетворение.
В този сайт може да предлагаме, търсим и намираме реални продукти и услуги."
Някой пробвал ли е с дълги описания?
Здравейте. Отговарям си на собствената тема за да не я редактирам пак и да стане объркващо за четене. За тези, които са прочели горния ми пост проблема по принцип се оказа, че е в моя телевизор. По незнайни причини като вкарам по голямо описание през CSV Editor-а, то се прехвърля в долния ред и вместо данните във файла iSB-Links.csv да са на един ред стават на два реда. Обяснението от г-н Борисов:
В твоя файл, както виждаш, една част от описанието е пренесено на следващия ред, което по принцип не е правилно, защото в csv файловете, всеки ред представлява елемент от файла
[11:30:16] Borisov - iSOCBOX: всеки ред съдържа N на брой колони, които са позициите в елемента от csv файла
[11:31:17] Borisov - iSOCBOX: При опит да "прочете" твоя файл, iSOCBOX вижда, че втори ред не завършва както трябва и продължава да чете напред, докато открие всички позиции, които би трябвало да се намират в съответния ред (елемент от csv файла)...
[11:32:59] Borisov - iSOCBOX: Тъй като, този ред (елемента) е разположен неправилно, за да успее да го прочете и да извлече информацията се налага да покаже, сам на себе си къде свършва въпросният елемент, той слага "\ ...........\" , което се нарича escape charachters (не знам точният термин на български, съжелявам)
[11:33:28] Borisov - iSOCBOX: Както обаче се вижда от твоя проблем, тези знаци са видими и за потребителя.
След дълги проби и опит да фикснем проблема с г-н Борисов не намерихме по-интелигентно решение, от това след като се добавят новините в iSB-Links.csv да се отвори файла и да се преместят частите от реда, които са на нов ред на предния, т.е. да станат на един ред. Интересното е, че проблема го има както на служебния, така и на домашния ми компютър. Възможно ли е да има някаква настройка на Windows-a, която автомтично пренася редовете, когато са по-дълги от N на брой символа....?