От: Re: iSOCBOX - ЛЕСНО И БЪРЗО ДОБАВЯНЕ в Българските Социални Мрежи
Добра вечер,
Отново ще си позволя да мина дирекнто по темата.
iSOCBOX вече отново е напълно функционален, като се предвижда едно спиране от няколко часа, поради факта, че искам да направя още няколко настройки с цел да не се потретва тази ситуация.
В отговор на вашите въпроси:
1) Не, проблема беше в хостинга и по-точно в пробив, който е позволил на хакер да вкара злонамерен код в .htaccess, който пренасочва всички Search Engine ботове към спам страница за стъфинг, което доведе до блокиране на сайта с това съобщение. Както написах по-горе този проблем на този етап е разрешен, но ще има още няколко часа даунтайм тази вечер, за да се опитаме да направим евентуалния шанс повтаряне на събитията приблизително нулев.
2) В момента можете спокойно да използвате iSOCBOX, както описах в т.1 обаче, тази вечер също може да има няколко часа даунтайм.
3) iSOCBOX ще продължи да фунционира до второ нареждане, но аз не мога да ви спра да търсите алтернатива, ако това е вашето желание. При всички положения, iSOCBOX поне към момента остава функционален, точно както преди да се случат събитията от последните вече малко повече от 24 часа.
Coolice, благодаря за подкрепата, радвам се, да чуя това точно от теб! Надявам се да се стегне форума още, защото в крайна сметка качеството трябва да е преди всичко. Ще помисля върху идеята ти за качване на iSB CSV редактора на такъв сайт за даунлоуд, но дори това да се случи, офертата ми за експертно мнение на трето лице от преди няколко поста е ВСЕ ОЩЕ ВАЛИДНА.
Надявам се това мнение да сложи край на спекулациите и сагата около злощастните събития в последните часове, защото май освен медиите и ние започнахме да си плетем интриги ей така за спорта.
Благодаря на всички потребители, които ми оказаха подкрепа - bullblogger, ktomov, coolice, delta_force и всички останали (ако тръгна да изброявам поименно, няма да ми стигнат символите за поста, затова моля всички да се чувстват поздравени!!!). Радвам се, че имам честа и привилегията да познавам хора като вас!
С уважение,
Борисов
Добра вечер,
Отново ще си позволя да мина дирекнто по темата.
iSOCBOX вече отново е напълно функционален, като се предвижда едно спиране от няколко часа, поради факта, че искам да направя още няколко настройки с цел да не се потретва тази ситуация.
Здравейте, реших и аз да се присъединя във форума, тъй като от известно време ползвам iSOCBOX и съм страшно доволна от продукта.
И тъй като не съм голям разбирач как с точност функционира, но пък имам поглед върху резултатите и те са просто зашеметяващи, имам няколко елементарни въпроса, които ще помогнат на мен, а вярвам и на други, които не са чак такива разбирачи
Първо - Всеки един от нас, потребителите на продукта, трябва да решим проблема персонално? И ако да - как?
Второ - Ако трябва да се чака, някой има ли поне горе-долу някаква представя за какво време става дума, за да всички сме наясно откога отново бихме могли да ползваме iSOCBOX?
Трето - Изобщо, можем ли да разчитаме, че iSOCBOX отново ще функционира някога или да търсим други алтернативи?
Благодаря ви предварително за отделеното време.
Поздрави!
В отговор на вашите въпроси:
1) Не, проблема беше в хостинга и по-точно в пробив, който е позволил на хакер да вкара злонамерен код в .htaccess, който пренасочва всички Search Engine ботове към спам страница за стъфинг, което доведе до блокиране на сайта с това съобщение. Както написах по-горе този проблем на този етап е разрешен, но ще има още няколко часа даунтайм тази вечер, за да се опитаме да направим евентуалния шанс повтаряне на събитията приблизително нулев.
2) В момента можете спокойно да използвате iSOCBOX, както описах в т.1 обаче, тази вечер също може да има няколко часа даунтайм.
3) iSOCBOX ще продължи да фунционира до второ нареждане, но аз не мога да ви спра да търсите алтернатива, ако това е вашето желание. При всички положения, iSOCBOX поне към момента остава функционален, точно както преди да се случат събитията от последните вече малко повече от 24 часа.
и аз да добавя няколко неща
1. Това което казва Borisov за репутацията си тук е така - той е един от потребителите който много са допринесли за форума и прави вече дългогодишно бизнес тук! Пожелавам му още много години да ни радва...
2. Борисов мога да препоръчам за да не се появяват такива изцепки качи едитора (който като чета е единственото екзе) да се сваля отделно например даунлоуд,ком https://upload.cnet.com/ доколкото знаме е безплатно е ако не му правиш популяризация в тяхната система... те си ги тестват за вируси и спайуеър и винаги може да се ползва като контра аргумент в какъвто и да е спор
Към потребителите с лека параноя
1. Ако ползвате платен антивирус или някои от безплатните програми а не кракнат и ви преследва параноя винаги може да изпратите файла за анализ на антивирусната си компания повечето го имат това като функция...
2. има виртуал бокс и за уиндоус тоест ще може да си инсталите уиндоус в уиндоуса и там да си пускате каквито искате програми напълно безопасно от основния уиндоус
https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
Coolice, благодаря за подкрепата, радвам се, да чуя това точно от теб! Надявам се да се стегне форума още, защото в крайна сметка качеството трябва да е преди всичко. Ще помисля върху идеята ти за качване на iSB CSV редактора на такъв сайт за даунлоуд, но дори това да се случи, офертата ми за експертно мнение на трето лице от преди няколко поста е ВСЕ ОЩЕ ВАЛИДНА.
Надявам се това мнение да сложи край на спекулациите и сагата около злощастните събития в последните часове, защото май освен медиите и ние започнахме да си плетем интриги ей така за спорта.
Благодаря на всички потребители, които ми оказаха подкрепа - bullblogger, ktomov, coolice, delta_force и всички останали (ако тръгна да изброявам поименно, няма да ми стигнат символите за поста, затова моля всички да се чувстват поздравени!!!). Радвам се, че имам честа и привилегията да познавам хора като вас!
С уважение,
Борисов