Между нула и 2млн. долара на месец
Здравейте, интересно ми е с какъв трафик докарвате пари и колко печелите от Adsense във вашия сайт? По-доходоносен ли е банерът от компания и как намирате рекламодатели - те вас или вие тях?
С българския си сайт правех по 1 до 2 евро на хиляда посещения (сайтът беше новинарски), а с американския по 4 до 10. Като цена на клик обикновено 4-5 цента за български и 10 до 20 за американски. И да, банерът от компания може да е по-доходоносен, но шансът да си го уредиш е доста малък, ако не си голям и уважаван сайт или много тясно специализиран. А и кой вече е луд да плаща за рекламни карета по сайтове, като с два-три пъти по-малко пари във ФБ и Гугъл може веднага да почне да прави големи продажби...
В коя ниша си?достатъчно за да имам много свободно време
Едно мнение от другата страна(на advertiser). Доста популярни напоследък са native ads и push ads, за които се ползват точно такива сайтове. Една от рекламните мрежи, които го предлага е https://propellerads.com/, които имат трафик и за България(което значи, че има български сайтове, които монетизират там). Може да го пробвате и да споделите каква е монетизацията спрямо адсенс. Според мен ще е доста по-добър вариант. И до голяма степен това е отговора на въпроса "какво е бъдещето на банерите" и по-скоро на монетизацията на news сайтовете и други подобни.
Шегувам се, от 4 години не използвам Adsense. Имаше добри времена на платформата за БГ, но сега не виждам смисъл в тези ниши в които съм. Сигурно има добри ниши, но не съм в тях.В коя ниша си?
Шегувам се, от 4 години не използвам Adsense. Имаше добри времена на платформата за БГ, но сега не виждам смисъл в тези ниши в които съм. Сигурно има добри ниши, но не съм в тях.
Като рекламодател, аз доскоро основно ползвах AdWise ( NetInfo), но източват бюджета със страхотна скорост. Няколко пъти им посочвах проблеми, които всеки път се повтарят и накрая спрях да плащам за реклама там. Във момента съм се насочил към EasyAds, които имат приличен избор от сайтове, но директната реклама е най-добра като възможност. Иначе като отворих няколко сайта в “лайфстайл”... безумни неща видях. Едвам се чете и малкото изсмукан от пръсти текст..Едно мнение от другата страна(на advertiser). Доста популярни напоследък са native ads и push ads, за които се ползват точно такива сайтове. Една от рекламните мрежи, които го предлага е https://propellerads.com/, които имат трафик и за България(което значи, че има български сайтове, които монетизират там). Може да го пробвате и да споделите каква е монетизацията спрямо адсенс. Според мен ще е доста по-добър вариант. И до голяма степен това е отговора на въпроса "какво е бъдещето на банерите" и по-скоро на монетизацията на news сайтовете и други подобни.
А каква използваш? Сега четох мнения в американски форуми за аналог, но то разликата тук и там ... тук може да е 2 лв., там 100 долара.
Дропшипинг е добра идея, но на следващ етап, може би.
То и при дропшипинг макар съм много начинаещ и още проучвам нещата не вярвам да е много розово. Макар да пиша по памет кво съм чел но се говори за над 50 000 търговци онлайн за България продаващи по различни платформи от които 20 000 имали и собствени онлайн магазини.
Но при мен нещата са повече като допълнителен доход и за това мисля да се захвана с тия неща.
Хора които мислят сега да се захванат от нулата и да разчитат само на доходи от реклама или дропшипинг сякаш малко закъсняха.