Да се включа и аз за ипотеките и наемите
От доста години имам доста прилични доходи, но както каза rombeca, за мен ипотека е мръсна дума!
Искам свобода. Искам да знам, че съм независим и че мога да взимам решения без да се съобразявам
с някакви заеми. Та не съм се родил в София и нямам собствено жилище, но от 12 години живея тук.
Не съм имал проблеми с това. Наемам си хубави апартаменти близо до офиса и си живея в тях.
Нямал съм проблеми с хазяите, гледам да ги подбирам интелигентни и приветливи хора и така.
И ми дреме, че нямам някакъв смешен апартамент на мое име.
Освен, че нямам апартамент, имам разни суми пари по банките заделени, имам пари днес като реша,
да си купя например Canon 7D с обектив за 4000 бона, без да скляпам като някой мишок
в банката за потребителски кредит. Навъртам по 50000 км. на бензин на година на бавареца и
ми дреме на шмайзера
И през всичкото това време съзнанието ми е свободно от разни мисли
за банки и заеми
Другото, което ме спира да налея някакви кинти в подобна тъпотия, са две много важни причини:
- не знам въобще дали следващата година ще съм тук или няма да съм си бил камшиците;
- не искам да затварям пари в някаква скапана недвижима собственост, в най-грозния град в България,
която е надценена над 2 пъти. Може и повече да са.
Помислете върху това