Здравейте приятели, както виждате пиша относно една измама в пейпал и ви моля за съвет. Ще се опитам да обясня на кратко. Сестра ми си беше направила регистрация в един сайт за работа в Англия като детегледачка, съответно от там се свързали хора които се интересуват от нея, но казали че трябва да предплати наем за квартира в чужбина. Тя им казала че няма такива пари 1200 евро и тези решили да и пратят пари по пейпал на три плащания с обща сума 1200 евро. По-късно тя ми каза че е решила да ходи на работа в чужбина с чужди пари и не добър английски и направо избеснях, пък се оказа и че хората били некакви евангелисти сектанти след като им разгледах профилите по-подробно, та решихме да им върнем парите. Оказа се че жената която изпратила парите, ги е изпратила от пейпал акаунта на своя партньорка, като казала на сестра ми че го били обсъдили това с партньорката й да платят от нейния акаунт. Пазя и всички кореспонденции по емайл и whatsapp мобилното приложение. След като казахме че сестра ми се отказва от пътуването и ще върнем парите по пейпал, въпросната коза казала че не иска да се върнат по пейпал а по мъниграм и да ги пратим на нейна друга партньорка. Естествено заради нашето невежество ги изпратихме 1100 евро по мъниграм и казаха че са ги получили. От тогава 37 дена никакъв проблем до днес, възникнал диспут за unauthorized payment в пейпал от партньорката на оная че си иска парите обратно. Сега акаунта е с отрицателен баланс 1140 евро и трябва да се отговори в диспута. Пазим всички кореспонденции и документи от мъниграм, имаме и номера на измамничката с който писа в whatsapp както и може би някакъв адрес с който е регистрирана в сайта за детегледачки. Молбата ми към вас е, да дадете съвет какво да правим? Сестра ми няма спомени или не е сигурна дали им е давала някога копие от лична карта, нейния акаунт е premier ot 2011 някъде и е veryfied. Тя нямаше други пари в дебитната карта освен 40 евро в пейпал акаунта преди негативния баланс. Дали да обявим картата за открадната или какво бихте ни посъветвали, понеже остават още 6 дена за отговор на диспута?