@rombeca, не се сърдя. През цялата 2017 когато съм имал нужда, съм кандидатствал многократно и съм си изълнявал задачите. И съответно съм ги погасявал предсрочно.
@freelancer, основната ми идея беше чрез моите две кандидатствания в Klear ноември 2016 и февруари 2017 да помогна на бъдещите кандидати за кредит да установят, че Klear по отношение на изисквания към кредитополучателите са същите както и при банковите кредити. Дали ще кандидатстваш в Klear или BNP Pariba например, или в някоя банка, няма абсолютно никаква разлика.
Всъщност да, поста може да се използва и за успокоение от инвеститорите, че средствата им са максимално защитени, риска е минимизиран, доколкото това е възможно, използват консервативни методи по скоринг система за оценяване на лредитен рейтинг и кредитен риск, както при банките, така че по нищо не се различават от тях. Съотвено ниска е лихвата, ако кредитополучателя е с нискорисков профил. Минимален риск за инвеститорите, но и съотвено и минимална печалба. Както вече казах предпочитат банковите клиенти.
Опазил ме Господ. Ни най-малко съм имал желание да рекламирам фирмите за бързи кредити. Даже съветвам, че ако нямате възможност да плащате безумно високи вноски, почти 50% ГПР, високи такси за допълнителни услуги, високи такси тип гаранция и тн, сами се сещате, че при некоректност ще изпаднете в ужасно състояние.
Аз при 15,000 изтеглени връщам 20,000 предсрочно. Ако плащам редовни вноски в продължение на 12 месеца, връщам 30,000. Затова погасявам предсрочно. На 20,000 връщам 27,000 предсрочно. Едва ли това може да се счита за реклама. Дори и при предсрочно погасяване лихвите и таксите са високи.
Например при една от фирмите при изтеглени 2000 за 12 месеца, месечната вноска е 333,33 и при редовно погасяване сумата става 4,000. При предсрочно погасяване до 30 дни след усвояване например, сумата за връщане е 2,300. Не препоръчвам на никой да използва компании за бързи кредити. Нито съм имал желание да ги рекламирам. Няма логика в това.
Голяма част от населението у нас работещо в определени сектори като туризъм и сфера на услугите например, получават работните си възнаграждения с осигуровки върху 460 лв, но реалните възнаграждения са значително по-високи. По тази причина, тази част от населението автоматично е изключена от ползване на банкови кредити и затова фирмите за бързи кредити се облагодетелстват от ситуацията, и то съвсем законно, при високи такси.
Служебна бележка за реален доход се признава от банките единствено при ипотечен кредит. Такъв тип бележка се признава и в 1-2 банки за различен тип кредит, но масово не се приема от повечето банки.
Да, близо си, но както вече казах не бих желал да обсъждам отношенията с работодателя и да навлизам в конкретика, тъй като е прекалено лично. Не съм 100% служител в истинският смисъл на думата. Освен с туризъм се занимаваме и с продажба на недвижими имоти, собственост на фирмата. Комисионните за продажба са доста добри и няма как един служител да се осигурява на по-висока сума от 460 лв, тъй като е с нерегламентирано работно време, плащат се командировки в чужбина и тн. Имаме служители, печелещи от комисионна по 20,000 до 30,000 месечно. Всичко зависи от ниво на езиците, комуникация и др фактори. Фирмата разполага с над 1500 имота тип затворени комплекси по Черноморието. Мисля, че достатъчно ясно го обясних.
Освен това вече споменах, че съм бил осигуряван на 4,000 лв в продължение на 10 г в чужбина и въпросът с пенсията ми е уреден. Не разчитам на пенсия от тази държава.
@blackout8, както вече споменах не използвам банкови, нито p2p кредити от 2 години, тъй като съществува недоказуемост на доходите. Това съм го обяснил. Дори и като лоялен клиент на бързи кредити, не съм особено щастлив от услугите им, но понякога се налага да ги използвам, заради невъзможност да използвам други продукти, различни от онлайн кредити. В това състояние са поне 80% от населението ни. Не съм много щастлив да плащам между 5K и 10K лихви и такси, но го правя, ръй като нямам друг избор.
В чужбина ситуацията е различна. Там мислят за народа си. Веднъж получих банков чек за €18,000 без изобщо да съм го искал. И то по пощата. Писмото гласеше следното: Като наш лоялен клиент, Ви даваме правото да се възползвате от сума до €18K. Можете да я получите във всеки един клон в страната след подписване на необходимите документи за кредит.
Изтеглих €5,000 и след една година кредита беше напълно погасен, като общата сума, която върнах беше €5,300. Дано след 20 г поне да ги настигнем. За тяхната банкова система и методите им мога дълго да разказвам.
Мисля, че отговорих подробно на всички въпроси.