Може и със заявление за личните данни по GDPR.Всеки който е получил пратка може да отиде до офиса в който я е получил и да пожелае да му издадът дубликат, а ако е получена на личен адрес във всеки един офис на speedy. Също така ако се направят на интересни може да изискаш справка за получени/изпратени пратки за/от теб и ще ти направят такава срещу някаква сума от порядъка на 20лв. Затова ако сте изхвърлили бележките си просто идете и си вземете нови, свържете се един с друг, уговорете си среща и идете заедно до институциите с обща жалба.
Може и със заявление за личните данни по GDPR.
Като се подаде жалба в прокуратурата, те законно ще (би трябвало да) ги изискат и получат тези данни.Не съм чел целия GDPR, но ще се наложи рано или късно да го прочета.
Занимавам се с онлайн продажби и всяка година изисквам справка от куриерските фирми (еконт и speedy) за изпратени/получени пратки за да направя годишна данъчна декларация. От там изхождам, че по този начин може да вземете на ново данните на изпращача, а в съдържанието пише две имена/фирма и телефон. След като изпратите жалбата си или ако имате човек в Еконт/Speedy то той може да Ви предостави (незаконно е) допълнително данни като ЕГН, ако има вписан адрес за доставка, email и т.н. Но ако нямате и сте внесли жалба ще се задейства процедура и пак ще стигнат до тези данни - естествено ще отнеме много повече време отколкото ако вие намерите начин да им ги предоставите.
Да, законно ще е и ще отнеме няколко месеца за да получат само данните на човека изпращач, а какво остава нататък...Като се подаде жалба в прокуратурата, те законно ще (би трябвало да) ги изискат и получат тези данни.
И какво общо намираш между GDPR и класическа измама ? Лакомите за бързи пари си плащат. Толкова от мен по темата !Да бяхте чели GDPR и закони преди да си поръчвате простотии и да си харчите парите за глупости.
Съгласен съм, че GDPR няма много общо с измамите. Щом си тръгнал да правиш злоупотреби, не смиля, че дори тази смешна инициатива се взима под внимание, даже хич. По подразбиране всеки бизнес събиращ данни го има, кой колко отговаря е друг въпрос. Едва ли обикновения потребител ще му направи впечатление това. Да не говорим, че това е последна дупка на кавала, която гледа (ако въобще гледа) потребителя. Никой не чете общите условия при поръчка от който и да е магазин, а какво остава за това.И какво общо намираш между GDPR и класическа измама ? Лакомите за бързи пари си плащат. Толкова от мен по темата !
Малко се съмнявам, че някой нещо ще връща. По-скоро вече подлежат на проверки и глоби.Това си е измама. Дали ще се върнат парите е друг въпрос.
Направо на дела.Малко се съмнявам, че някой нещо ще връща. По-скоро вече подлежат на проверки и глоби.