И аз да се изкажа. Поне от опита, който съм си изградила до момента, мога да кажа, че оптимизацията за google (за бг пазара е тази търсачка) може да бъде или много лесна, или много трудна или нещо по средата.
реално е дойде момента, в който ще трябва да се борите не само с добри колкото вас (или по-малко или повече SEO специалисти), но ще се борите с големи бюджети налети в изграждането на бранд. А това е трудно за преборване. Да не мислите, че някой големи брандове са много оптимизирали и са инати през лупа при SEO одит. Не, просто при тях бранда е толкова силен, че не се налага да задълбочават в някои технически елементи, докато сайтове с оскъден започват именно от там - технически гледат нещата им да са много изпипани, преди да наливат, според тях, големите пари.
Колкото до Google, той така или иначе ще ви вземе парите.
Давайте безплатни неща - екниги, ръководства, видеа и др. срещу потребителска информация.
п.с. Супер елементарен тест - написах "продавам хладилник" - гуга ми извади само най-популярните сайтове а точността "продавам хладилник" около 50%. Яндекс ми даде точни резултати за 9 от 10 и от съвсем различни сайтове.
Ако ползваш кавички буквално, гуга ти дава доста по точни резултати, макар пак да предпочита най-популярните сайтове. Но колко търсещи, ще ползват кавичките? Николко... Смятай щом взехме да си говорим за времената на кавичките, докъде е изпаднал гугала.не мога да се съглася тук със теб и то точно за това търсене
на първа страница излизат големите сайтове за обяви - олх, 555, ало, позвънете, базар, град - Това са сайтове които всеки ден получават много нови страници, а също така думата "Продавам" присъства няколко 100-тин хиляди ако не и в милиони пъти в тези сайтове. След това гугъл е намерил думата хладилник в тези сайтове и ги е пуснал на първа страница
Виж на 2-ра страница че повечето точни заглавия тип "продавам хладилник" са от форуми, а самата тема във форума е доста остаряла, така да се каже едва ли човек ще иска да влезе във обявата във форума за "продавам хладилник" от 2014 година.
за това конкретно търсене не се съгласявам, има много други ключови търсения при които направо прави мешена скара, но това за мен е точно
Ето нещо по-сложно и точно формулирано:не мога да се съглася тук със теб и то точно за това търсене
на първа страница излизат големите сайтове за обяви - олх, 555, ало, позвънете, базар, град - Това са сайтове които всеки ден получават много нови страници, а също така думата "Продавам" присъства няколко 100-тин хиляди ако не и в милиони пъти в тези сайтове. След това гугъл е намерил думата хладилник в тези сайтове и ги е пуснал на първа страница
Виж на 2-ра страница че повечето точни заглавия тип "продавам хладилник" са от форуми, а самата тема във форума е доста остаряла, така да се каже едва ли човек ще иска да влезе във обявата във форума за "продавам хладилник" от 2014 година.
за това конкретно търсене не се съгласявам, има много други ключови търсения при които направо прави мешена скара, но това за мен е точно
Ето нещо по-сложно и точно формулирано:
-what is the truth about the illuminati-
Гугу ти вади всички най-посещавани линкове на първа, само по ключова дума illuminati, другото не го интересува. Гуги си избира есенциалната дума, според него! и ти представя най-посещаваните линкове.
В случая не си прав. Ето какво ми вади на мен:
2-ра позиция - The Truth About the Illuminati - New Order World
4-та позиция - Truth About The Illuminati. - YouTube
6-та позиция - What is the Truth about the Illuminati?
9-та позиция - An Illuminati Insider Speaks Out - The Truthseeker
Като всички резултати без един съдържат думите what, truth и illuminati в описанието си.
На всеки са персонализирани резултатите. Пробвайте да се ънлогнете от всики Google акаунти, после си изчистете хисторито и кукитата и пробвайте пак. Или най-лесно с друг браузър. И пак ще има разлики ако сте от различни градове. Локал сърча ще ви разминава отново.
не мога да се съглася тук със теб и то точно за това търсене