Давайте си парите и си трошете главите с тези кочини, всичко, де що е готова платформа, бачкайте си с нея, така се подсигурявате да си носите кофата с помията... както едно време на село, някои от Вас може би си спомнят времената, когато вървяха към двора за да нахранят прасенцето. Е, сега с тези всички готови платформи е така, няма опен, няма пресове, няма всичко. Искате да нямате проблеми, искате да си върви всичко както трябва, искате всичко да е по-бързо, леко с всякакви възможности. Еми, седнете и си напишете нужната ви собствена платформа, която ще покрие всичките Ви нужди, точно за Вашата цел.
Готовите платформи са за мързеливите "бизнесмени" в интернет и за "програмистите", които взимат една камара пари от Вас, техните клиенти, но за какво? Може би за нещо вмирисано, за което "програмистите" не дават пукнат лев и същевременно да натиснат няколко бутона, а Вие си казвате.... УАУ, какъв сайт ми направиха и се кефите като цигле баничка, а не осъзнавате, че всичко това е безплатно в нета, не осъзнавате, че това не е само за вас. Много е яко да се ползват такива безплатни платформи, та дори и платените им версии, за тях пък, хептен дума да не става, без значение, кой кога и за какво го предлага. Програмист си, когато седнеш и знаеш какво да направиш, клиентите са доволни, когато си го направил както трябва. Доволните клиенти са тези, които са получили нещо уникално за тяхната цел, клиентите са доволни, когато са платили САМО ВЕДНЪЖ и всичко им върви по вода за доста време на пред.
За просто сравнение, мой клиент ми казва, че на 100% си желае, както той я наричаше "жумаЛА", ма що, щото била имала админ панел с бутони. Брех бе, аз какъв съм, че смяташ, че не мога да ти напиша целия код и да ти направя бутони и нужния админ панел.
Та, този мой клиент има конна база, уеб сайта е за "кон бе, кон"..... в тази "жумала" има около 30 снимки в галерията и около 7 в самите статии, чудите се защо точно седем, еми толкова са и статиите в уеб сайта им.
Размер на целия сайт 247МБ, като снимките съм ги компресирал аз и всяка една от тях не надхвърля 80КБ, размер на базата им данни 21МБ, изразходвано процесорно време, което следя вече с месеци, над 60% ПОСЕЩЕНИЯ НА ДЕН, от 1 до 7, изключително рядко съм им срещал 10 или да минат 10, тъй като основните им неща си ги развиват във "фацето". ТАКА..... за сравнение, ще дам друг сайт, пак от мен, но изцяло написан.....
Размер на сайта, няма и 100МБ, снимки в галерията над 182 (постоянно си качва публикации и снимки), публикации 90, размер на базата данни 5МБ, изразходено процесорно време, от 20 до 75, в зависимост колко посещения има, посещенията им варират от 30 до 340 на ден. Това е сайт за цветя, собственичката има физически бизнес за цветенца и решихме да й драсна едно уеб сайтче с което да присъства и в интернет.
Друг мой пример но с мои уеб сайтове, които ще сравним с първия на "жумала"..... 3 уеб сайта, не могат да стигнат размерите на базата данни на първия, който съм описал по горе всички публикации надхвърлят 1000 броя.
Не целя да обидя никого, не целя да откажа никого, пиша този пост за себе си с цел да не си забравя сравненията. Ако си засегнат, оправяй се, ако си обиден, оправяй се, ако нещо не доволстваш, еми.... оправяй се, щото поста си е за мен!
Четенето на поста ми от колеги, "програмисти", нека да подчертаем КАВИЧКИТЕ е забранен, в реда на мисли, от всичко описано, те нямат право да знаят какво съм написал в поста си. Съответно, няма за какво да ме занимават и плюят. Това ще докаже истината на кавичките.