Сега дали Android е по-удобен от Windows Phone, аз бих спорил. За да си пишеш с някой у фейсбука не ти трябва кой знае какво.
E да, windows phone става само за зомбирани Гейбук потребители, дето не ползват дори handsfree. Защото Win phone 10 изключва звъненето през високоговорител, и за да чуеш че те търсят трябва да са ти слушалките в ушите.
Даунгрейднах до Win phone 8.1 и почна да звъни, ама като плодова мушица. Може да се усили, ама ОС после пак си връща звука на минимум, при неясни за мен обстоятелства.
Ся, че сума ти и софт не тръгва под Win phone - капризен съм бил. Няма Гармин, няма видеонаблюдение, дори драйверите на GPS са бъгави и не може да видиш сигнала от спътниците!
За сметка на това дори нямаш шанс да изключиш шпионирането от М$. А ако не си дадеш мобилния да те проверят ти ли си - пращат съобщение през 10 мин. Един вид - наказват те, докато ти изхабят батерията, и склониш да правиш квото наглите джандар-сурати ти наредят!
Да, Win phone вероятно удовлетворява най-залюханите Фейсбук юзери, дето дори един flightradar24.com не им интересно да отворят. Щото пробвах 5 вида браузъри, и на всички картата излиза разместена. Предполагам всички сайтове с карта няма да бачкат, ама ми мина мерака от това дърво. Lumia 930, ако те интересува хардуера, предпоследен модел, марков, висок клас...
По дефолт ми нашиха сума и простотии като ФБ и Туитър. Обаче удариха дъното, като ми насвяткаха и спортни приложения. Да ме имат за продухан футболен запалянко и Евроспорт-аджия е все едно да ме напсуват. Това беше капката, и нататък псувам Windows phone при всеки сгоден случай. Деба изкривените шпионски зурли, деба! Имат ме за средностатистически малоумник, майка им проста!
Windows за телефони НЯМА!!!
Има една легендарна финландска компания
https://bg.wikipedia.org/wiki/Нокия де правиха най-добрите телефони. Която М$ купиха, почнаха да произвеждат пробационни гривни от нейно име. После я захвърлиха на чакалите в Китай!
Така и със Скайп, и Хотмейл, и LinkedIn наскоро, и Java изплагиатстваха... Бинг е техен, а не ползва М$ технологии!
И до каквото се докопат. М$ каквото пипнат става на л-но.
Заиграват се и с Убунту, и май ще сменям дистрибуция. Не може да не го превърнат в Нокия...