Като бивш влогър ( до някъде с успех, след това си намерих жена и си изтрих всичко ), както и собственик на най-голямата страница ( вече не е, позлвам я с други цели ) в Бг за влогъри, работил съм много години с влогъри, като хванеш от първите топ влогъри Мирела диско, Оня калъф крадеца на идеи от "Средната Стойност", първия гейм влогър, Ина - Wednesday, след това Конрад, Слави Клашърс, Генгста, Таковата Шоу, Стан и приятелката му и всекви други дето наизкочиха, ще ти кажа че е трудно. Иска се иновация, лиспва ти качествен звук ( много си тих ), никакви ефекти и т.н. Прекалено дълги клипове и не са особено интересни ( реалист съм ), теми повтарящи се, нищо ново под слънцето. Монотомност в изразяването, нямаш изразителност. Имаше няколко интересни теми, но не си успял да направиш интересни клиповете, въпреки че ти е правилно мнението. В общи линии ще те харесват някои на твоята възраст и ... до там. Опитай, но според мен не си за влогър, нещо друго ти е призванието. Ако видя/чуя талант го нахъсвам и подкрепям.
Така съм сторил всъщност с доста от влогърите и то без да искам залсуги и дори много от тях не знаят, като в това число влизат и влогърите, които лично познавам, едни съученици, други приятели, трети сприятелени покрай влогърството. Насърчавал съм ги по много начини, не след дълго осъзнах обаче, че доста от влогърите развиах силно чувство на егоизъм, "звездизъм" и много други негативни неща, които ме отблъснаха от тази тематика, в това число влизат и хоратак оито познавах, така аз се отдръпнах от тях, въпреки че все още ги гледам клиповете им и им помагам понякога с каквото мога, но не съм отдаден. А да не говорим, че един от имащите се за големи звезди ( той вече отдавна е сгънал като влогър и гаджето му се хвана с друг и той спря окончателно ) открадна моя идея, опита се да я развие, но естетсвено не му казак как и всичко по идеята ми и той се провали. Аз вече се отказах тъй като всеки влогър след неговата измама на гърба на останалите си увеличи егоизма и се отдели всеки самостоятелно започна да си се развива и т.н. абе истории даи скаш да ти разправям.... Но пак казвам, не си за тая работа. Ако си добър в гейминга, може да се конкретизираш там. Макар, че има такива геймъри, толкова е претъпкана и таяа ниша, че трябва да си некъв мега гуру геймър за да пробиеш. Има и друг вариант, ако намериш тема, която не е развита и е полезна на обществото, интересна ти е, направи рисърч и ако има достатъчно търсене в България, премини към развитието и, така ще се откроиш и влоговете ще са ти полезни. П.С. diy влоговете са винаги интересни, дори и на повтарящи се неща, защото всеки прави по-различен начин едно нещо и винаги има каквода научиш от другия, там рабзира се ти трябват много знания и сръчност, но едно ти гарантирам, в diy клиповете на никой не му дреме дали е монотомен гласът ти, дали се чуваш слабо, стига да се чуваш и виждаш да разбертъ как и какв оси направил и да има интерес към направеното няма ядове.
Всичко добро ти пожелавам.