Странникът
Well-Known Member
Има хиляди канали, които правят видеа, които и аз искам да правя. Ползват разни песни от един канал, който уж песните са без авторски права... Явно нямат проблем с това, щом им стоят видеата, а не са изтрити. Какъв ти е канала, и колко клипове качваш за месец?
Какъв ми е канала няма значение. Казвам ти нещата от опит. Лесно е да се гледа така, отстрани, но докато не почнеш да правиш едно нещо, не знаеш какво ще се случи. Може примерно телевизията или компанията, от която си изрязъл видеото да реши да прави проблеми. Или пък с песните. Вече имах такъв случай - ползвах безплатна песен, освободена от авторски права от официалното предложение на Ютуб. И само след няколко месеца получих предупреждение за използване на авторско съдържание - въпросния изпълнител беше променил изискванията за авторски права на песента си.
За това аз и другите колеги те съветваме - когато решиш да правиш нещо, опитай го, виж дали ще можеш да го правиш, какви проблеми ще имаш и тогава прави изводи. А така да говориш, че не те разбираме и само те критикуваме... не става.