По голяма простотия от това не бях чел :lol: Социалдемокрацията е сестрата на комунетата математиче, основни неща не знаеш, за политика си тръгнал да пишеш.
Искаме силна държава, в която има закони. Иначе каквото и да иска който и да е, все тая.М/у другото аз вас не мога да ви разбера кво точно искате. Нали този модел, за който пропагандирате го играхме 45 год и се провали.
Я ми кажи, ЧЕЗ държавна ли е?
И не говори за дълг, защото дългът след 89-та се е увеличил значително и колкото дълг сме имали преди това, дваж повече сме натрупали след това. С една дума, предната система е била зле, но сегашната е дваж по-зле и сме във фалит от доста време. Един бизнес, който не може да съществува без заеми, какъв бизнес е? Една държава, която е затънала в дългове (които няма да бъдат изплатени никога) е фалирала. То не сме само ние така, а целия т.нар. Запад.
Искаме силна държава, в която има закони. Иначе каквото и да иска който и да е, все тая.
Не разбрах, ЧЕЗ държавна ли е?
Не само ЧЕЗ и Рено и Фолцваген са държавни.
Но въпросните компании се управляват като частни. Като трябва да съкращават хора - го правят.
Освен това във въпросните държави има върховенство на закона (за тези закони, за които говориш и ти).
И освен това във въпросните държави има процедури за избор на шефове на тази компании и те се спазват.
У нас как е. Нито има закони, нито се спазват.
Променя се закона за ДАНС, за да може Пеевски да му стане шеф.
Всяко правителство, което дойде на власт първата му работа е да уволни предните и да си назначи негови хора.
Държавните компании освен да се точат и да държат едни хора на работа, за нищо друго не стават.
Така, че първо законите да се спазват и тогава ще говорим за държавни компании в България. До тогава ще се краде чрез тях.
Явно не е заради това, че компаниите са държавни. Не мислиш ли? Рудник "Ораново", като не е държавен, защо се управлява така, че умряха 5 миньора преди месец?
Споко, гласят Бареков за шеф на БНТ - така че протестите ще почнат пак. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: