АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

В момента има митинги в Донецк, Харков, Луганск, Одеса и май още градове.
Искат референдум.
На живо камерите от Донецк - цък

Камерите от Одеса - цък

Последно редактирано:

Ще ви разведря малко с интервюто на един трейдър (истински). На когото не му се слуша, накратко определя евентуални икономически санкции на САЩ срещу Русия като "изстрел в собствения си крак". Обяснява го просто - на руснаците, ако се впрегнат, може да им хрумне да поискат да им плащат за енергоносителите не с долари, а с евро или юани (да не кажем, че идеята на руснаците всъщност са рубли). Не че много водещи икономики вече не го правят в национални валути при двустранните си разчети. Щом дори Великобритания и Китай се разбраха при посещението на другаря Си, то ситуацията си е интересна отвсякъде.

[video=youtube;KXGPzDq45gM]http://www.youtube.com/watch?v=KXGPzDq45gM[/video]
Страна, страхотен анализ, благодаря :) Така като се замисля, май е време да си обърна доларите в евро докато не е станало твърде късно :lol:

Няма да коментирам източникът ти на информация, но "играта" вече не е ли на друго ниво? Или как да се ограничат загубите и да не се потъне съвсем.
Има много да се спекулира коя "страна" е поръчала снайперистите. Всеки ще дърпа чергата към себе си и накрая докато самите стрелци не свидетелстват, няма да знаем каква е била истината. А какво ще кажат те е много опровержимо, защото могат срещу добро заплащане да кажат всичко. Фактите са, че има убити/жертви и че се създадоха предпоставки Украйна да се върне към Руската федерация.
Дали някой е имал съвсем други планове и цели, няма значение. Защото се вижда, че САЩ са много губещи от създалата се ситуация (според мен).

На фона на преврати и референдуми живота си върви:

пегих коней.jpg

От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Източникът на имформация е руският външен министър Сергей Лавров в интервю за Първи канал

Аз виждам "блиц.бъгъ" И от някакъв предразсъдък, че там новините и информацията не са съвсем автентични реших да го отбележа. Преди време един строг админ ни беше научил, да си проверяваме източниците и да имаме поне три, които да потвърждават истинността на новината. Специално беше блокирал, да не се отварят линковете на подобни като блиц сайтове за информация.

Но както и да е.
Основното в мнението ми беше, че дълго може да се спекулира със стрелците-снайперисти без да се разбере истината.
Дори от интервюта и думи на политици от ръководни позиции.
Така че е "тема", която може да пълни инфо-сайтовете, но не и казус, който да бъде разрешен със 100% сигурност и съответни последствия за виновните.

Taзи добавка, която блокираше блиц и други сайтове е направена от прокопиеви и жената на плевнята, какъв е бил този админ, голям гербераст е бил.

Taзи добавка, която блокираше блиц и други сайтове е направена от прокопиеви и жената на плевнята, какъв е бил този админ, голям гербераст е бил.

Не беше блокирал само блиц, а и други сайтове, за които се доказваше впоследствие, че "новините" им са меко казано "жълто-неверни". Измислици-премислици по темата, без доказателства.
Ако е имало интервю по телевизия и аз не съм го гледала се извинявам за забележката си. Така или иначе, трети път няма да повтарям основното, което отбелязах по темата.
И аз лично не деля хората на герберисти, комунисти или балетисти. Самите хора се разграничават и сепарират по някакви си техни предпочитания.
Аз тук си пиша за Украйна и украинците. Друг е въпросът, определена медия с какъв акцент пуска "новините" си.

Бая хора и са се включили в направата на иначе елематарната добавка, дето се прави за има няма 20 мин... добър опит, пак не ти се поучи!!

Иначе аз я ползвам, нали не искаме пеевски да преяде и да хване диабет, мисля за неговото здраве. Но с удоволстрие бих чул от бюрека от къде неговите 26 годишни сътруднички имат един милион да купят имот и да му го дадът под наем???

Бая хора и са се включили в направата на иначе елематарната добавка, дето се прави за има няма 20 мин... добър опит, пак не ти се поучи!!

Иначе аз я ползвам, нали не искаме пеевски да преяде и да хване диабет, мисля за неговото здраве. Но с удоволстрие бих чул от бюрека от къде неговите 26 годишни сътруднички имат един милион да купят имот и да му го дадът под наем???

и каква е разликата между монополиста пеевски, който всъщност държи 6 процента от печатните медии и монополиста прокопиев и капитал / дневеник на плевнята?

и каква е разликата между монополиста пеевски, който всъщност държи 6 процента от печатните медии и монополиста прокопиев и капитал / дневеник на плевнята?

Монополиста пеевски е депутат избран да служи на народа, има власт дадена от народа и имунитет което го поставя в позиция далеч по-изгодна от монополсита прокопиев. В момента се опитва да прокара нова негова партия която е създадена за всичко друго, но и да е в полза на избирателите си. Щом за тези "малки" подробности както и факта, че цяла бг се вдигна на протести заради назначението на пеевски в данс, не правят разлика значи си загубена душа!

ПП топло топло от вчера

http://www.bgmak.eu/2014/03/българия/гореща-тема/последни-новини-най-важното-календар-09/15549/

You had to knock the teeth out of the last prick!
Greetings from Bulgaria, brothers.

Отговор:

Brothers? Yep Bulgaria will be a next after ukraine forced russian brother. hehe

Извадка от коментарите под този клип: https://www.youtube.com/watch?v=3b_AIJCITyA с нотка на подигравка към с нашата страна.

Пускам го поради истерията в България около Украйна, ЕС, САЩ, Крим и Русия. Деленето на русофили и русофоби за мен е абсурдно и крайно грешен и антибългарски начин на водене на политика. Ясно е, че сме прекалено малки, че да не се съобразяване със силните на деня, но все пак България е назависима и древна държава. Руснаците не са ни братя и никога не са били. Това, че имаме сходства с тях като народ нищо не значи. Имаме много сходства и с иранците, но никъде не съм виждал да ги наричаме братя...Русия изповядва империализма не по-малко от САЩ и си гони нейните стратегически и геополитически цели. На Путин му пука най-много за собственото му его и после за собствения му народ. Ние не сме никъде в картинката освен ако няма пряка полза от нас. "Големият брат" няма утре да тръгне да ни спасява ако се наложи, но дори и да го направи няма да е защото сме му много близки (както е било и преди, независимо как се тълкува от повечето хора).

Това излишно противопоставяне на база факти и събития, които са далече от нас и не зависят по никакъв начин от нас винаги ми е било смешно, но напоследък всичко това взе да ми идва в повече.

Пак повтарям, не ми дреме нито за САЩ, нито за Русия, дреме ми за родината ми. Световната политика може и да оказва влияние на ситуацията в България, но това не е основание да чувствам по-голяма принадлежност към тези държави, от колкото към собствената си. Явно това е комплекс на етноса(да сме силно зависими) надграждан с векове и няма изчистване от съзнанието на хората.

Ние винаги трябва да сме с руснаците - да сравняваш иран с русия и да ми обясняваш как и двете са ни чужди е смешно или пък, че имаме общо с Русия, толкова колкото с Иранците. Та ти знаеш ли че целия ни туризъм се крепи на руснаците бре. Комплекси, строежи, инвестиции по морето, а туристите харчат пари, не са кретени като англичаните и германците, които се стискат. Какво ще ми обясняваш на мен такива неща, едва ли не, че руснаците не са ни никакви. Я се осъзнай малко.

Ще има да чакаш иранците да идват на морето и да купуват апартаменти да живеят тука.

Последно редактирано:
От: Re: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

You had to knock the teeth out of the last prick!
Greetings from Bulgaria, brothers.

Самата идея да се навреш в коментарите под руски автомобилен клип в ютюб, да треснеш една тъпотия на английски и след това да викаш на руснаците "братя" пак на английски, докато се присмиват на узбека-терминатор, си е достатъчно глупава. А историческото обясняване пред "поляка" изби рибата. Добре че никой не му обърна внимание (както и се очаква под автомобилен клип).

Дано си е подновил домейна човеко поне след тези нерви.

По-възрастните руснаци имат положително отношение към българите и то трудно може да се промени. Ама не можете да очаквате и от младежите (а повечето коментиращи този клип са млади хора) същото отношение. ЕС си е проблем на българите и техните джобове, обаче членуването в НАТО е нещо съвсем друго. Няма как да обясниш на млад руснак, на който дядо му е е загинал на фронта, че си му brother. Кажи му на руски или български, че сте братя и ще те разбере. Обаче на английски просто си напиши коментара и не закачай темата за братство.

Последно редактирано:

Братя сме единствено с "татарите" от Татарстан. С руснаците сме далечни братовчеди, нищо че сме им дали културата, религията и писмеността.

Братя сме единствено с "татарите" от Татарстан. С руснаците сме далечни братовчеди, нищо че сме им дали културата, религията и писмеността.

Що се сърдите тогава, когато македонците ви наричат "татари"?

Татарите съм сложил в кавички, което значи че не са истински татари. Говоря за волжките българи.

Татарите съм сложил в кавички, което значи че не са истински татари. Говоря за волжките българи.
Тогава пък обиждаш и много сегашни народи, които също са били в състава на Волжка България, но не са татари. Примерно, балкари, дагестанци, ингуши, кабардинци и т.н.

За това дали са истински... Татарите в Татарстан са истински, колкото и да им обясняваш, че не са татари. Това не им пречи да са запазили в обичаите си много повече от миналото си във Волжка България, отколкото българите в България.

За кримските татари може да се поспори донякъде, тъй като там наистина "татари" е повече като събирателен образ (авари, скити, турци и т.н.) . Българите в Крим са си отделно.

Горе