АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

С други думи вие, Test, без грешка можете да определите кои са българските интереси само поради факта, че сте българин?
За без грешка не гарантирам, но имам нужната мотивация. Българин съм и има логика да съм заинтересован от това да се случват добри неща на България. Същото не бих могъл да твърдя за някой руснак. Разбира се, има изключения от всяко правило, но аз говоря за общия случай.

За без грешка не гарантирам, но имам нужната мотивация. Българин съм и има логика да съм заинтересован от това да се случват добри неща на България. Същото не бих могъл да твърдя за някой руснак. Разбира се, има изключения от всяко правило, но аз говоря за общия случай.
Разбира се, и е много хубаво когато интересите ни съвпадат, както е в случая :)

Е какво да кажа? Опира до мотивация (уточнявам, кое е добро за България) . Прав ли е Достоевски (за кой ли път)? Прав е.

1981810_727032533984719_479109413_n.jpg

ХАХАХА :lol:

От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Прав ли е Достоевски (за кой ли път)? Прав е.

Дотолкова е прав, че докато четох цитата, пред очите ми мина историята на България от 1978 г насам. Все едно е писано тези дни!
Признавам си без бой, че след "Престъпление и наказание" ми изчезна всякакво желание за по нататъшно четене на Достоевски. Ужасно тежък литературен стил!
Сега разбирам, че много съм изпуснал.
С русофоби, както и всякакви фили и фоби, не се спори - всички те са религиозни хора. Единствената полза от такъв спор е за другите четящи.
С годините в мен все повече се затвърждава убеждението, че Homo, незнайно защо наречен sapiens, е силно религиозно същество - дали ще вярва в Христос, Буда, Аллах или ЦСКА, САЩ, или пък зелените човечета и диетите за отслабване, е все тая. Homo sapiens е най-стадното животно на планетата. И същевременно най-егоцентричното.
Има една лема - че разума е изключителна рядкост.

както и всякакви фили и фоби, не се спори - всички те са религиозни хора.
разума е изключителна рядкост.
Вискяр Бг , много вдигна летвата. Благодаря за което.

С русофоби, както и всякакви фили и фоби, не се спори - всички те са религиозни хора. Единствената полза от такъв спор е за другите четящи.
С годините в мен все повече се затвърждава убеждението, че Homo, незнайно защо наречен sapiens, е силно религиозно същество - дали ще вярва в Христос, Буда, Аллах или ЦСКА, САЩ, или пък зелените човечета и диетите за отслабване, е все тая. Homo sapiens е най-стадното животно на планетата.

„Мъртви са всички богове: сега ние искаме да живее свръхчовекът — нека в деня на великото пладне това бъде нашата последна воля!“

Тъй рече Заратустра.

За чий ти е Руската като ловиш хамериканците.
Имат да ни догонват до 410 долара за 1к кубика - руската любов към нас много извратено се проява, ако я пречупим през призмата на цената на газа.

Имат да ни догонват до 410 долара за 1к кубика - руската любов към нас много извратено се проява, ако я пречупим през призмата на цената на газа.

Наистина ли братята така ни товарят? Аз си мислех, делим по "братски", а то се оказва, че само големия брат яде :)

С големия брат, "делят" някои, ама надали и с руснаците. Брат, не знам на колко си години, но си спомням като бяхме с тях, колко беше горивото. ;)

А, другите неща да не говорим. Една мекица 2 стотинки :D Сега с две стотинки и на ези,тура не можеш си играеш :D

Наистина ли братята така ни товарят? Аз си мислех, делим по "братски", а то се оказва, че само големия брат яде :)

С други думи, няма нищо лошо в братската любов, но сирененто е с пари:)

Последно редактирано:

Не ми е известно политически да сме "братя" с руснаците, по-скоро сме врагове.

Манипулациите започват още от заглавията. :lol:
(Ето защо не чета новинарски сайтове!)

Делят по братски с тези от червената върхушка. Да не мислиш, че Газпром точно от дребна България с мизерно потребление се е прицелил да цица яко?!

Като нямаме управници така ще е - блеки какво си се разпищял, че цената ни е висока - ако имахме акъл можехме да ударим вето и да поискаме намаляване на цената, не първи да се пъчим и да обясняваме как Русия може да дойде и да ни завладее ( плевнелийката ) или първи да се бутаме да налагаме санкции - ето защо не двойно, а тройно да ни сложи цена на газа. То трябва дипломация, а такава нямаме.

Putin-Vs-Obama_c_90993.jpg

http://www.memecenter.com/search/vladimir putin :D

Не 400 а 800 ще започнат да ни продават руснаците газта,ако продължаваме да си избираме такива неадкватни управници.
Не може през ден Роската да говори против Русия,вместо да има една балансирана позиция (каквато заемат повечето европейски президенти) и после да очакваме да ни продават на преференциални цени.Една такава крайна антируска или американска позиция е против интересите на България.

За чий ти е Руската като ловиш хамериканците.

Човек, жестоко почваш да ме дразниш - направих ти забележка преди няколко страници, да не правиш интриги. Зададох ти въпрос, бягаш ми по тъча. Сега пак почваш с интригите. Къде американци къде чудесии?! Аз искам да се разбие енергийният Руски монопол. По чисто географски причини не можем нищо с Американците да правим, но можем да влезем в интерколеторни връзки и международни трасета за газ. Можем да развиваме нашите находища, които така руското лоби не позволява. Също така може и на Лукчо се разбие монополоа. С регионален внос с десетки различни фирми имащи правото за складове, което сега всичко е при Лучко.

Спри с тези интриги с американци, че ставаш смешен.

Факт, е че имаме най-скъпият газ в ЕС. Да ти кажа още един факт, който не ти е ясен. Цената се определя дериватно, а не на базата на спот. Знам, че е сложно за теб ще ти го кажа просто. До колкото голяма част от страните в ЕС - Германия, Франция и т.н цената на газа се определя, от спот цената, демек от борсовата цена на газа. А при нас, не е така, то е следствие от нефта. Така, че дори и газа борсово да падне, но ако нефта не падне - няма ти падне никак газа. А и западните страни имат плаващи цени в договорите и на определн период се прекалкулират - а при нас всичко е фиксирано. Фиксирано срещу нас!

Сега успяваш ли да проумеш тази извратеност на руска любов :D

Горе