АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

1237093_10201860975826988_611562021_n.jpg

bulgariazsiva1.gif

3~107.jpg

Ами те си се смятат за българи, така че конфликт не виждам.

От: Re: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

You had to knock the teeth out of the last prick!
Greetings from Bulgaria, brothers.
:lol: :lol:
Някой трябва да е голям егоцентрик и нищо да не знае за Русия, та да пльосне този Хамерикански коментар под акция на Стопхама!
Амчетоз коментар за тях е чист хам!
Не се ли виждат коментарите под клипа, че почти без изключение са на кирилица?! Русия да не е бг скайп? Защо някой си мисли, че английския език е на мода в Русия?
Един коментар на български ще се посрещне много по-добре, дори от младите руснаци. Пък има и гошовата преводачка - безплатна е!

С такова махленско мислене само проблеми се докарват...

От: От: Re: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Един коментар на български ще се посрещне много по-добре, дори от младите руснаци.
Е да де, ама не всички млади българи могат да схванат, тъй като има Красиви, Умни, Ранобудни и т.н.

Няма какво да се притесняват, че няма да ги разберат. Ако нещо не се разбере, то ще питат или няма да обърнат внимание.

Съдя по себе си. От славянските говоря само три езика (руски - много добре, а български и чешки - добре), но нямам никакъв проблем да разбирам всички останали славянски езици, особено писмено. Тука таме има някоя дума с различно значение (pozor да кажем), но се подразбира по изречението какво се има предвид.

Братле, дай-боже повече хора като теб, но българина е смачкан тотално просто.
1237093_10201860975826988_611562021_n.jpg

bulgariazsiva1.gif

3~107.jpg

Кои те? Тези на снимката ли?
Едно е хората да уважават миналото си, друго е да се обобщава по снимка от сайт (виж и сайта, btw). Вземи самолета за Казан и обясни на тамошните жители какви са. Бил съм там 4 пъти досега в различни етапи от моя живот и промяна няма. Те са си татари, мюсулмани, смятат се за татари и говорят на татарски (прилича на турския).

Все едно аз да отида в Бистрица и да почна да обяснявам на шопите, че са византийци.

Образно казано, Волжка България е била нещо като Руската Федерация сега. Много различни народи вътре, ама хайде сега всички да ги наричаме руснаци. Татарите в автономна република Татарстан са руски граждани, но те са татари, а не руснаци или българи.

Русия превръща Крим в специална икономическа зона

В тази зона ще има данъчни облекчения и намалена бюрокрация, което ще допринесе за привличането на инвеститори, подчерта премиерът. „Нашата цел е полуостровът да стане възможно най-привлекателен за инвеститорите, така че да се гарантират достатъчни приходи за собственото развитие на Крим", допълни още Медевдев.

По думите на руския премиер, тази зона ще позволи да се използва специален данъчен и митнически режим за компаниите инвеститори в Крим и да се намалят административните процедури.

„Готови сме да подкрепим тези компании, които ще инвестират в развитието на полуострова, които ще работят на териториите на новите райони и ще сключват инвестиционни споразумения с органите на държавната власт в Република Крим и града с федерално значение Севастопол", каза руският премиер.

Мрежата от руски банки в Крим ще бъде разширена, допълни Медведев, уточнявайки, че „за пълноценното включване на Крим в зоната на рублата на полуострова са доставени достатъчно руски рубли - банкноти и монети".

Медведев съобщи, че руският президент Владимир Путин е подписал указ за създаването на министерство по въпросите на Крим и начело му е назначен Олег Савелев. Путин е подписал и указ за увеличаване на пенсиите на жителите на Крим, така че постепенно да стигнат до равнището на тези на пенсионерите в Русия.

Увеличенията влизат в сила поетапно от 1 април. От тогава пенсионерите в Крим ще получават добавка, която е в размер на 25% от пенсията им. От 1 май добавката ще е 50%, от 1 юни – 75%, а от 1 юли – 100% от установената пенсия.

Медведев поясни, че Путин е подписал и указ за увеличение на заплатите на сътрудниците на правоохранителните органи в Крим. Президентът е подписал и указ за ежемесечна надбавка на онези руски военнослужещи, които изпълняват военната си служба на територията на Крим и в Севастопол.

Руският премиер увери, че Крим може да се присъедини към единната енергийна система на Русия и да се построи на кримска територия самостоятелна електроцентрала, което ще намали енергийната зависимост на полуострова от Украйна.

Русия ще предостави и техника за сезонната селскостопанска работа в Крим, съобщи още премиерът. Той увери, че Москва ще направи така, че пристанището Керч в Крим да стане едно от най-ключовите руски пристанища в Черно море.

Медведев призова да се намалят цените на билетите до Крим с 7000-8000 рубли, така че те да бъдат по-евтини от тези до Турция и България. „Всички тези мерки се взимат с цел жителите на Крим да се почувстват като част от една силна страна”, поясни руският премиер.

източник: btvnews.bg

Оня ден попаднах на един руски сайт за живота в различни краища на света.
Покрай разказите за други страни се изкуших да прочета 2 разказа на руснаци за България.
Такива хубави и топли неща пишат за нас като народ, че просто ми се струва, че са си залепили розови очила.:)

Ето един интересен разказ на млад фрийлансър, който казва, че е 23-24 годишен и от миналата година,
заедно с жена си живеят / засега под наем / в София.
Продължава да си работи към разни руски сайтове по различни задания, вкл. копирайтър.
Накара ме да се замисля, че работата онлайн е добре заплатена в Русия,
щом младите успяват да се издържат само от нея.:rolleyes:
Така че, мили колеги, ето един пример за интелигенти млади хора от Русия,
който, ако прочетете разказа и коментарите под него, може би ще разбие представите
на някои всезнаещи тук колеги, че в Русия има само пиещи хора и красиви, но леки жени.

част 1

част 2

П.П. Нека да им е зле на жителите на Крим сега.:)

Продължава да си работи към разни руски сайтове по различни задания, вкл. копирайтър.
Накара ме да се замисля, че работата онлайн е добре заплатена в Русия,
щом младите успяват да се издържат само от нея.:rolleyes:
Писах няколко пъти в този форум, че печалбата от рускоезичен сайт с тИЦ50 и с петима читатели дневно е около $400 месечно. При пет такива сайта (1 час на ден) се изкарва средноевропейска заплата.

Но проблемът не е в това да се мерят портмонетата. Проблемът е в това, което предвиди Достоевски още през по-миналия век:

"Русия никога няма да има и никога не е имала такива ненавистници, завистници, клеветници и даже явни врагове – каквито ще бъдат всичките тези славянски племена веднага, щом Русия ги освободи, а Европа се съгласи да признае, че са освободени!

И нека не ми възразяват, не ме оспорват и не ми крещят, че преувеличавам или, че мразя славяните! Напротив, аз много обичам славяните, но въобще няма да се защитавам срещу нападките – понеже зная, че точно така ще стане; и не поради ужким низкия, неблагодарен характер на славяните. Съвсем не – в този смисъл техният характер е както на всички други. А просто защото тези неща стават само така, и никак другояче, в целия свят.

Те ще започнат новия си живот след освобождението, повтарям, именно с това, че ще си изпросят от Европа – например от Англия и Германия, закрила и покровителство за тяхната свобода. И макар Русия да е също европейска държава, ще го направят именно, за да се защитават против Русия.

И непременно ще започнат с това, че вътрешно, ако ли не даже и на глас, ще заявят сами на себе си и ще убедят самите себе си, че въобще не дължат на Русия никаква благодарност, а напротив: че едва са се спасили от властолюбието на Русия след сключването на мира чрез намесата на европейския концерт – а пък ако не се била намесила Европа, Русия веднага би ги погълнала, «с цел да разшири границите и територията на великата Всеславянска империя, та алчното, хитро и варварско великоруско племе да пороби славяните».

Може би цял век след това, или повече, те непрестанно ще треперят за своята свобода и ще се страхуват от властолюбието на Русия; ще се подмазват на европейските държави, ще клеветят Русия, ще сплетничат и интригантстват против нея. О, аз не говоря за отделните хора: ще има и такива, които ще разберат какво винаги е означавала, означава и ще означава Русия за тях. Но тези хора, особено в началото, ще са толкова малко, че ще бъдат подложени на подигравки, омраза и дори политическо преследване.

А най-приятно за освободените славяни ще бъде да тръбят по цял свят, че те са племена образовани, способни на най-висша европейска култура, докато Русия – това е варварска страна, мрачен северен колос, дори не с чисто славянска кръв, гонител и враг на европейската цивилизация.

Разбира се, те още от самото начало ще си направят конституционно управление, ще имат парламенти, министри, оратори, речи. И всичко това извънредно много ще ги утешава и възхищава.

Те ще се опияняват от възторг, като четат за себе си телеграми, съобщаващи на цял свят в парижките и лондонски вестници, че след продължителна парламентарна буря най-сетне е паднало правителството на (…впишете тук страна по ваш избор) и се е съставило ново, вече с либерално мнозинство и, че (… фамилия по избор) най-после се е съгласил да стане министър-председател.

Русия трябва сериозно да се подготви за обстоятелството, че всички тези освободени славяни с опиянение ще се втурнат към Европа, до загубване на собствената си личност ще се заразят с европейските форми – политически и социални, и ще смятат, че така трябва да изживеят цял един дълъг период на европеизъм, преди да постигнат нещо значително като славяни и в своето особено славянско призвание пред човечеството.

А тези земички вечно ще се карат помежду си, вечно ще си завиждат и ще интригантстват едни против други.

Разбира се, ако се появи някаква сериозна беда, всички непременно ще потърсят Русия за помощ. Колкото и да ни мразят, колкото и сплетничат и да ни клеветят пред Европа, умилквайки се около нея и уверявайки я в своята любов, те винаги инстинктивно ще чувстват (разбира се, само в минути на опасност, не и преди това), че Европа е естествен враг на тяхното единство, винаги е била и винаги ще си остане такъв техен враг; и, че ако въобще ги има на света, то е само, защото съществува огромният магнит Русия, която непреодолимо ги притегля към себе си, като по този начин запазва тяхната цялост и единство."

Хаха, Страна, не пускай такива неща. Мога да ти посоча какво конкретно е направила Русия против България навремето, така че да събуди русофобските настроения. А каквото ни е дала Русия, ние сме си го платили в злато ;) Плюс това, какво по-точно беше нещото "славяни"?

Хаха, Страна, не пускай такива неща. Мога да ти посоча какво конкретно е направила Русия против България навремето, така че да събуди русофобските настроения. А каквото ни е дала Русия, ние сме си го платили в злато ;) Плюс това, какво по-точно беше нещото "славяни"?
Посочи му на Достоевски, пич. Той е написал горното преди твоето злато.

Достоевски си защитава нещата от неговата камбанария. Мнението му обаче не е обективно.

ОК. Щом твоето е по-обективно...

P.S. Ти действително ли смяташ, че можеш да достигнеш "камбанарията" на Достоевски?

Па избега :rolleyes: ОК, това си е твое решение и право. Мое си е пък да не коментирам Иво Христов в сий форум.

ОК. Щом твоето е по-обективно...

P.S. Ти действително ли смяташ, че можеш да достигнеш "камбанарията" на Достоевски?
Никога няма да я достигна, защото не съм руснак. Не говорих за личностната му, а за националната му камбанария - т.е. защитава руската гледна точка. Не изпитвам никаква благодарност към Русия, точно както смятам за наивно някой да си мисли, че Русия ей така, без нищо ни е помогнала. За това могат да се приведат и исторически доказателства. Русия си е преследвала нейните си геополитически интереси, а ние сме намазали покрай това. Разбира се, сме си платили за всичко - 32,5 тона злато или над 10 милиона рубли. Плюс това Русия е била против Съединението и не го е подкрепила. Това не значи, че не уважавам войничетата, които са си оставили живота за нашата свобода.

Никога няма да я достигна, защото не съм руснак. Не говорих за личностната му, а за националната му камбанария - т.е. защитава руската гледна точка.
Кажи си направо - не си го чел.

Достоевски си е Достоевски, но първо не е българин и второ само защото е признат за велик творец, това не значи, че всички трябва да са на неговото мнение по политическите въпроси. Аз съм българин и ме интересуват само българските интереси. Всичко останало е от второстепенно значение.

Аз съм българин и ме интересуват само българските интереси. Всичко останало е от второстепенно значение.
С други думи вие, Test, без грешка можете да определите кои са българските интереси само поради факта, че сте българин?

Защо да не можем? Ти можеш ли да определиш (т.е. да имаш мнение) за това какви са руските интереси?

Както ти пускаш Достоевски, така аз мога да пусна Раковски, който пише против Русия и политиката и спрямо българите. Това, че е Раковски, не значи че съм съгласен с него.

Защо да не можем? Ти можеш ли да определиш (т.е. да имаш мнение) за това какви са руските интереси?

Както ти пускаш Достоевски, така аз мога да пусна Раковски, който пише против Русия и политиката и спрямо българите. Това, че е Раковски, не значи че съм съгласен с него.
Не можете, както не мога и аз. Замеряме се с авторитети. Ние можем да споделим нашето мнение по въпроса. Когато тези мнения опрат до решение, се стига до референдум.

P.S. Раковски го копнах by default, но само там недей. Наистина.

След избухването на Кримската война (1853) Раковски заедно с група българи създава в Свищов Тайното общество, което има за задача да събира пари за освобождението и сведения за османските войски и да ги предава на руското военно командване.

Горе