АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Ти, какво очакваш, кой го издигна тоя глупак? Ама ние, сме си виновни докато търпим ще е така, ще има лайна като него бойко и всички други, а ние ще си търпим.
Поредната простотия:

Плевнелиев разкри пъклените кроежи на Москва

Разузнавателните полети на руски самолети целели изтощаването на нашите изтребители :cry:
Вече дори не е смешен, а жалък...

От: От: АЙДЕ! Руснаците влезнаха в Украйна!

Като нямаме управници така ще е - блеки какво си се разпищял, че цената ни е висока - ако имахме акъл можехме да ударим вето и да поискаме намаляване на цената, не първи да се пъчим и да обясняваме как Русия може да дойде и да ни завладее ( плевнелийката ) или първи да се бутаме да налагаме санкции - ето защо не двойно, а тройно да ни сложи цена на газа. То трябва дипломация, а такава нямаме.

Алане, виж сега това, което ще пиша не го приемай за защита - ББ преди да падне докара цената на газа по ниско. Така, че съм напълно съгласен с теб, цената на газа има голям мегдан да пада, но пък руското лоби не позволява.

А като знаем кви са ни малоумни подписаните енергийни договори, трябва чакаме сигурно още няколко години, че да ни допуснат до преговори, а това ще стане в следващият енергиен прозорец. До тогава, трябва се притиснат политиците да правят правилните неща.

Не съм ти видял, въпросо, нали се сещаш, че няма как всеки ден да изчитам цялата тема, а и не съм постоянно в форума. Пък, щом те дразня здраве да е , с мен и без мен ще си си добре.
Човек, жестоко почваш да ме дразниш - направих ти забележка преди няколко страници, да не правиш интриги. Зададох ти въпрос, бягаш ми по тъча. Сега пак почваш с интригите. Къде американци къде чудесии?! Аз искам да се разбие енергийният Руски монопол. По чисто географски причини не можем нищо с Американците да правим, но можем да влезем в интерколеторни връзки и международни трасета за газ. Можем да развиваме нашите находища, които така руското лоби не позволява. Също така може и на Лукчо се разбие монополоа. С регионален внос с десетки различни фирми имащи правото за складове, което сега всичко е при Лучко.

Спри с тези интриги с американци, че ставаш смешен.

Факт, е че имаме най-скъпият газ в ЕС. Да ти кажа още един факт, който не ти е ясен. Цената се определя дериватно, а не на базата на спот. Знам, че е сложно за теб ще ти го кажа просто. До колкото голяма част от страните в ЕС - Германия, Франция и т.н цената на газа се определя, от спот цената, демек от борсовата цена на газа. А при нас, не е така, то е следствие от нефта. Така, че дори и газа борсово да падне, но ако нефта не падне - няма ти падне никак газа.

Сега успяваш ли да проумеш тази извратеност на руска любов :D

Не съм ти видял, въпросо, нали се сещаш, че няма как всеки ден да изчитам цялата тема, а и не съм постоянно в форума. Пък, щом те дразня здраве да е , с мен и без мен ще си си добре.

Като отправиш личен коментар, другият път гледай да следиш. Ето ти виж тук, какво си ме писал и какво съм ти отговорил:
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=50848&page=48

the-world-leaders-helping_c_2914971.jpg
Това е готино, най-вече идилята с уса усмихнатото семейство в стил кликбанк:)

Мхм, ами извинявай, тогава, просто с по-предните ти коментари съм останал с това впечатление. Не виждам защото се засягаш при положение, че не е така. Виж, аз не се засягам, че ме наричаш глупак пред целия форум ;)
Като отправиш личен коментар, другият път гледай да следиш. Ето ти виж тук, какво си ме писал и какво съм ти отговорил:
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=50848&page=48

Мхм, ами извинявай, тогава, просто с по-предните ти коментари съм останал с това впечатление. Не виждам защото се засягаш при положение, че не е така. Виж, аз не се засягам, че ме наричаш глупак пред целия форум ;)

Е все пак тук всеки застава с името/ника си но най-вече с репутация си, не сме хейтъри или тролове да не се засягаме и най-малко, ако някой отправи нещо лично. А изобщо не мисля, че си глупак ;)

Ценя, казаното от теб. :) Другото, е въпрос на друга тема, не е за тук. :) Просто, ако изцепя нещо тъпо напоследък не ми обръщай внимание. ;)
Иначе, все-още си мисля, че понякога говоря и смислени нещица :D това в крагъ на шегата. Сега да се върнем на темата.
Е все пак тук всеки застава с името си, не сме хейтъри или тролове да не се засягаме и най-малко, ако някой отправи нещо лично. А изобщо не мисля, че си глупак ;)

А изобщо не мисля, че си глупак ;)

Подкрепям!
Минусите на uni-web са други...

Имат да ни догонват до 410 долара за 1к кубика - руската любов към нас много извратено се проява, ако я пречупим през призмата на цената на газа.

Много хубаво обясняваш и лично аз се възхищавам на умението ти да не влагаш емоция в коментарите си.

По темата: Ясно е, че няма "любов" в икономически взаимоотношения. Още повече, да сравняваме зависимостта на нашата малка държава, с тази на Украйна от Русия.
Ние или нашата държава нищо няма да спечелим и не печелим от малоумните позиции, които заемат политиците ни.
Една Чехия, защо имаше "топки" да не се прави на крайно възмутена, че и санкции или да подкрепя други лобита в ЕС. Нали и тя е от ЕС, защо имат мислещи депутати, а не като нашите страхливци вечно неориентирани, коя позиция е правилна и си заслужава за нашия интерес като държава?
От толкова години съществуване не се научихме на политика и дипломация и това си е!
Все Руснаците ни виновни за нещо. Ами да си погледнем в собствената паничка, какво можем и сме постигнали сами?
Толкова ли са слепи и малоумни къде се намираме и от кого имаме полза?!

Както и да е. Не приемай възмущението ми към теб лично, възмущавам се от инфантилните политици, които сме си избрали!

Много хубаво обясняваш и лично аз се възхищавам на умението ти да не влагаш емоция в коментарите си.

По темата: Ясно е, че няма "любов" в икономически взаимоотношения. Още повече, да сравняваме зависимостта на нашата малка държава, с тази на Украйна от Русия.
Ние или нашата държава нищо няма да спечелим и не печелим от малоумните позиции, които заемат политиците ни.
Една Чехия, защо имаше "топки" да не се прави на крайно възмутена, че и санкции или да подкрепя други лобита в ЕС. Нали и тя е от ЕС, защо имат мислещи депутати, а не като нашите страхливци вечно неориентирани, коя позиция е правилна и си заслужава за нашия интерес като държава?
От толкова години съществуване не се научихме на политика и дипломация и това си е!
Все Руснаците ни виновни за нещо. Ами да си погледнем в собствената паничка, какво можем и сме постигнали сами?
Толкова ли са слепи и малоумни къде се намираме и от кого имаме полза?!

Както и да е. Не приемай възмущението ми към теб лично, възмущавам се от инфантилните политици, които сме си избрали!

Благодаря за думите.
То си е за възмущение с нашите политици, а за икономическите отношения там всичко е с пари - просто ми е смешно като чуя някой да вика братушки или браткса русия или че са наши хора и т.н.

Силно се надявам в бъдещето да открием шисти някъде където земята не се обработва или пък да стане толкова добра технологията, че да е безопастно да добиваме шисти си. Но май най-близко и перспективно е района на Хан Крум в Черно Море.

То си е за възмущение с нашите политици, а за икономическите отношения там всичко е с пари - просто ми е смешно като чуя някой да вика братушки или браткса русия или че са наши хора и т.н.
Понякога има изключения. Аз не виждам защо някой може да твърди, че руската държава ни е "братушка", след като благодарение на нашите олигофренски политици сме геополитически противници.

Ран е оптимист за бъдещето на България, тъй като установява огромен напредък за последните години и вижда възможност за продължаване на модернизирането и просперитета на държавата ни най-вече в икономически план.

Той припомни старите автомобили, лошите пътища, ограничения брой заведения и ресторанти, като и липсата на пълна свобода, невъзможността да правиш всичко, което си пожелаеш. Днес Ран прави констатация, че България е една модерна държава, а нейното лице София е прекрасна европейска столица.
T.e. планът Ран-Ът се изпълнява. Дано го изнасилят банда орки в здравото му око.

Понякога има изключения. Аз не виждам защо някой може да твърди, че руската държава ни е "братушка", след като благодарение на нашите олигофренски политици сме геополитически противници.

Правилни въпроси - и икономически и политически, реалността е различна. Но вземи питай някой 40+ и стой и гледай какви изречения ще твори с именно тези ключови думи от горните редове...

T.e. планът Ран-Ът се изпълнява. Дано го изнасилят банда орки в здравото му око.

Абе да ти кажа пълен крах има в няколко точки и най-вече в демографията, сериозно са сбъркали и развоя от 97, но пък познаха за циганизация и простотията + повърхността.

Правилни въпроси - и икономически и политически, реалността е различна. Но вземи питай някой 40+ и стой и гледай какви изречения ще твори с именно тези ключови думи от горните редове...
Руският народ е едно, руската държава е друго. Тези старите изпитват приятелски чувства към руснаците, както и по-възрастните руснаци изпитват приятелски чувства към нас. Обаче цената на газта не се определя от това. Извинявай, но без да се напъвам се сещам как Дянков ги шамаросваше, как президентчето говори постоянно против Русия. Аз ако съм на тях, още ще вдигна цените.

Разбира се, САЩ винаги могат да прекарат тръби до Европа и да ни доставят газ, или пък Шеврон да добива шистов газ и да ни освободи от руското газово робство :lol: :oops:

Колкото повече тръби толкова по-добре, а най-добре от нашата територия да излизат ...

Горе