EliaCapaccio
Well-Known Member
Типичен българин. Типичен класически българин. Имам подобен познат, от Добрич беше. Същите такива неща говореше. Казах "познат", понеже такъв селянджър като него няма как да ми е приятел. Сигурно се гордееш със себе си. И майка ти ще се гордее с теб. Покажи тоя пост на всичките ти приятели, да се гордеят с теб още повече.Аз пък от страната на продавач, понеже съм имал десетки онлайн магазини, не се паля толкова. Отказаните и върнатите трябва да си ги калкулираш просто.
Като купувач пък никога не съм плащал капаро на някакъв палячо от нета, той има интерес да ми продава, да си носи риска. Ако не ме кефи продукта съм си в правото да го откажа, никога не съм плащал за връщане - боли ме фара, като продаваш боклуци си плащай и двете посоки, не стига, че не плащаш офис и склад като във физически магазин, където мога да видя стоката.
Не знаех че съм "палячо", аз и още много други, които сме честни хора, и искаме да се защитим поне малко от селяндурите, които си мислят, че могат да си правят каквото си поискат без никакви последствия! Това не ти е Дивият Запад, разбра ли? Аз имам интерес да продавам на нормален човек, не на говедо, което се мисли за важно; тъпо говедо което си мисли че светът се върти около него! Не знам как дефинираш "боклуци", при положение, че винаги съм продавал скъпа стока, която ти лично не си пипал с ръцете си, и слава богу няма да имаш шанса да пипнеш никога. Дори не си чувал за продукти като Busse Team Gemini, Rockstead или Benchmade 551SBK-1301, като съм продавал и продукти на EOTech, защото цял живот си прекарал в сън!
Или съм си продавал вещите личните, за да освободя пари и да си купя нов модел, което много други хора правят. Продавал съм на практика чисто нови фотоапарати да си купя новият модел, или съм продавал iPhone 5 на 4 месеца за да си купя iPhone 6. Как класицифираш телефон на 4 месеца, без драскотинка, като "боклук"? Как класифицираш Sony A6000 на 1200 снимки като "боклук"? Ти нормален ли си изобщо? От какъв зор да губя 50-100 лв. по доставки просто защото някое тъпо копеле е решило да ми направи "тест драйв" на стоката? Защо аз да плащам, някой да е joy rider?
А за тези, които реално продават "боклуци", да добавя известната фраза, която явно не си чувал - "Боклукът на един е богатството на другиго."