Re: От: Ако засечете кръчмаря пишете тук
Интересно ми е каква е логиката да поствам нови теми чак след 10 поста и след една седмица при положение, че съм тук за да търся някой да ми помогне и да свърши някоя работа - дали трябва да чакам една седмица или ?
Логиката се нарича подбор. Аз лично подкрепям по-строги предложения - 100 публикации и минимум месец-два във форума (Това е за пазара). Защо, ще питаш? Сегашните правила са дори разхайтени.
1. Влиза някой във форума и предлага услугата "писане на статии". Да де, ама човека не си е направил труда да драсне десетина свестни мнения във форума. От там следват две основни неща:
1.1. Човека го мързи
1.2. Не ни оставя възможност да се запознаем със стила му на писане, нито с нивото му на познаване на пунктуация, правопис и т.н.
Не знам вие как процедирате, ама аз по-малко от 5 статии не съм поръчвал, което значи, че ако заложа на такъв убавец, след това почти сигурно ще ми се наложи да наема друг, да редактира грешките на първия.
2. Влиза някой, който се представя за технически грамотен и предлага администрация. Да де, ама същият този не си е направил труда да отдели 15 минути за да отговори на вече отворените теми свързани с това, с което се занимава. От там идва следното:
2.1. Човека го мързи
2.2. Не може да помогне при вече възникнали казуси, което пък значи, че няма да помогне и на мен ако евентуално го наема за тази работа.
3. Влиза човек представящ се за дизайнер/програмист и си пуска темата. Да де, ама понеже няма 5 мнения, не знае, а и не се сеща, че може да пусне линк към портфолиото като го счупи (т.е. да махне
http://www.) от него, така ще се покаже. От там идва следното:
3.1. Човека казва, че ще разпраща на ЛС и скайп. Да де, ама за някои хора и 20 минути са важни. Защо да си губя времето в търсене на някой си, който не е показал нищо, само за да ми покаже нещо.
3.2. Спами из форума за да натрупа заветните 5 мнения, че да може да праща ЛС, което изнервя всички.
Ще ме прощавате, ама ако продавате домати на пазара, няма да опънете празна сергия и да тръбите "на заинтересуваните, ще се покаже стоката в офиса ми".
И ако се замислите сериозно върху горните неща които съм написал, ще стигнете до извода, че точно това ограничение, може да ви отвори повече работа - ще сте показали какво можете, знаете, умеете, макар и след само 10 мнения. Това значи, че в последствие ще има по-голям интерес към уменията ви, а не на база на 1 мнение, всеки да ви търси.