От: Ако изборите бяха Днес за кого бихте гласували
Тези 31 точки ги изчетох и са перфектни, но само за пред избори. Няма обяснение от къде ще дойдат парите за всичко това дето "ЩЕ" го направят.
- Няма нищо във връзка с намаляване или премахване на някои данъци и особено за по-дребния бизнес. На бизнесът не му трябват кредити, а да не му се пречи чак толкова.
- Няма нито една точка във връзка с корекции в съдебната система. По този критерий сме най-критикувани, а и от това зависи бизнес климата. А от бизнес климата зависи жизненият ни стандарт (пояснение за простите: от това зависи колко пари и неща в хладилника и гардероба ще имаме).
- Това с детектора на лъжата е повече от комично. Сериозните агенти на ДС със сигурност са обучени да лъжат машината.
- Това с поливното земеделие е също забавно. Какво ще рече "мащабна програма за поливно земеделие". Реално след влизането ни в ЕС земеделието съвсем е забатачено, тъй като пазарът е при неравни правила - някои получават по-големи субсидии (т.е. по-ниска себестойност, от което следва и по-ниски цени) и не плащат мита за внос.
- Това с партийната субсидия съвсем може да те откаже. Никой не желае партиите да се субсидират от нашия джоб без да ни питат дали искаме да дадем тези пари на тези хора. Ако ги харесваме, можем да го правим и доброволно като техни симпатизианти.
Като прегледах по внимателно точките установих, че тази кампания е насочена към по-простите, които искат повече пари за всичко без да ги интересува от къде ще дойдат и такива, които искат да се накажат богатите, 'щото са лоши. Аз не съм прост и явно тази кампания не е насочена към мен. Ето защо няма да гласувам за тази партия.