Бареков поредната USA Патерица

За всички фенове на Бретката, ако сте забравили това видео :). Аз като чуя Бареков и се сещам за това нещо и за нищо друго и в никакъв случай за политика :

[video=youtube;QVpaedLPYpU]http://www.youtube.com/watch?v=QVpaedLPYpU[/video]

А бе и аз с този клип го свързвам. Няма с кой друг. :) Но все пак всяка кариера има начало. :) Някой нисък, друг висок старт. :) Важното е, че няма да е по-различен от другите. :)
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Блеки в политиката няма нищо случайно - Преди време Буда ходи да се среща с Обама - Мислиш ли че двамата имат какво да си кажат ???

Освен да си поговорят за времето няма за какво Обама да си говори с него щото хора 5 нива под Обама му раздават заповедите на Боко - И се питат хората е тогава що се срещаха да си губят времето???

Срещат се за имидж - Едно такова посещение е цената която американците плащат за слугинажа на марионетките си - Тоест на всеки няколко години марионетките имат право да се снимат с шефа за да могат да се перчат колко са велики и кой седи зад тях. Демек кой е батко им.

Това се прави за да им се повдига имиджа в съответната страна - Сега понеже няма как Обама да дойде на Бареков на откриването изпращат една достатъчно разпознаваема личност като ген. Кларк - Това е един изключително очаваден сигнал дето и кьоравите го видяха. И не може да има две мнения чии проект е Барека.

За евроизборите много скоро ще си говорим пак - АБВ е поредният грешен ход на ГРОБ - Реално БСП ще загуби само няколко хиляди гласа но пък ще си има едно много удобно оправдание за една евентуална изборна загуба - Която обаче към момента не се очертава.

И бъди сигурен че едно управление на БСП след евроизборите ако ПЕС спечели ще е много по полезно за БГ от такова на ГРОБ БАРЕКА и реаниматорите

Ако ЕНП спечели ще продължим да гледаме как тяснопартийните интереси на ЕНП вредят на БГ интересите

Освен това следи много внимателно Барека към коя група ще се присъедини в Европарламента - Случайни работи няма
 
От: Бареков поредната USA Патерица

До колкото знам в политиката и дипломацията има официални посещения, може се окаже че за всички работят нали :) Иначе си прав всичко е имидж и да няма случайно. Но ако говорим това знаеш на 11 май чий интереси обслужи бюрека, на дали сега УСА ще цака ББ по най-мизерният начин и бюрека ще има да събира почва 10 години. Нищо случайно нямаше 11 май и дори тогава писах, че силно ме съмнява това да е мизерията на герба, а пр манипулация - и като гледаме няколко месеца по-късно всичко се потулва. Няма случайно както казваш, но бюрека и ко обслужиха сегашните. Силно се съмнявам за изборите. А да ти кажа ПЕС с вожд станишката и по-лошо ще чака ЕС и ти мисля че знаеш защо - мисля, че все още си пазарен играч и си срещу регулациите.
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Блеки в политиката има официални посещения и много строго се спазват определени правила - Срещите се правят на равни по ранг - Президент с Президент - Министър с Министър и тн.

За 10 години Първанов няма нито една самостоятелна официална среща с УСА президент в Белият дом - Най много да се е ракувал с него за снимка на някоя групова среща като тази във Варшава преди 3 години.

За сметка на това Борисов който е едно ниво под Първанов получава правото на такава среща - Както казах и по нагоре двамата реално няма какво да си кажат - Цялата работа е да се покаже чие протеже е Борисов.

Сегашната визита на Кларк е очеваден знак в тази посока - Единствено остава да гадаем дали ресурсите по целесъобразност са пренасочени зад Бареков или Буда тотално са го отсфирили вероятно за уволнението на Дянков и евентуален отказ на Буда да сдаде властта в партията.

За Бареков ти казах да гледаш къде ще се позиционира в Евро Парламента - Това съм почти на 100% сигурен че ще е ЕНП - Бъди сигурен че там няма да го приемат ако той не целуне ръка и не обещае че ще управлява с ГРОБ ако се наложи. За мен е изключено да има бъдеща коалиция Бареков БСП

Блеки много бъркаш за Станишката колкото и странно да звучи той е един от най десните ни политици -

В предишният си мандата въведе 10% плосък данък - както и много десни мерки в подкрепа на бизнеса

Само за последната седмица прочетох за две нови десни мерки които ще влязат свързани с регулациите и тежестите върху бизнеса:

Премахват категоризирането на дребните обекти

Премахват въведените от ГРОБ задължителни планове за отпуските на персонала за малките фирми

Плоският данък беше въведен след натиск от НДСВ - Но вземи само последните две неща и ги сравни с целият предишен мандат от 4 години на десните ГРОБ и ми кажи те имат ли и една дясна мярка в подкрепа на дребен и среден бизнес ?????????
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Манта извинявай но за 10%, при наличие на натиск от НДСВ, която е дясна - е не мога приема, че Станишката е десен политик. И ще се аргументирам, като са качваха сега викаха ще има прогресивен + данък богатство - реално в тази тройна ДПС го играе десен.

Много е хубаво да пада регулацията на дребните, дано да е така, а не стил малките подвижни бизнеси и обслужващи Лафка, и разбира се закона Лафка дето го приеха миналата година.

А ако искаш си говорим сериозно, в момента станишката иска реиндустриализация и като гледам, ще е на старите мастодони. По-горе писах Химко е в началото - там такава кражба ще падне, че не искам коментирам. ВМЗ Сопот и се изляха 27 милиона Юни месец миналата година - това смятам, знаеш че се счита за държавна помощ и не се толелира. Да не говорим за субсидиите и големите загуби на държавните ни компании.

Декапитализацията на НЕК и умишленият фалит, да не го водя аз - БСП-то обостри това - а и как няма с нисък ток си купува гласове, то тази тактика почти навсякъде се прилага но там минават с др каузи - в САЩ последно беше ще спасим автоиндустрията на ви 100 милиарда и Барак щастлив, а и си взе 2-ри мандат - но сега с Obamacare ще се осере и може и да не завърши мандата си :) В момента декапитализираме НЕК, не работим за либерализиране на пазар и в един момент ще е късно, но кел файда БСП и ко ще са и ще са взели каквото трябва, а хората ще ги помнят че свалили тока - ама как и какви последвия правят няма говорим :) Да не говорим, че ще вземем 1.5 милиарда нов дълг за финансиране на бюджета, за 1 година заплатите на администрацията е скокнала с 500 милиона и това пак е официално. Та ако беше десен, щеше реже и ограничава държавата. В момента БСП е далече дори от център.

А това с категорията и персоналните отпуски е добро началото, но е нищо сравнено с това, което правят. А за категоризацията, не знам аз четох друго - вече архитектите при създаване на ОУП трябва да казват, коя зона какъв бизнес и това е именно по линия на Лафката. В момента зони с многофункционална дейност, ще бъдат преправени в други и то няколко на брой. Това не е дясно и смятам, че знаеш.

А Бюрека си е дясно център, няма как влезе в ПЕС, нали? Макар, че като му гледах интервюто в лице в лице, добре говореше спор няма може омае масата, но за жалост и между редовете като го четеш - ще взема държавата и ще контролирам още повече и ще накажем лошото от герб, а за икономика и пазар като му дойде времето. С тази политика знаеш колко ще прокопсаме. За сега само реформаторите имат ясна платформа за действие - бърз малък мандат промени и нови избори, е за жалост от никоя партия не го чух това - все реваншизъм примерно БСП и Бюрека + ББ и противопоставяне на статукво стил АБВ и бюрека(той сега срещу всички скача) - но никой не говори за пазар, икономика и огромната тежест на администрацията.
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Блеки в Библията пише по делата им ще ги познаете - Не ги слушайте какво говорят а ги гледайте какво вършат.

Тоест електората на БСП е ляв и те трябва да му говорят ляво - Обаче те трябва да действат дясно за да извадят страната от блатото - Тук удобно идва коалиционният партньор който пък не дава да се маха плоският данък.

Та кажи ми ти какво предпочиташ - Леви които от популизъм говорят ляво и действат център дясно или Десни които от популизъм говорят ляво но за четири години не направиха нищо дясно ???????

Трета година поред ви питам кажете една ДЯСНА мярка на кабинате на ГРОБ за четири години - ТИШИНА - НЯМА

Трета година ви питам какво ви кара да мечтаете че след като 4 ГОДИНИ нямат нито една ДЯСНА мярка в следващ мандат ще имат ??????
 
Последно редактирано:
От: Бареков поредната USA Патерица

Избирам дясна партия с десни действия. Извинявай но БСП винаги е искала ляво и се видя най-точно през 90-те какво ни докара, от тогава до сега винаги е с партньори и то по стечение с десни убеждения. Но сега няма никво дясно - раздуват социалната политика, спасяват фалирали дружества, наливат в други фалирали дружества, увеличават дефицитите в НЕК и декапитализират целият НЕК, не реформират нищо, а точно обратното увеличават харчовете, камо ли имат действия за либерализиция, на който и да е сектор + за капак Чобанов вика 1.5 милиарда тегли за рефинансиране на дефицита !!! Ясно ти е че в един бъдещ момент ще е много тежко и спокойно инвеститорите може загубят доверието стил гърция. А да не забравя простотиите при борбата със сивият сектор - криминализиране на административни нарушения. Служителите искат са МРЗ и да взимат парите под масата, защото имат толкова доверие в социалната ни система толкова, колкото доверие имат в държавата ни - никво. А и като говорим МРЗ, нали знаеш вдигането е точно равно на държавна политика за увеличение на безработицата и маргинилизиране. Кажи ми къде виждаш дясно тук. За жалост не виждам и сигналите са за по-голям контрол на държавата, ако беше противното аз щях ти пиша първи, но уви. Не знам, що толкова вярваш на тях, не знам за какво им се хващаш но това е може би много прост анализ и всеки 2-ро курсник по икономика ще ти каже, на къде духа вятъра за БГ с БСП.

Знаеш какво искам някой, който дойде каже това са ни проблемите, ще режем тук и тук и тук, оправяме еди си кой кодекси, либерализираме това и онова + провеждане на тежки реформи. Не виждам какво трудно има, но нали някой ще остане в пръст в устата. За сега съм ти казал кой горе долу за мен вървят в правилната посока, другите по нищо не си приличат и уж са едни пък правят други неща .....

Това, което искам е избори или промяна на изборният кодекс, да бъде най-чист такъв какъвто иска народа и срещу който протестираме, след това да се подаде оставка и нови избори - това ще успокой много политическата обстановка. Защото икономиката е на ръба и тази политическа криза и недоверие много лошо бият страната. Икономическите перспективи за напред и то за глобалната икономика не са розови, затова трябва да действаме бързо. Да се качи после пак БСП нямам проблем, важното е да имаме изградена изборна институция и от там на сетне да правим правилните неща, който не може сваля се и идва други, ако и той не може следващият.
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Блеки писна ми да те чета локумите за някакви имагинерни десни партии и нероден петко

Ако искаш да водим някакъв смислен разговор - Класирай партиите участвали в управлението на БГ за последните 10 години по признак десни политики

ето ти и моя примерна класация

НДСВ
БСП
ДПС
ГРОБ
 
От: Бареков поредната USA Патерица

В България няма леви или десни, всички са лесни :)
 
Последно редактирано:
В България няма леви или десни, всички са лесни :)

Всеки идва да краде. Зад Бареков също има крадливи птици. Даже са от лошите крадливи пици. Тия лайнари направиха и изборите и управлението на тази държава една голяма сцена, на която излизат едни и същи боклуци и мутри. Не стига, че не играят добре и никой не ги вика на бис, те продължават да излизат и да ни заливат с пумия. Едно и също вече не знам колко години.

Та и този смешник е същия. Но поне сме сигурни, че АТАКА няма да влязат повече, жалкото, че това е алтернативата. Готови сме за ново шоу май месец. Щом този бастун са го активизирали от рано, значи очакват нещо май месец. :) Някакъв нов сценарии. И пак не ходете да гласувате. :) Хаххаха.
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Блеки писна ми да те чета локумите за някакви имагинерни десни партии и нероден петко

Ако искаш да водим някакъв смислен разговор - Класирай партиите участвали в управлението на БГ за последните 10 години по признак десни политики

ето ти и моя примерна класация

НДСВ
БСП
ДПС
ГРОБ

Винаги си правил този номер, като видиш конструктивно нещо срещу теб или БСП, по този начин бягаш по тъча. Е от по-горното ми писание само и спрямо класацията ти, НДСВ би се класирало и реформаторите и съм дал защо, но те са на теория на практика не ги знаем. Но за мен ДПС е много по-дясна от БСП. Герба бих го турил някъде по-средата им, но не знам към къде повече - ДПС или БСП. В момента виждам какво прави мандато носителят ти и добре, че е ДПС ги вади от калта, че тук бизнес през крив макарон щяхме видим. Както ти писах по-горе показателно каква е сегашната политика на БСП и какви леви завой правят за по-вече държава и то в най-малките индустрии.

Както каза Реда, те са лесни и щото са такива имам право да кажа, какво ни трябва, но не и това статукво.

Но твоите въжделение за дясно БСП, много ме забавляват, щото ги подкрепяш може би за това не знам.
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Блеки макар пак да се направи на ударен щото така ти изнася - От това дето каза какво следва

НДСВ и Реформаторите - И двете партии са извън парламента - едните няма и да влязат във следващият за другите дори и да влязат ще са последна дупка на кавала.

Останаха БСП ГРОБ - Айде сега ми обясни какво е дясното на ГРОБ като изключим че членуват в ЕНП и че картофа постоянно обяснява че са десни????
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Аз ти обясних какво ляво има в БСП и какво дясно липса в БСП, щом това не го коментираш, а ползваш риториката която не защитавам и там да ме обориш, не струва някак си :) Ти и косъм не даваш да падне на кретата БСП.

За разлика от теб аз съм убеден че до няколко години съвсем нови партии ще има в парламента и старите муцини няма ги има, ти пак ми задаваш рамка - недей моля те така, не мисли толкова ограничено.

Казал съм ти го смяна на кодекса - такъв какво иска масата, хората протестират именно заради факта, че не са представени и имат решения за промяна. Избори след избори това е решението, а не да ми стоят БСП и ми емитират нови дългове и да възкресяват старите мастодони и да ми налагат нови ограничения, не мерси.
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Блеки забрави за БСП - Кажи ми какво дясно има в ГРОБ???

Кажи ми какво дясно има в Реаниматорският блок ????

Кажи ми какво дясно има в Бареков???

А за нероден Петко ще ми разказваш като се появи
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Да ти кажа така, ГЕРБА имаха некви наченки на ясни десни мерки в началото на мандата, накрая само контролираха всичко - добре, че само контролираха, а не създаваха нови закони за контрол. БСП е ясен, едно две десни неща имаха и то преди и то щото имаха дясна партия, в коалиция.

За блока в момента е на теория - харесва ми това, че имат ясни мерки за действие ето ти и стъпките - http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=631926 наблягам на 5-та и в частта искат да наложат реформите и най-вече набляга се на бърз мандат, т.е. това което и аз говоря от доста време. Виж дали ще стане или ще ни излъжат не го коментирам. Няма друга партия/учреждение именно да каже, идвама променям и давам оставка. Кажи ми една партия, която говори така и има некви стъпки - реформи в най-наложителните сектори в държавата? Нали не бройш онези 400к нови заети на БСП-то или пък сега нови 140к до края на 2014 - че ще ги създадат. Който ми говори ние държавата, ще направим това или онова за бизнеса, е не мерси :)

Бюрека говори в момента реваншизъм едва ли не, ще вкара всички в затвора. Внимателно му слушах тезите му в лице в лице, говори популистическо и говори за бедния и неможещият, че се грижи - това нали знаеш колко лево бие, не говори нищо за промени или реформи, говори нещо и той не знае за икономиката, че трябва да решава бизнеса, но после вика ние ще помогнем на него като създадем еди си кои контролен орган еди си, кое еди си що. А който ми каже, аз ще дойда и ще вдигна доходите, ще се грижа за това или онова, смятам знаеш какво е.

Еми да дойде този Петко, трябва избори - това и ти викам, че няма да прокопсаме. А и с нови избори ще държи влага на тези, който са на власт.
 
Последно редактирано:
От: Бареков поредната USA Патерица

Имаш напредък

ГРОБ са имали наченки само в говоренето - Реално нямат НИТО ЕДНА ДЯСНА мярка - За сметка на това имат десетки приети рестрикции за бизнеса - като се започне от касовите апарати та се свърши до графиците за отпуските.

Бареков добре си го схванал - Бие силно лява реторика - въпреки това ще отиде в ЕНП

Реаниматорският блок - 6 точки и само в подточка А на пета точка се говори пожелателно за икономика

А. Прилагане на икономическите мерки, предложени от Реформаторския блок, които ще доведат до ограничаване на корупцията, особено в обществените поръчки и енергетиката. Ще насърчат кредита и установят справедливи отношения между банките и кредитополучателите. Ще подобрят бизнес климата, ограничат монополите и създадат условия за съживяване на малкия бизнес, нови работни места и повишаване на доходите.

Айде сега някъде ми ги покажи тези мерки да ги прочетем и да ги коментираме щото от горният текст единствено виждам че ще налагат ограничения над монополите което не бих казал че е особено дясна политика - Да не говорим че всички партии в платформите си са написали същото
 
От: Бареков поредната USA Патерица

За напредък не знам, вижданията са ми такива не от вчера и с теб не един път сме говорили.

За бюрека той е лесен и именно това писах в началото на темата.

За реформаторите мерки и сам можеш си намериш, но по 5-та точка е просто синтезирано - операцията им за чисти ръце е добре описана, както и другите им виждания. А и като гледаш, медиите им обръщат не малко внимание - ще видим какво ще стане след това. Този месец съм малко на по политически вълни, не за друго просто искам видя, кой какво предлага и на къде ще сме, а и си е доста интересно особено сега в ляво - дава възможност на дясно + нови партии т.е. повече конкуренция, какво по-добре за нас.
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Отварям програмата им в Раздел - Данъци и Такси там има 3 точки - Първата и третата с пожелателен характер - а ето какво гласи втората

Необлагаем минимум – да бъде въведен чрез възстановяване на удържания данък и данъчни отстъпки само за хората с годишен облагаем доход под прага на минималната работна заплата.
Ефекти:
Ще намалее броят на работещите бедни.
Ще се избегне едновременното облагане и подпомагане на едни и същи хора сред най-бедното население.

Нещо не ми деснее много тая работа - В целият документ на много места бият в ляво, а заявените десни са от съмнителен характер
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Прави впечатление, че е доста самоуверен и надменен дори при повечето си изказвания, но в същото време гони една нотка на вписване в обществото ни, като един от народа един вид.
 
От: Бареков поредната USA Патерица

Прави впечатление, че е доста самоуверен и надменен дори при повечето си изказвания, но в същото време гони една нотка на вписване в обществото ни, като един от народа един вид.

Все неща които наблюдавахме при Буда последните 10 години - Дето се вика явно ПР-а им е от едно и също място
 

Горе