От: Безплатни СЧЕТОВОДНИ съвети! Задайте своя въпрос ТУК!
Верно, че хем задавам тъп въпрос, в който може и да си отговарям, но от моя гледна точка има и малко смисъл да го задам.
За колегите:
zbm - кви доходи - 30лв на месец, доход ли го наричаш? Никъде нищо не декларирам, в НАП не съм стъпвал. За данъци фирмата ми се занимава с тях (работя на 8 часов работен ден в чужбина) и сайтовете ми са от няколко години, но от няколко месеца навлизам в магазините. Не знам дали изобщо на някой управник трябва да дам нещо.
pa_lta - бе викам да се разровя да видя кво става във форума, че отдавна не съм го правил, та затова писах тук там. Единият ми магазин насочен за една държава, другия за другИ (щото искам малко международен да е) аз съм в трета страна, нищо чудно някой от някъде да ми напише някво писмо, че дължа еди кво си. Въпроса ми беше нещо такова - аз изцяло работя на дропшипинг, дали може някой от някаква агенция да ми дойде и да ми изръси - дължит такава, такава и такава глоба за еди кво си. Дано този път да съм обосновал въпроса си по-добре.
happyslacker - много полезно, наистина. За амазон не мисля да се включвам нито в ибей нито в амазон, продажби на посетителите на сайта. Линковете които си ми дал ги прочетох поне първите 10 поста и реално погледнато - никъде не видях да има проблем с дропшипър.
Сега, може аз да съм объркал или недовидял, но дропшипъра за мен е човек разпространяващ продукти на друга фирма по начин и метод удобен за него. Не съм запознат със законодателства и тем подобни (пък и затова питам тук) но си разработвам магазин, продуктите идват от сайтове които са за дропшипинг и ги продавам на хора, които си ги купуват от мен. Да правя някакъв 2000 долара оборот на месец, добре, ще си регна фирма нали. То с такъв оборот, кои идиот няма, ама да кажем оборота е някакви мижави 100 долара. То може оборота да не е решаващ, ама някой Убразован, да не дойде да ми търси глоби и сметка за тази стотачка? Това ми е като цяло питането - има ли някакъв специален закон/данък за дропшипърите, който може да се окаже вратичка за някой данъчен ?
Иб*********си дългия пост! Извинявам са, ама тряяяши да си излея мислите