Офф, прочети го моля дал съм и пропорция на око.Обърнете внимание на двете графики за смъртността на България и Израел, че отляво където е скалата за смъртни случаи на Израел е от 0 до 125, а при България 0-300. Визуално не може да се сравняват гърбиците.
Айде без подобни внушения, да си имаме уважението. Не пия, но пуша професионално от 16-годишна. Не натоварвам системата. На лекар ходя веднъж годишно заради грипа и се лекувам винаги у дома. На практика здравните ми осигуровки отиват на халост, но си спестявам излишния стрес, пък и нямам особена нужда, въпреки ужасния смъртоносен навик.А тези дето пушат пият и други все приятни неща не натоварват ли системата?
Можем за кеф да изчислим колко точно са виновни.Това не обяснява пропорционалната смъртност при 20% и при 80% ваксинация. Пропорцията е същата. Иначе удобно са виновни неваксинираните, които са малцинство!
Ти си ебаси бъзльото. Абе кви мъже сте вие, та ви е страх от една игла? Рупайте си антибиотиците тогава, че те са по-полезни.Да ама червената графика не може да расте .Това че някой висш държавен орган (член) е решил, че тези с 2 дози са неваксинирани и тази графика изведнъж е пораснала не ми дава простия отговор какво ме предпазва иглата.
е тука е ключа от палатката!а трябваше да сме МНОООГО по-зле
Това, че сме се доверили на науката не означава, че сме глупави. Даже е обратното ми се струва. И колкото да са зле повечето лекари, като опрем до тях мъркаме като котенца и се молим да ни помогнат.@Test и @tedkata_m оаквате диалога. Тезата Ви ще е по-добре ако не я защитавате с подобни нискокачествени постове. Евентуално потърсете някой, който има повечко интелектуален багаж от вашите обощения и генерализации.
@AseasRoa "статията за св. грип" затлъстяването и при ковидо е много лошо, личното ми мнение е че тази група хора би било добре да е със специален статут при лечение.
Ами хайде да премахнем много фактори като просто сравним Израел 1 вълна с Израел 3 вълна. При 1 вълна имаме 0% вакснати, сега при 3 вълна вакснатите са толкова много, а по-размер са... абе една идея по-малка е 3 вълна, но трябваше да е МНОООГО идеи по-малка.Има много фактори, които са от значение като се сравнява.
Ти си ебаси бъзльото. Абе кви мъже сте вие, та ви е страх от една игла? Рупайте си антибиотиците тогава, че те са по-полезни.
0Преди появата на Ковид, всяка година преди старта на сезона на грипните вируси, предупреждаваха хората, че не трябва да се самолекуват. Ако в продължение на 3-4 дни имат температура и кашлица, веднага да посетят личния си лекар, за да се назначи лечение и да се проследяват, защото това състояние води до пневмонии, които са силно смъртоностни. И преди КОВИД, пулмологиите бяха препълнени. Пневмония не се диагностицира по телефона, нито и с преглед дори, необходима е рентгенова снимка. Сега, и моите наблюдения са, че хората ги оставят(7-8 дни), без дори да ги види и лекар!, хубаво да се разболеят, толкова зле, че после в болниците, положението става невъзможно. Смятам, че това е и причината за повишената смъртност в България, последната година и половина - липса на доболнична мед. помощ, неглижиране на хронично болните, спиране на планови операции, липса на периодични прегледи, превенция на раковите заболявания. Въобще, всичко това за период от повече една година, а и стреса от насяването на страх от смъртта, доведе до тази увеличена смъртност. За ужасяващото състояние на зъбите на хората над 40г не ми се говори. А какво беше преди 30г - прегледи във всяко училище, прегледи по трудови колективи.
Теб да не ти пораснаха косми на гърдите, че взе да се палиш като некой сливенски воевода?Ти си ебаси бъзльото. Абе кви мъже сте вие, та ви е страх от една игла? Рупайте си антибиотиците тогава, че те са по-полезни.
Положителни без ваксина: 184000
Положителни с ваксина: 74000
Смъртни случаи без ваксина: 390
Смъртни случаи с ваксина: 680
И любимите на всикчки проценти...
Съотношение положителни/починали
Без ваксина: 0.21%
С ваксина: 0.91%
От къде са тези данни?Тука има леки промени..
горното е към 20 Август..
към 12 Септември
Положителни без ваксина: 248800 +64800
Положителни с ваксина: 85400 +11400
Смъртни случаи без ваксина: 722 +332
Смъртни случаи с ваксина: 1613 +933
Съотношение положителни/починали
Без ваксина: 0.29% +0.08%
С ваксина: 1.89% +0.98%
Тва са сравнения на положителни с делта вариант на неваксинирани с ваксинирани с 2 дози + 14 дена след 2-рата доза
Да, забрайх да споделя, че иде реч за Англия, тва е линка за данните от Август.От къде са тези данни?
Анализаторка, изкарала COVID: Изтърпете маските и иглите, доверете се на лекарите
Нова ТВ ме разплака на зазоряване с кратък разговор с годеницата на млад мъж, починал в ИСУЛ от ковид. Момичето е гневно, обвинява лекарите, ще съди две болници и я разбирам - загубила е любимия, останала е сама с бебе на няколко месеца. Това написа в профила си във Фейсбук журналистката и...www.24chasa.bg