Мисли си по въпроса както го виждаш deffnews, или го виждай, както ти е удобно да си го мислиш. То всички така правим, но накрая общите отговори ще ни се/ще ни ги изсипят на главата. (Колкото и на някой сега да му е спокойно да си мисли, че е добре информиран и подготвен за бъдещето.)
Това ще се развие главоломно още преди края на тая година, да не говорим за следващата. Те, "заинтересованите страни" от речите на дядо Клаус, не са некакви кекави, дето не могат да организират общото плавно протичане на 5 или 10 глобални гейм-чейнджър процеса. Но като рационални трезвомислещи, да кажем, че това са непотвърдени слухове.
А аз се пазя от такива, откакто наскоро гледах по новините как за няколко дни 100хил. поляци се организирали перфектно да протестират срещу неевропейските щения на полското правителство (вкл. да могат да не налагат задължителна имунизация и грийнпас). Следващата новина - безобидна и забавна: за противоречивата, предизвикала насмешка статуя на Меркел на кон. Чета тука
https://freewestmedia.com/2021/10/11/artist-mocks-merkel-with-golden-equestrian-statue/ , че подигравателно я оприличавали на Златният ездач, конната статуя на Карл Август в Дрезден, която била "напомняне, че величието може да бъде уловено." Снимка има, под нея обяснение, че статуята на полския крал Август Силния го изобразява "в образа на римски Цезар, който се отправя в североизточна посока към полското царство". Няколко дни след полското непокорство и в синхрон със спонтанните народни протести. И откакто си помислих, че тва е неофициална нота на ЕССР към непослушната Полша, отправена чрез канцлерът на страна известна с особени исторически отношения с Полша, си бих ваксина против конспиративни мисли и съм здрав.
А "от какво е починал човек с хронично заболяване, който е бил заразен от вируса...", и за много други такива случаи с неясни отговори, каквото кажат специалистите - това е. В смисъл специалистите с мейнстрийм отразяване, а не останалите цензурирани и уволнявани всепризнати, титуловани, и високоуважавани допредреди да противоречат на мантрата за ковидявола и потвърдената безопасност на вълшебния тамян. Махни ги тия, сериозен човек съм и вярвам в науката.