Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Млади, прави, здрави хора умират ежедневно. Пример за това е мой близък роднина, който в поредната вълна на Ковид миналата година есента се разболя уж от настинка, прави си тест - нямаше ковид, но излезе, че има пневмония и почина на излизане от болницата след прегледа.
Това бе мъж, в силата си, две седмици преди случая напълно здрав и винаги радвал се на крепко здраве.
Тези над 200 страници, които сте направили тука са възможно най-грозната тема, която може да съществува в един форум.
Срещу какво трябваше да се ваксинира роднината ми за да е жив сега?
Винаги може да прихванеш вирус и да се получат усложнения. И единственото важно в случая е не всяка година за която ваксина чуеш да ходиш да си я биеш ей така да има био-разнообразие в тебе, а да си обръщаш на време внимание по отношение на здраве и прегледи.
Грипове съм карал много, никога с усложнения. Ваксина против грип не съм си бил. А съм податлив на разболяване и със слаб имунитет като цяло.
Съпругата ми по цял ден бе и е сред хора, откакто се чу за коронавирус. Разболявали сме се на няколко пъти, но нищо сериозно.
Преди, във фирмата, в която работих половината от екипа ми се ваксинираше по инициатива на ЧР и после по двама по трима окапваха в болнични.
Детската градина на детето ми постоянно е с поне една карантинирана група и лелки, които обикалят през всички деца. И какво? Нищо.

Не съм против ваксините, всички задължителни са ми поставени и дори следващата година идва ред за поредната, която разбира се ще си поставя.
Но що се отнася до ваксините против ковид19 - не съм съгласен. Защо?
Защо ми е ваксина, която след като си я поставя няма да ме предпазва от разболяване, ще мога да заразявам хора, шанса да ида в болница не е малък. С какво ми помага? Да, твърдението "ваксината пази да не се стигне до трагичен край", докато не малко познати от квартала си заминаха без време ваксинирани...без да успеят да стигнат до втора доза от ваксината. Отделно се твърди, че ако сме прекарали вируса - пак трябва ваксина. Ами не, стига да сме го изкарали нормално - леко, не мисля, че е необходима.
Прекалена е цялата тази истерия - две години тръбят "няма легла няма това няма онова". А колко болнични отделения се закриха, както и цели болници. Защо не се стегнаха, да се осигури и апаратура? Можеше да се пусне програма за доброволци, които да се обучат за целите на осигуряване на по-елементарни грижи за по-леките случаи. Стимула можеше да е добра заплата + осигурено завършване на образование, позволяващо практикуване и в последствие. България има нужда от медицински персонал и то всякакъв!
Преди година се въртяха новини за спортни зали с легла и готовност за обслужване на пациенти там, а сега за това дума не се чува. Вместо това служебния министър се хваща за ръце и само сипе предупреждения.

За разпространението тази есен сами сме си виновни. Никой не спазва никакви мерки. Кихат, кашлят, маски не слагат, или ако има са им на вратовете. Това важи както за персонал, така и за клиенти и е навсякъде.
Преди години имаше по 1-2 седмици за учениците грипни ваканции. А сега като се чуе - "затваряме училищата за 2 седмици" и Фейсбук гръмва как може такова безобразие. Ами може, не е нещо ново, само с тази разлика, че се съобщава като край на света.

Накрая: уважавайте избора на другите! Но и нека се пазим взаимно. Като знаете, че сте настинали - не се завирайте в хората в магазините. Сложете си маска ако кихате (а и по принцип щом такова е изискването). Не опипвайте всеки плод в магазина след като сте си секнали, кихнали в ръцете и прочее. Елементарни неща са това, но идете в Кауфланд или някой магазин край витрините или частта с плод зеленчука и се огледайте - всеки прави каквото си иска. Това е и причината да цъфти статистиката по телевизията.
През 2010та като ходих с маска в автобуса, настинал пак ме гледаха странно, а ковид19 нямаше, просто при настинка я нося. Нарича се отговорност и уважение към съгражданите. Нещо все по-рядко срещано и непознато на българина.
 
Какви старци са измрели в Италия? Там мряха по 600 човека на ден, при положение че Италия е 60 млн. население.
Стига бе?!? А какво стана с колоните военни камиони извозващи труповете.
 
От утре спират и плановите операции.
Може би е нужно Кацаров и Радев да се хванат за ръка.
FB_IMG_1635953743754.jpg
 
@tedkata_m

253100928_10227023291669683_4536186232842613943_n.jpg
 
Никъде не е казано още по новините, но в сайта на Мин.Здраве има качена заповед за преустановяване на дейности на какво ли не, дори моловете, от утре до 30-ти. Намира се в сайта им на Нормативни актове -> Заповеди, правилници и инструкции.

EDIT: Трябва да се чете целия документ :D В началото са го написали все едно ще затварят всичко, после следва частта "освен ако..."
 
Последно редактирано:
От утре спират и плановите операции.
Сефте. Гледали сме го. Кажи за камионите с трупове
 
Една лична случка от преди часове, но по темата. Детето ми кара много тежко варицела в момента, заразено от детската градина, в същото време учителката в градината е болна от ковид. Личната лекарка ми вика, Господ да ни е на помощ, ако се комбинират и двете. Засега имаме отрицателни тестове, но както знаете добре - всичко е относително, не се знае кое е истина и посоката на развитие на болестта. Това ми е резюмето дотук...

Заобиколен съм с хора, които са били болни или тепърва се разболяват. Работата ми е да контактувам с много хора и това няма как да се ограничи. За мнозина от нас тук също. Общо взето социалната дистанция е възможна само и единствено онлайн и от вкъщи - по никакъв друг начин в интензивно производство.

Нищо различно дотук - хиляди семейства към настоящия момент са в подобно положение, а към този момент от утре се затварят по заповед на министъра разните по прегледи, посещения, планови не знам си какво и т.н., за да олекне здравната ни система. Доколко ще олекне или не, твърди се от много места, че статистиката е обратна и местата се заемат от ваксинирани, или леки случаи - на уплашени хора или да се усвоят едни пари по клиничните пътеки. Има много хора, които наистина го карат това заболяване много тежко и при никой няма гаранция, докъде ще я докара. Нито пък някой би дал гаранция след лечение, след ваксинация, след каквото и да е.. сигурност - нулева.

Та, посетихме известен доктор на частен преглед, завеждащ отделение - врял и кипял в средите, да видим как ще оправим детето и същевременно му поискахме съвет и мнение за или против ваксините, коя и кога. Дай Боже всичко да е наред! Искам да споделя какво каза той, а го казва вероятно на база натрупан опит и други мнения от света на медицинската наука.

"- Ако сте сигурно, че сте изкарали Ковид - ваксинацията е излишна. Вече имате имунитет за цял живот и то срещу всички щамове!!!"
"- Ако не сте го карали, то ваксинирайте се! Обаче преди това задължително тест за антитела!!!"

Докторът с две изречения опроверга всички официални източници, които поддържат Пландемията, че колективният имунитет не съществува!!!

Това е субективно мнение, исках да го споделя, защото за мен лично и моят избор отпдеди това съвпадат, но както казах - всичко е индивидуално и гаранция никой не дава на този свят. Нека ни пази Господ и да ни даде светлина занапред. Амин!
 
Последно редактирано:
...но идете в Кауфланд или някой магазин край витрините или частта с плод зеленчука и се огледайте - всеки прави каквото си иска. Това е и причината да цъфти статистиката по телевизията.
Ей, аз бих казал на хората въобще да не ходят в Кауфланд и подобните магазини, а да си купуват ядене от по-малките магазинчета където по възможност не гонят хората без маски. Така правя аз. Но идеята ми е друга. Идеята е, че само защото аз правя така и го препоръчвам това на хората, не значи че някой ще започне да прави като мен. И ти като казваш да се пазим взаимно... мислиш ли, че някой като прочете това и ще си каже "Уау, верно бе, този Ангел от Варна е прав, веднага ще започна да пазя другите". Не стават така нещата.

Също и тия мрънканици дето показват по телевизията са безпредметни. Даже и обвиненията, че някаква "дезинформация" в нета настройвала хората срещу "ваксините". Това са пълни глупости. Всеки човек като чуе дадено нещо и реагира на това нещо според убежденията си, които са изградени през всичките години назад. Който е настроен поданнически, той ще попива всяка дума казана по телевизията и ще спазва всичко дето му е наредено от там от самото начало. Който е по-критичен към правителството (и не само), той много бързо ще се усъмни че нещо не е наред, защото по default се съмнява. И не само това, а реакцията му ще бъде да направи точно обратното на нещата дето му нареждат.

Ако мога да дам аналогия, то е кат интровертите и екстровертите. Всеки човек има % интровертност и % екстровертност. Но ако някой е много силен интроверт, не можеш ей така да го направиш екстроверт като го завлечеш в най-натъпканата дискотека и го накараш да танцува.

Просто нещата не са толкова елементарни, колкото всички политици в света се опитват да ги изкарат. И те много добре знаят това. Затова е денонощното изливане на страх по медиите, затова са психологическите трикове за склоняване. Там от където идва цялата работа, те не само владеят медиите и фармацията, те много добре разбират и психологията на масите. Можеш да си сигурен, че независимо дали има вирОс или не и независимо колко е смъртоносен, на политиците им е все така през г.з. както винаги им е било. Хващат се за ръце, но това е само за пред камерите. За да правят всичко това, значи имат изгода. И изгодата им НЕ е да спасяват хората или здравеопазването.
 
Млади, прави, здрави хора умират ежедневно. Пример за това е мой близък роднина, който в поредната вълна на Ковид миналата година есента се разболя уж от настинка, прави си тест - нямаше ковид, но излезе, че има пневмония и почина на излизане от болницата след прегледа.
Това бе мъж, в силата си, две седмици преди случая напълно здрав и винаги радвал се на крепко здраве.
Тези над 200 страници, които сте направили тука са възможно най-грозната тема, която може да съществува в един форум.
Срещу какво трябваше да се ваксинира роднината ми за да е жив сега?
Винаги може да прихванеш вирус и да се получат усложнения. И единственото важно в случая е не всяка година за която ваксина чуеш да ходиш да си я биеш ей така да има био-разнообразие в тебе, а да си обръщаш на време внимание по отношение на здраве и прегледи.
Грипове съм карал много, никога с усложнения. Ваксина против грип не съм си бил. А съм податлив на разболяване и със слаб имунитет като цяло.
Съпругата ми по цял ден бе и е сред хора, откакто се чу за коронавирус. Разболявали сме се на няколко пъти, но нищо сериозно.
Преди, във фирмата, в която работих половината от екипа ми се ваксинираше по инициатива на ЧР и после по двама по трима окапваха в болнични.
Детската градина на детето ми постоянно е с поне една карантинирана група и лелки, които обикалят през всички деца. И какво? Нищо.

Не съм против ваксините, всички задължителни са ми поставени и дори следващата година идва ред за поредната, която разбира се ще си поставя.
Но що се отнася до ваксините против ковид19 - не съм съгласен. Защо?
Защо ми е ваксина, която след като си я поставя няма да ме предпазва от разболяване, ще мога да заразявам хора, шанса да ида в болница не е малък. С какво ми помага? Да, твърдението "ваксината пази да не се стигне до трагичен край", докато не малко познати от квартала си заминаха без време ваксинирани...без да успеят да стигнат до втора доза от ваксината. Отделно се твърди, че ако сме прекарали вируса - пак трябва ваксина. Ами не, стига да сме го изкарали нормално - леко, не мисля, че е необходима.
Прекалена е цялата тази истерия - две години тръбят "няма легла няма това няма онова". А колко болнични отделения се закриха, както и цели болници. Защо не се стегнаха, да се осигури и апаратура? Можеше да се пусне програма за доброволци, които да се обучат за целите на осигуряване на по-елементарни грижи за по-леките случаи. Стимула можеше да е добра заплата + осигурено завършване на образование, позволяващо практикуване и в последствие. България има нужда от медицински персонал и то всякакъв!
Преди година се въртяха новини за спортни зали с легла и готовност за обслужване на пациенти там, а сега за това дума не се чува. Вместо това служебния министър се хваща за ръце и само сипе предупреждения.

За разпространението тази есен сами сме си виновни. Никой не спазва никакви мерки. Кихат, кашлят, маски не слагат, или ако има са им на вратовете. Това важи както за персонал, така и за клиенти и е навсякъде.
Преди години имаше по 1-2 седмици за учениците грипни ваканции. А сега като се чуе - "затваряме училищата за 2 седмици" и Фейсбук гръмва как може такова безобразие. Ами може, не е нещо ново, само с тази разлика, че се съобщава като край на света.

Накрая: уважавайте избора на другите! Но и нека се пазим взаимно. Като знаете, че сте настинали - не се завирайте в хората в магазините. Сложете си маска ако кихате (а и по принцип щом такова е изискването). Не опипвайте всеки плод в магазина след като сте си секнали, кихнали в ръцете и прочее. Елементарни неща са това, но идете в Кауфланд или някой магазин край витрините или частта с плод зеленчука и се огледайте - всеки прави каквото си иска. Това е и причината да цъфти статистиката по телевизията.
През 2010та като ходих с маска в автобуса, настинал пак ме гледаха странно, а ковид19 нямаше, просто при настинка я нося. Нарича се отговорност и уважение към съгражданите. Нещо все по-рядко срещано и непознато на българина.
Мале, ти сериозно виждаш нещата.. вече се бях отчаял...
И не знам как хората не виждат, че ако не спазваме мерките ще има голяма вълна и ще трябва ваксинация. Пак питах за поведението на управляващите защо е такова, но никой не се замисли.
От няколко страници повтарям, че понеже не искаме ваксини трябват мерки - ограничения, маски, дистанция и т.н.
Ако всеки си носеше маската, спазваше дистанция и карантина, ако по-големите деца учиха дистанционно по време на пика щеше да има много по-малка вълна. Но както ти каза никой не спазва мерки понеже не вярват в Ковид. Другите откачалки пък като чуят, че децата им ще учат дистанционно и правят протести.. Мале аз помня като бях по-малък как се радвахме на грипна ваканция и да не говоря за себе си ама имаше хора излязоха образовани. Другото което е какво си мислят тези родители, че като ходят присъствено и децата им ще излязат образовани ли ? Родителя говори невъзпитано, псува, пие, блъска пред децата си. Не му пука дали учат и какви оценки имат, а учителя като им напише 2-ка вдигат скандал. Децата от малки пушат цигари, гаврят се с госпожите и гледат по цял ден в айфоните си. Все тая дали ще учат присъствено или дистанционно. Само че ако един родител и едно дете имат желание дори и дистанционно ще излязат образовани. Само за малките от 1-4 клас, които не могат да се гледат сами вкъщи, но и родителите нямат възможност понеже работят. Само за справка аз на 18г. си взех първия телефон с тъч, защото ми трябваше навигация понеже отивах да работя към Слънчев бряг. До преди това карах с телефон с фенерче докато всички около мен бяха с айфони.
 
Айде сега конспираторите да кажат има ли връзка енергийната криза, сривовете във фейсбук и инстаграм, прехода към зелена енергия с едно събитие от икономическия форум наречено кибер полигон ?
 
Копирано от нета:

Здравейте!Синът ми ,прекара ковид през август.Беше с температура до 38 градуса,загуба на обоняние и обща отпадналост.Беше му предписано,Авирон Рапид,Цинкорот,селен и аспирин протект.
Слава богу успя да се излекува.Проблема е ,че от тогава започна да има дискомфорт в главата и очите.Казва ,че неможе да си концентрира погледа и му се замъглява пред очите ,повече с дясното око.Освен това от месец време прави температура само вечер до 38 градуса,без никакви други оплаквания,има сила,тренира.Моля Ви да си дадете мнението и евентуално да ме насочите към специалист.
Личната не искам да я коментирам.Благодаря предварително.

Младо момче на не повече от 26г. от август до сега вдига вечер 38 температура, мозъчна мъгла, замъглено зрение.
Неее Ковид няма последствия и той е леко грипче само 38 температура е имал по време на Ковид, ама последствията ?
Само че тука някой от вас лекари, специалисти някой може ли да каже например на какво могат да бъдат тези симптоми ?

Щот окей не искате ваксини там скрити текстове и такива неща, ама като ви кажат сложете маска, пазете дистанция мрънкате, като ви кажат ще има локдаун почвате да се сърдите. Хем не искаме ваксини, хем не искаме да спазваме мерки, хем не искаме локдаун, хем не искае да има смъртни случаи. Ами да бяхме спазвали мерки, да бяхме дори искали локдаун, който иска да се беше ваксинирал и всичко щеше да е точно
 
Последно редактирано:
Още едно доказателство - най-висок брой смъртни случаи имаме тази вълна, последно време ВСИЧКИ лекари поканени по БТВ казаха, че трябва локдаун, но днес заместник министъра излиза и казва - експертите казаха, че не трябва локдаун. Кои експерти бе ? Тия дето ти плащат ли ?
Не разбрахте ли, че щом сме с ниска ваксинация трябва да сме с..... затова няма локдаун, за да мрат хората
 
Дададудай дада дададудай, MITRE ле, Митре ле

За качеството на тролажа разбирам, но поне от количеството не могат да се оплачат. По други форуми командироват трабанчета, тука - цял ТРОЛейбус.
Те сега те хулят, но липсата на Тедката веднага се усети. Загубят ли и теб - темата замира. Ти си гръбначният стълб на темата, бих казал даже кундалиниту и'.
Някой спешно да сдела "Турнир за тролирайтъри", залагам си CBDC-то за Митко, и удвоявам с личния си въглероден кредит.
Сменям песента за поздрав с кавър на Спенснята от '90-те: Стартираш първи, пред мене пишеш, рано пиле, рано ставаш, рано мислиш, рано тролиш.

Здравейте, Димитър7! Дайте да ги видя майката и сина! Да изследваме, да проверим.
Знаеш ли кво работя? Пиша на килограм е такива историйки в полза на лошиот вирош и ваксовата безвредност, да изкарам за кесарювото. Тая история аз съм я писал. В черновата ми беше момиче правещо аеробика със смущения в цикъла. (А тука пиша за Богу-то, в полза на пресиленият вирош и вакс вредността, да уравновеся.)
Мани го и ангелов, видях му снимката. Отпада по физиогномична характеристика.

Мите пак ли заби плочата на същото място? Всичко - в плана, и като стигнем до ваксдемий - забиваш. Разбирам, че те е страх, просто си признай. Всички ни е страх. Даже @ДеньгиМнеНужноДеньги го е страх, ма са прай.
И понеже те е страх, се прикрепяш към работещата теория за безвредността на вакситу. Но, понеже това само по себе си не осигурява представа за сигурно бъдеще, приемаш теорията(?;), че или без сертификата, или без самото съдържание на вакса (жокер: нанотех за милиарди+IoB+IoT+5G), няма как да функционираш в утрешното SmartDigital-общество. Което чука на вратата, по-скоро влиза с кибератака през комина* (*Ден 1 от Срещата на върха с фокус над "климатичната криза", с интересни лозунги от Елизабет Две: "Времето за думи вече се е превърнало във време за действия" и Дементджо Байдън: "Просто е: ще действаме ли? Ще предприемем ли необходимото?")

Пак те питам: бе кой чорбаджи иска излишни голтаци да му засират пейзажа?!

Ти мислиш ли, че са постлали червения килим под триумфалната арка на Новия Свят за един калпав бг счетоводител (по твои самопризнания)?
Ако толкова искаш бъдеще, действай. КазАх ти за корпорация МИТРЕ. КазАх ти за Good Information Inc.
Чисто нов проект "в обществена полза": "Този октомври милиардерите Рийд Хофман и Джордж Сорос стартираха Good Information Inc., „корпорация в обществена полза“, която да служи като канал на средства към редакциите, които „прорязват ехо камерите с информация, базирана на факти“.
На своя уебсайт Good Information се описва като „граждански инкубатор“, насочен към насърчаване и финансова подкрепа на проекти, които „противодействат на дезинформацията там, където тя се разпространява, като увеличава потока от добра информация онлайн“

Направи едно СиВи от тукфорумната си дейност, покажи как си ги тормозил месеци наред, кандидатствай... Тука никой не е направил повече за теб и твоето кариерно развитие! Поне е'на биричка ше черпиш. :)
Да ги видиш ? Ами влез в групата "Медицински съвети при COVID-19 у дома" и там като намериш такъв пост питай хората.
Хора с профил от 10 години, със снимки със семейство, хора с работа жена и деца ще си измислят такива неща...
Влез и ги питай. И колко трола има 1-2-10-100 ? Виж колко хора са там, ако са тролове, то значи имаме по-голям екип за тролове от братушките+ съедининените щети. Вече влизате в дълбоки конспирации, които говорят за психологичен проблем, отколкото здрав разум. Аз съм трол, тедката е трол, хората в тези групи са тролове - абе общо взето всички сме агенти на високопоставени организации, а само тука вие сте обикновени хора
 
Хора с профил от 10 години, със снимки със семейство, хора с работа жена и деца ще си измислят такива неща.
Без да се заяждам искам да те попитам това според теб това е доказателство, че не плещят дивотии и не са тролове?
 

Горе