Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Ами явно не си му виждал диарията, която бълва в биткойн темата. Та Аз оттам му викам либетарианец, тук не му чета мненията, загуба на време.
 
Ами явно не си му виждал диарията, която бълва в биткойн темата. Та Аз оттам му викам либетарианец, тук не му чета мненията, загуба на време.
Така е, наистина не съм чел какво е писал в Биткойн темата. Както при всяка друга група, и при либертарианците има умерени индивиди и радикалисти. Ако той е от последните, е изключение, а не правило. Един вид хипи, обаче в контекста на друга догма. :)
 
МИ той е от тези индивиди, които могат да напишат много, и да не кажат нищо, и Дънинг Крюгер-а да е на максимум спрямо клалификацията им да говорят по темата. Та затова гледам да не му чета нещата.
 
Та Аз оттам му викам либетарианец
либеРтарианец, бре, Римайнде. Като ще лепваш прозвище, поне го пиши правилно. ;)
 
Последно редактирано:
Има доста постове, но за мен доста са грешни.
1. ваксината няма там онези 1 милион ли колко бяха странични реакции. Това са докладваните странични реакции, но не са доказани т.е ако някой се е ваксинирал и е починал от нещо то може да го докладват там, но това нищо не значи. От 70% ваксинирано население е ясно, че някой ще починат с или без ваксина след определено време и ако при някой съвпадне да се след определено време след ваксината може да се докладва там, но не е доказано. Не казвам, че по-голямата част не са реални странични ефекти. Естествено не вярвам и на доказаните, защото там може да имат интерес да ги пишат по-малко. Тоест това изобщо не го гледам или трябва да направя прочуване в тези странични реакции колко са възникнали скоро 1-2-3 дена след ваксината и какви са били те, на каква възраст са били пациентите и дали данните там са истински или мога да вляза ей сега и да регистрирам някакво име със странични реакции. Например ако след ваксината е починал човек на 92г. едва ли мога да съм сигурен, че е от ваксината, но ако млад и здрав човек на 20г е починал 3 дни след ваксината от миокардит вече мога да съм сигурен, че е от ваксината. И чак след такова проучване може да се каже ориентировъчно колко са може би реалните случаи на странични ефекти. Мисля че и смъртните случаи не бяха толкова много, а доста от странични реакции докладвани там са възстановими след време.
2. може да има много странични ефекти от ваксината, а засичали ли сте от Ковид да не би да са 10 пъти повече ?
3. Ваксините имат краткосрочен или средносрочен ефект (до 1г и нещо), краткосрочни странични ефекти за мен няма много, а дългосрочните не са известни. За лекарите са известни и те са невъзможни, за нас тук ги има без да разбираме много, но съдейки по цялата съмнителна ситуация мислим, че може да има.
4. За онзи лекар не ми се коментира, защото наистина може би разбира, но и наговори куп глупости според мен без да съм ги проверял. Първото съмнение е, че каза във всички ваксини имало графен... питайте някой който прави ваксини или разбира от ваксини
 
Последно редактирано:
от д-р Стефан Митев
Помните ли брифингите на НОЩ, когато ни говореха за трупове и черни чували?
Не се ли случи, както го казваха? Вчера са закопчани 243 черни чувала с трупове в тях. Само за един ден. Можете ли да го осмислите? Това е един випуск лекари. Претръпнахме ли към черната статистика?
Време е за равносметка. Ето кои според мен са основните виновници за катастрофата, незадължително в изброения ред:
1. Медиите, които охотно даваха трибуна на антиваксъри, лъжци и самозвани псевдоексперти. Нямаше конспиративна теория, която да не получи телевизионно отразяване. Някои шарлатани напреднаха в кариерата и дори влязоха в парламента. С помощта на медиите
2. Лекарите, които не успяха да се обединят и да излязат с общи искания и план за действие. Те бяха засенчени от кръчмарите, които се оказаха по-важни за страната. Не се стигна до локдаун и резултатите са налице. Има много какво да се желае и при лечението на вируса - понякога се неглижира, а в други случаи се изписват прекалено много и ненужни лекарства
3. Политиците, които се вълнуват единствено от своя рейтинг, а не от стотиците загубени животи всеки ден. Популизмът убива хора
4. Учителите, които не успяха да се адаптират към извънредната ситуация и настояваха за връщане в клас, неминуемо последвано от нов пик и трупове. Няма как да не отбележа, че учителите бяха едни от най-гласните антиваксъри и противници на мерките.
Изводът е, че се провалихме. Всички сме виновни и сега ще страдаме. Да си го признаем - заслужаваме го.
 
Всички антиваксари сте едни и същи глупци - дебелоглави, инатливи и много вярващи в извънземните.
Че си по гръмките изцепки я ясно. Ама повече прилича на липса на аргументи. Всеки, който не търчи да го набоцкат е антиваксър и плоскоземец.

Казвал съм го и друг път - всичките ми познати, които не бързат да си подлагат бузките са успешни хора на средна възраст с поне едно висше образование и реализирали се доста над средното ниво. Някак си не се вписват в профила на селтака с глава лук в едната ръка и ракия в другата, който гори гробищен мъх с лечебни цели.
 
И не, не са виновни само пътищата, защото когато пътя е лош се съобразяваш с него. Когато маркировката е лоша, пътя е тесен и т.н караш по-бавно. Много добре виждам например в моя край има един път, който е най-натоварения и пътя си е доста хубав според мен, ако караш с 100-110км при ограничение 90, но естествено идиотското поведение на шофьорите няма да го коментирам. И не, не съм бабичка - карал съм и ... да не казвам, карам мотор от години и съм привърженик на адреналина, само че това да си идиот е друго нещо.
 
Това са докладваните странични реакции, но не са доказани т.е ако някой се е ваксинирал и е починал от нещо то може да го докладват там, но това нищо не значи.
Пак дъвчем едно и също, Митре ле.

Точно по същия начин можем да се изразим и за "жертвите" на вируса. Докладвани са като такива, но реално няма научни и никакви други доказателства, че това е така. Без аутопсии, гадната статистика, с която ни заливат всеки ден си остава просто пропаганда. Нещо като теория на конспирацията, но наложена от властите. ;)

И тия квичащи доктори не ги цитирай, докато не се ваксинираш! Ясно!!!
 
Последно редактирано:
Не искам да карам никой да се ваксинира, но когато например един самолет се разбие с 100 човека е национален траур, който се чества години наред и е пълна трагедия, но когато всеки ден умират 100 души (200 ама да ги занижим от "фалшиво вписаните") не ни прави впечатление и се ръсят глупости, че не е смъртоносен, а дори вече не ни прави впечатление.
Това за мен не е в рамките на нормалното
 
Ако всеки ден излизаха органи на реда и застрелваха по 100 човека на ден щеше да има протести да ги гоним с камъните, но когато загиват 100 човека на ден заради престъпно поведение на здравната система няма проблем и всички мълчат.
 
коментарът е изтрит впоследствие
 
Последно редактирано:
Кирчо щял да се заеме лично с въпроса

 
Очевидна е идеологическата принадлежност на почти всички, разпространяващи крайна антиковид реторика в темата.

Ми прав е човекът. Колкото и да сме различни като личности и начин на живот, всички следваме една обща идеология - запазване на елементарните ни човешки права.

Медицинските експерименти трябва да си останат доброволно решение и Big Pharma да започне отново да плаща на опитните си мишки. Когато мишоците кажат, че го правят за пари, ще имат малко по-голяма тежест в спора. Сега изглеждат просто глупави.
 
Кирчо щял да се заеме лично с въпроса

И?

Кажи сега защо баце подпали старческия дом и автобуса.
 
Че си по гръмките изцепки я ясно. Ама повече прилича на липса на аргументи. Всеки, който не търчи да го набоцкат е антиваксър и плоскоземец.

Казвал съм го и друг път - всичките ми познати, които не бързат да си подлагат бузките са успешни хора на средна възраст с поне едно висше образование и реализирали се доста над средното ниво. Някак си не се вписват в профила на селтака с глава лук в едната ръка и ракия в другата, който гори гробищен мъх с лечебни цели.
Това е похвално. Да са ти живи и здрави. За жалост това не изключва горното ми твърдение, нали? И аз имам много начетени, образовани с по 100 висшета, които не знам какво и как им е втълпено за това 5Г, живаци, световен ред, и други глупости. Не бъркайте интелект с логично мислене. Имам приятел програмист, който не е прочел една книга през живота си, но логичното му мислене може да бие всеки от с по 100 висшета. Да си умен и да си интелигентен са две различни неща.

Второ, бие се в рамото. Буза дават едни други хора за боцкане. ;) Ако държиш ще ти пратя клипчета да ги видиш.
 
Хо-хо-хо, ти миличък, колко хора зарази днес, след като не ти се правят никакви тестове. Нали се разбрахме, включително вашите "учени" го признаха - ваксинираните продължават да бъдат разпространители на вируса. Затова не ми говори за егоизъм. Ти си се вакснал, за да си спасиш гъза, а не от алтруизъм.

Е, мен не ме е страх от грип - карам го всяка зима с пневмония, така че няма да се бода. Който се чувства застрашен, да се пази както може.

"Отговорността по спасение на давещите се е дело на самите давещи се" - Илф и Петроф :)
Много разбираш подбудите на хората кой за какво се е ваксинирал. Още една отличителна ваша черта - да гадаете и да си развивате теории. Нещо, което някой нормален няма да направи, гарантирам ти. Никой от нищо не го е страх, мен по малко, както писах многократно пука ми за хората около мен, аз съм взел дал, така, че все едно и принципа е какъвто дойде такова.

Днес не знам колко съм заразил, май николко, защото днес не съм излизал, ама като го направя - ще ти пиша. За жалост и хапването през клавиатурата във вас трудно ще може да ти каже колко си заразила.
 
да гадаете и да си развивате теории. Нещо, което някой нормален няма да направи, гарантирам ти.
Я прегледай темата пак, щото ще се окаже, че всички сме ненормални. Самият ти си правил глупави квалификации на база твои лични догадки. Нека не генерализираме. ;)

Когато намериш време, можеш да ми обясниш как точно защити хората около теб като се ваксинира? Не давам зор - когато искаш. :)
 
Искаше ми се да има повече умереност, диалогичност и непредубеденост в темата, но вместо това се налива от пусто в празно.
Хайде сега ти като знаеш какво искаш, да ни обясниш тук на нас крайните какво точно означава умереност, как точно разсъждава един... да го наречем средномислещ. Какво е мнението на един средномислещ за:
- ВирОса - има ли го, няма ли го?
- Медиите - всяват ли излишна паника или още може?
- Локдауни и мерки - трябва ли да се забранява на хората да излизат или на бизнесите да работят, и до каква степен?
- Маските - вършат ли работа, не вършат ли? Двойни, тройни, петорни трябват ли?
- Науката - какво е наука?
- Ваксините - старите и новите, нужни ли са и до каква степен?
- Цензурата - нужна ли е и до каква степен?
- Боцването - трябва ли да е задължително и за кои групи хора?
- Сертификати - трябва ли да ги има, и ако да - за кои групи от хора и до кога?
- Отговорност - трябва ли фармацевтичните компании да носят отговорност за препаратите си или не?
- Загриженост - недостатъчно, достатъчно или прекалено достатъчно са загрижени държавите за народите си в тази ситуация?
 

Горе