PyramidSeo
Member
От: Гавра с безработните - глоба 500 до 1000 лв
Какво значи лонгур ???? ))
Лонгур (значение)
Защо въобще се обсъжда тази тема?
Здравни осигуровки трябва да се плащат. не ми се влиза в дискусия за какво се харчат тези пари, защото знам мнението на повечето хора - и то е "Защо да плащам, като някой ще открадне тези пари" или Защо да плащам, след като не ходя на лекар?". Горе долу това са двата мотива на противниците на здравното осигуряване.
На първите да поясня: Не е проблема в това, че ги плащаме, а в това, че се крадат. Проблемът е в тези за които сме гласивали. Излъгани бяха и тези, които гласуваха за Станишев, защото и неговите хора крадоха. Излъгани са и тези, които гласуваха за Симеон Сакскобурготски, защото и неговите хора крадоха, излъгани са и гласувалите преди това за Костов, защото и той краде... По назад няма да се връщам, защото тук сигурна има хора, които не помнят по-назад. Та идеята е добра, но си избираме неподходящи хора да я реализират. Все някога трябва да се направи и правилен избор. Да се надяваме, че е този път.
На вторите ще кажа: Идеята на нашата, а и на повечето здравни системи в света е, че плащат всички, а ползват тези, които имат нужда. Ползват нашите майки и баби, чиито пенсии са толкова малки, че няма как да се справят с нуждите си от лечение.
А тази прословута декларация 7 е една голяма тъпотия. С нея НАП сами си направиха още една опашка. То и хората ще си губят времето, ама на НАП не им стига капацитета със сегашните опашки да се справят, но си правят още. Не виждам какъв е смисъла в нея. Значи в НАП би трябвало да има цялата информация както за това кой от кога е безработен, така и кой точно кога отново е започнал работа.
Проблемът е в това., че част от работодателите не декларират нито началото, нито края на един трудов договор. И тази декларация е опит да се реши този проблем. Само че решението е тъпо. Вместо да се тормозят работодателите да спазват закона, се вменяват задължения на безработните. Горе долу намерено решение е равнозначно на решението да се убие коня, защото ездача е калпав.
Така и не се намери един спец от МФ или НАП да обясни ккаъв се очаква да е резултата от подаването на тази декларация.
И да знаете, че за разлика от колегата по-горе давам БЕЗПЛАТНИ консултации на същите теми!
Иначе безработните достатъчно ги разкарват от бюрото по труда - ако е само да попълването и подаването на още една декларация няма да го усетят изобщо.
А може би въвеждат задължителна декларация, защото регистрацията в бюрото по труда не е задължителна.
Що ли имам едно чувство, че скоро ще има тема: "Гавра с бизнеса"
Тази глупост оня лонгур Дянков ли я е измислил, че аз не съм в час много? Беше решил да прави хазарта нелегален, щото било порок и хората си харчели парите. Скоро очаквам да предложи да изселят мацките да не ни въвеждат в изкушение.:lol:
Въпростът е, че ако до сега някои без официални доходи, за да не остане без права, е избрал да си плаща минимума здравни осигуровки по банков път и да не се занимава с глупости, сега трябва да подава деклация иначе не му ги броят за платени.
Миналана година се отървах с 50 лв. глоба заради Д6 ама тази година ако пак забравя някоя декларация най - малко 500 лв. ще трябва за платя . Ненормална работа - да не си мислят, че на улицата ги намираме парите .
Да ни е честито. Аз не очаквам нищо хубаво от това правителсто, само да си го кажа честно. През тази година ще е едно клатене и то в стил Бойко.
Че какво я интересува държавата, откъдето искаш от там ги намирай, важното е да те одерат. Има дупки в бюджета трябва да се закърпят.
Гавра с дупето. Но има и по големи гаври, спокойно
Досега съм говорил с двама мои познати "Безработни" по този въпрос единия от които с претенции за счетоводител по образование и мнението им беше че то не се отнася за Безработните и че ако има такова нещо ще го направят публично достояние чрез телевизия, радио и печата тъй като засяга над 1 000 000 души, а това досега не е направено
Така че нека ако има Безработни които са пробвали да си платят здравната вноска без да са подавали такава декларация или са подавали декларацията да споделят повече информация.
Ако това е вярно досега много народ щеше да е изпискал по телевизията, най-малкото в някой сутрешен блок.
Бедна ви е фантазията ако това е вярно след Март колко ще изквичат на умряло с глоби от 500 до 1000 лева