От: Гей парада в София
Да уважа и аз колегата Cros: Не се опитваме да излъчим победител в спора, а всеки от нас иска да изложи своите възгледи, относно хомосексуализма. На мен ми се ще да го направя малко по-толерантен, а на него - да изкорени всичко, което не харесва. И двамата сме с изгубена кауза, но пък е интересно да видиш как разсъждава някой, различен от теб. Иначе си прав, че темата можеше да съдържа само ''за'' и ''против'', но пък нямаше да знаем, че има лек за хомосексуализма.
Ред, ти си играеш с думите.
Никой не смята хомосексуалните и транссексуалните за ''нормални'' - ние ултралибералните психично болни ги смятаме за различни, като сексуални предпочитания, но ги приемаме преди всичко, като човешки същества.
Тяхното различие не ни пречи, понеже не ни причинява никакви неудобства и проблеми - не виждам защо не можеш и ти да си толкова ларж?
Колкото и да не ми се иска да превръщаме хомо-темата в религиозен спор, ще те информирам, че душата не е патент и собственост на християнството. Нейното наличие се отрича само от материалистите-атеисти, а способността и да се преражда - предимно от християнската религия и исляма, понеже звучи твърде яко и не плаши хората.
Не знам как душата страда, когато психиката е отклонена от нормата, но е факт, че хората, когато поддтискат вътрешния си порив страдат, включително и педофилите, въпреки че за тяхното страдание не ми пука.
Как се лекува с медикаменти и терапия сексуално влечение, щом продължава да съществува? Предполагам много хора са опитвали да намерят помощ - очевидно това не им е помогнало много. Та, как??? е въпросът...