Долнопробни турски хакери удариха сайта на Атака - Ще си платите!

От: Долнопробни турски хакери удариха сайта на Атака - Ще си платите!

И аз считам историята ни за яко манипулирана. За 500 не са се старали много да ни потурчат, иначе вероятно биха успели. По някои сведения българският народ най-много е тормозен от българските чорбаджии, което се случва и сега, само дето сега не са обикновени заянатчии, а са мафия срастната с държавата.
Алане, почети малко повече и то не смешна псевдо историческа литература, а художествена литература създавана от автори живели през това време. Те най-добре представят каква е била ситуацията тогава (все пак са описвали ежедневието). Ако четеш книги писани от българи от днешна Македония тогава под турска васт, ще видиш отношенията на българите не само с турците, но и с гърците и сърбите. Тези вражди на бълканите са изфабрикувани, както са изфабрикувани Княжество България и Източна Румелия вместо държава България, както и сега се фабрикуват кризи и бедност на бълканите. Бълканите са стратегически район и големите сили не могат да допуснат тук да има силна държава, която да си защитава интересите.

За тези, които се чудят защо турците не са ни изтребили и асимилирали, пускам текста по-долу.

Въвежда се данакът „чилик“, който след това се популяризира като „кръвен данък“. С него всяко християнско семейство се задължавало да предаде на империята по едно момченце на възраст между пет и дванайсет години. Изключения се правели единствено за семейства само с едно мъжко дете. Изключението не е било израз на великодушие от страна на монарха. Смисълът бил в това, че държавата е нямала интерес отделни робски семейства да остават без мъже, без които продължението на рода би било невъзможно. Поробителите били живо заинтересовани раята да продължава да се размножава, за да работи за султанската хазна. Ето, заради това военните чиновници, които събирали данъка, внимавали все пак заграбените територии да не се обезлюдяват откъм мъже. В житието на свети Филотей се казва:
„По онова време бе издадена

заповед от владетеля
за набиране на деца,
какъвто е обичаят

на агаряните. От всички, които имаха по две и повече момченца, едното се отнемаше и то със сила!
Българите обаче начеват някаква съпротива срещу този нечовешки данък. Започват да женят рано момчетата си, тъй като женени не можело да бъдат вземани за еничари. В повечето случаи това били фиктивни годежи, защото не е било възможно шест – седем годишни момченца да обявиш за съпрузи. По-честа практика била укриването на децата. Били качвани във високопланински кошари, където хем да помагат в отглеждането на добитъка, хем да са далече от погледа на султанските военни чиновници. Често пъти там, по мъгливите каменисти хребети им били отвеждани и булки и едва след като се задомят, та дори и родят деца, слизали по селата си.

Unwise, аз ти предлагам да прочетеш това - Народът - вчера, днес и утре

Гениалният Ботев добре отговаря на всичките ти тези за "етническия мир" и за "райската градина" наречена Османска империя.

Oт хаквания смисъл няма и на всички партии да им хакнат сайтовете пак няма да спрат да ни крадат и мачкат. Има нужда от една бомба в парламента ама когато всички са събрани там.

Алъне много от нещата които сме учили по история са силно напудрени - Аз лично имам големи съмнения за доста от тях като почнеш от робството та свършиш до исляма - къде истина къде полуистна - ама по онези времена е имало зверският данък ДЕСЯТЪК - днес само ДДС-то е 20 процента още 10 корпоративен и още сумати осигуровки и други щуротии.
Далече съм от мисълта да оспорвам Батак и тн. обаче я си помисли ако турците са искали да ни претопят за 500 години дали нямаше да го направят - Комунистите го постигнаха за има няма 40 години - Имам едни подозрения че май и по онези времена за мюсюлмани са се натискали само тези дето са искали да се издигнат в йерархията както беше и по времето на комунизма - Партийни членове ставаха натегачи като Боко дето после ревяха за дедоси ама кога целуваха червеното знаме не се сещаха за него.

И аз мисля ,че са напудрени и то доста от пудрата - дезинформация!То в това е силата на маниполацията - Но така си беше 45 години.
Прав си за това - Значи за 500 години, ако са искали щяли са да ни претопят и само спомен е щяло да остане.Замислям се откъде са тръгнали Османците и къде са стигнали.През колко народи и националности са минали и още тези народи същесвуват!Както знаеш имало е и насилствено потурчване, но е било в началото на завладяването.Взимане на деца за еничерската армия - Индже Войвода! Както знаете в началото при завладяването е имало убийства,палежи,грабежи.Да не давам пример за големите Страни които са имали колонии навсякъде!Защо в северна българия няма много мюсюлмани а са в Родопите! С идването на турците идват с тях цели семейства мюсюлмани земеделци.Няма значение Султан ли е Цар ли е - даваш си 10 сятъка. Бедния пак е бил беден.Разликата между мюсюлманина и християнина са били две оки брашно.Значи от неверника 10 овце а от мюсюлманина 8 овце- е какви са им били тогава предимствата. Народа бедния дали е комунизъм ,капиталзъм ,турско владичесвто си е винаги беден.Турците са били зли и лоши, а са позволили манастири, църкви - нещо не се връзва!Или с бунтове сме ги извоювали.Единсвения извод е че са ни позволили!
Като се замисля Конкистадорите какво са правили в латинска америка ?- няма едно запазено индианско племе и т.н
Повечето конкистадори се отнасят жестоко към местното население в районите, които посещават и завладяват. Индианците биват убивани, поробвани и изнасилвани от испанските завоеватели. Някой испанци, като известния свещеник Бартоломе де лас Касас, защитават коренното население от злоупотребите на конкистадорите. Има филм за това -справка тук
а за СИДЕРОВ замислете се кога се появи на политическата сцена почти 10 години след демокрацията и какво направи стегна редиците на мюсюлманското население с етническата карта. Появи се в момент ,когато никой мюсюлманин не вярваше на ДуПеСето.Бих му повярвал ,ако беше се появил към 93 година, но всеки иска да цоца пари .АКо може и нащата партия да цоца пари - няма значение каузата-важното е да напълнем джобовете!СИдеров мислим, че е мюсюлманин!Работи за врага!
знам че сме умни и интелегенти и се замислим Кой предаде Левски?Кой уби Ботев?Кой предаде подготовката за панагюрското въстание?Има една много хубава поговорка "Не аз да съм добре А вуте да е зле"!
Така че на следващите избори само за Бойко да се гласува!Може да сме бедни сега ,но ако бяха тройната щеше да е инфлация и какво ли не щяха да ни приложат!

Последно редактирано:

Айде стига сте срали, а седнете да прочетете малко историята на народа си, че почвам да се изнервям. Нямало било разлика, тия глупаци нашите революционери не са имали кво да правят та са тръгнали да освобождават раята, нали?

Освобождението е било от турската власт, която както посочихте по-горе са се изживявали като подтисници (не че нашите чорбаджии са правили нещо друго). Само дето някои не правят разлика между турска власт и обикновени турци, които са хора като всички.

Освобождението е било от турската власт, която както посочихте по-горе са се изживявали като подтисници (не че нашите чорбаджии са правили нещо друго). Само дето някои не правят разлика между турска власт и обикновени турци, които са хора като всички.

Поне в този форум не искам да слушам за лошите чорбаджии. Много глупости в тая тема ... съжалявам, че я пуснах.

Човек е хубаво да мисли!благодарение на демокрацията се показаха доста неща в истинската им страна!

Лоши са били и чорбаджиите и бейовете - нямало е разлика.Значи си ги представям в селото като представители на две партии Чорбаджийската и Бейската !После си пият кафето заедно!Имам познат, който тъкмо след демокрацията завършваше
история в университета и разправяше. Комунизма ние маниполирал почти за всичко, дори и за движението против комунистите -Горянството! По време на турското робство сме имали и къщи, овце ,крави ,земя само дето си плащаш данъка.Но дали е цар султан ДПС все се плаща !Т
Идват братята руси на Дунава и ко да видят"Всеки българин си има всичко ,а сме били роби.С червени бузи големи храбри !
И се питат ние кого идваме да спасяваме - А те руснаците войниците, които идват са крепостни селяни - къде е разликата ?
крепостен селянин - принадлежиш на господаря си!
Руснаците хем идват нас да спасят, хем да вземат протоците Дарданелите!Но великите сили не са съгласни затова .Били са на крачка от Цариград - 3 март Сан стефано - Само е трябвало да влезнат в Цариград руснаците и сег ащяхме да си имаме няколко морета!
А за септемврийското въстание Страшимиров пише „Клаха народа, както и турчин не го е клал“

Всичките ми познати летуват по турските курорти! А ни учеха ,колко са зле и изостанали!

Последно редактирано:

[video=youtube;rHPPtOQ0d3c]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rHPPtOQ0d3c[/video]
Интересува ме, това обикновен турчин ли е? Мога да ти кажа, че в стремежа си да бъдеш либерален си абсолютно заблуден. Няма обикновен и необикновен турчин, когато е идвало време разделно всеки е заемал страна. Като този цивилен турчин на клипа. Ще ми обясниш ли има ли обикновени турци, които да се бият за свободата на българите и срещу Османската империя? Примерно колко турски чети са се сформирали в Тракия, за да защитават българските селяни от гоненията на башибозука (пак цивилни турци) през 1913 г.?

Искам да отбележа, че с мненията си не целя да насаждам етническа омраза. Това е история и тя трябва да се знае, такава каквато е била.

Да си богат не е лошо, ако си си ги изкарал с почтен труд, иначе минаваме към отопичнте комунистически идеи, при които богатите са лошите. Лошо е когато живееш на гърба на камара хора и толкова много им тежиш, че едва дишат. Точно това е представата ми за чорбаджия.
Това с кръвния данък е характерно за по-ранните години на османско владичество и не е коректен пример за целия период. Да, турската власт ни е третирала като второ качество хора, но така си е било и във всяка колония/подчинена територия на големите държави като Англия, Франция, Испания, Португалия и още няколко. Обикновенните турци (т.е. не тези поставени на високи властови постове) живеещи на българска територия са си били хора като всички останали. Няма прична да мразиш групово хора, които не познаваш, заради шепа техни управници и то в миналото.

За redrum:
Миналото си е минало. Съмнявам се да е останал някой жив от онова време, че да му търсим сметка.
Клипът от по-горе доколкото виждам е от Бълканската война. Няма прична турчин (в случая имам предвид турски гражданин) да се бие на българска страна. Във военно време всеки защитава своите си.

Пак те питам, какво е башибозук, знаеш ли? Цивилни ли са или са редовна войска?

А сметка разбира се, че трябва да търсим. Както те ни търсят сметка за "възродителния" процес. Както арменците им търсят сметка за кланетата над арменци, които са се случили пак преди има няма 100 години.

Клипът от по-горе доколкото виждам е от Бълканската война. Няма прична турчин (в случая имам предвид турски гражданин) да се бие на българска страна. Във военно време всеки защитава своите си.
Е как така хем защитава своите си, хем борбата е само срещу турската власт, а не срещу турците, като цяло. Значи когато се наложи те се обединяват, защото са турци и колят българи, но въпреки това, цивилните турци са хора като всички други и нямат лошо отношение към българските си съседи? Кажи по време на въстания, когато не е било военно време, имало ли е случай в който да действат въоръжени българо-турски чети, които да се борят срещу чорбаджиите и турската власт? Нали са били приятели, живеели са в етнически мир и сигурно дори според теб са се сродявали в знак на приятелството си. Въобще, почваш да се омотаваш в либералните си размишления.

Последно редактирано:

Като следвах един колега беше от Смолянския край и разправяше , как дядо му са го взимали войник.В зависимост към коя държава е неговото село!Една война е бил към турската армия, а другата към Българската армия!:lol:

Сега прочетох башибозук е тук

ИСкам БЪЛГАРИЯ на 3 морета!
Искам да е 5 часа да се прибера при женката. Мезета ракийка и да поспориме За извънматочната бременост при оралната любов!

Редрум историята я пишат победителите (ако се наложи в последствие я пренаписват)

Би трябвало да си на достатъчно години за да си спомняш какви легенди се разправяха за партизаните които реално са си били чисти кокошкари и са обикаляли мандрите на хората да им гепат продукцията. А от тези времена даже има все още живи свидетели - сети се сега когато една новосъздадена държава иска да си създаде идентичност какви неща може да сътвори (за справка може да погледнеш какво правят македонците от както станаха държава)

Като толкова претендираш да си знаеме историята нека да я знаем каква е била реално а не каква ни се иска да е била за да се докараме големата работа - Защото шепа идеалисти като Ботев Левски пролет не правят - Ботев влиза с четата си с идеята да увлече народното недоволство и към нея да се присъединят достатъчно голям брой хора - Какво се оказва преминавайки през Враца са дошли само двама и на края на града избегали - Ето това е реалната картина и не е нужно да се самоопияняваме и да ставаме смешни подобно на македонците и сърбите.

Истината е че турците са ни смятали за второ качество хора (както в момента ние броим циганите) и не са били особено очаровани когато някой им се е правел на турчин. Ако турците са искали да ни претопят нямаше да има черкви нямаше да има килийни училища където да се учи български и тн. и сега за България щеше да се учи само в учебниците за древна история.
Просто са искали да си получават редовно данъците за да си поддържат империята и когато някой много умен е решавал да подбужда населението да не си плаща са ходели та са им набивали кратуните.
Ако интересите на Имперска Русия не диктуваха да се намесят геополитически в тази част на балканският полуостров сега щеше да Редрум Ефенди

Както те ни търсят сметка за "възродителния" процес.

Мен никой не ме е търсил - сигурно някое комунистическо правителство търсят!

Прочети малко какво е направил и кой е Сюлейман паша, който опожарява около Стара Загора!

Манта,

граф Николай Игнатиев : " Той е във възторг от нашите войници, а хвали също и българите-опълченци. При това и 1 000 жители и деца габровци разнасяли под град от куршуми вода на нашите войски и даже на стрелците от първа линия, а също и изнасяли ранените с пълна самопожертвователност"

Ботев всички знаем, че е бил сомалийски пират откраднал кораб, а Левски обикновен конекрадец.
(постът ми е силно ироничен)

Никой не забеляза очевидния парадокс:
Турчин-хакер...., вий добре ли сте?
Тая комбинация е от типа "близката далечина".

Горе