Долнопробни турски хакери удариха сайта на Атака - Ще си платите!

От: Долнопробни турски хакери удариха сайта на Атака - Ще си платите!

Никой не забеляза очевидния парадокс:
Турчин-хакер...., вий добре ли сте?
Тая комбинация е от типа "близката далечина".

Може да е някой германски турчин, примерно. Като ги изкараш от анадола от малки стават хора ...

Ще бе, има, аз съм виждал, зоват се "Сюнет хакер груп" :-o

Тва им е знака:
nah.jpg

Може да е някой германски турчин, примерно. Като ги изкараш от анадола от малки стават хора ...
Се си мисля че анадолският ген поставя някои сериозни... как да ги наречем.. лимити :) .

Той със сигурност знае български и се е насочил към правилния сайт.Смешно е!

Това е история и тя трябва да се знае, такава каквато е била.

Абсолютно съм съгласен, това е история и младите трябва да я знаят!

Каква точно е историята УСАФ особено каквато е била - предполагам че с Редрум на живо сте я гледали та сега ще ни я сведете и ние да се ограмотим

Биаро в една империя как очакваш да се набират войници за поддържането и - Сигурно когато Българските войски са навлизали в чужди територии местните са чакали на опашка за да могат да се запишат в БГ армията - чакали са го този сюблимен момент по десет години като бордеро за нова ЛАДА

Историята е такава - По онези времена турската империя е във възход и мачка на ред - ние сме били слаби и са ни мачкали - Дошъл е възход на царска Русия по това време турската империя вече е отслабнала - Решили са руснаците да си гепят територия на влияние гепили са си.
Преждевременно група ентусиасти като Ботев и Левски са се опитвали да събудят тоя заспал народ ама файда никаква - дали са си залудо живота за отечеството защото сганта в това отечество не е заслужавала саможертвата им.

Ето това е историята в общи линии и ако на вас ви необходимо да си чешете егото и патриотизма какъв велик народ сме няма проблем щом това ви прави щастливи надъхвайте се като сърбоманите по западната ни граница.

Абсолютно заставам зад тезата, че вината е у слабия, а правото у силния. Но това не ми пречи да не харесвам някой, който ми е направил нещо лошо. Въпроса е че докато други потърпевши народи се възползват максимално от това, което им се е случило ние пак проспиваме възможностите. Това робство трябва да се натяква и да се вменява вина у Турция всяка секунда, не да се отрича и неглижира. Както правите някой хора тука. Отделно трябва да се възпитава чувство на гордост и патриотизъм у младежите, защото само така имаме шанс да живеем по добре. А с насаждане на криворазбрана толерантност и разбиране това няма как да стане.

Биаро в една империя как очакваш да се набират войници за поддържането и - Сигурно когато Българските войски са навлизали в чужди територии местните са чакали на опашка за да могат да се запишат в БГ армията - чакали са го този сюблимен момент по десет години като бордеро за нова ЛАДА

Историята е такава - По онези времена турската империя е във възход и мачка на ред - ние сме били слаби и са ни мачкали - Дошъл е възход на царска Русия по това време турската империя вече е отслабнала - Решили са руснаците да си гепят територия на влияние гепили са си.
Преждевременно група ентусиасти като Ботев и Левски са се опитвали да събудят тоя заспал народ ама файда никаква - дали са си залудо живота за отечеството защото сганта в това отечество не е заслужавала саможертвата им.

Ето това е историята в общи линии и ако на вас ви необходимо да си чешете егото и патриотизма какъв велик народ сме няма проблем щом това ви прави щастливи надъхвайте се като сърбоманите по западната ни граница.

biaro, с твоите идеи ще си живеем вечно изолирани изпокарани с всички съседи. Само да вметна, че лошите междусъседски отношения влошават бизнеса и понякога водят до военни конфликти, които ненужно отнемат човешки животи.

От: От: Долнопробни турски хакери удариха сайта на Атака - Ще си платите!

biaro, с твоите идеи ще си живеем вечно изолирани изпокарани с всички съседи. Само да вметна, че лошите междусъседски отношения влошават бизнеса и понякога водят до военни конфликти, които ненужно отнемат човешки животи.
А по твоите идеи трябва да се умилкваме и нагъзваме на всеки наоколо, докато те ни се присмиват, сочат, и ръмжат.

Тъй не се поддържат хармонични отношения. В каквато и да е връзка.
Тия неща се основават на взаимно уважение.
А взаимното уважение в много случаи може да се подхранва единствено чрез посритване на другия.

Биаро - Робство има когато има роби - Когато има хора с право на собственост право на свободно придвижване право на собствен език и религия не мога да кажа че става въпрос за робство.

Не знам от къде ви идва това вътрешно удовлетворение и особено държите да доказвате че сме били роби 500г. мене лично тази теза не ме прави щастлив да оставим на страна че не е и вярна.

За да те уважават съседите ти е необходимо твърдо да отстояваш интересите си в момента а не да пишеш измислена история както правят македонците и стават за присмех на цял свят.
Ако искаме да ни уважават трябваше да не признаваме Македония и да ги мачкаме като Гърците да наложим ембарго над присъединяването на Сърбия към ЕС както направиха румънците докато не гарантират правата на българите по западните покрайнини. Да блокираме границата с Гърция като контра мярка на блокирането и от гръцка страна.

Ето така се изгражда уважение а не с писането на измислена история за да може като вкараме по няколко напитки да си разправяме какъв велик народ сме.

Не си прав бе човек! Където има някакви, макар и мижави, факти трябва да се развиват и популяризират за издигане на национално самосъзнание и гордост. Така правят всички силни държави. Примерите са безброй - Артур, Ахил и кой ли не още ... Тези които си нямат история, като нашата си развиват легенди и си ги присвояват като случки от собствената си история. Това не се прави само от македонците, а от ВСИЧКИ УМНИ ДЪРЖАВИ!!! Включително и от държавата, в която си в момента. Това да си неглижираме историята с мотива да сме реалисти е безумна глупост! Нещата, които са полезни за нас трябва да се украсяват и раздуват, а тези които са вредни неглижират и прикриват, а ако може и съвсем да се забравят. Така се прави! Гледай само нашите анадолски "приятели" какво правят и какво правим ние. Ние сме реалисти, а те си натаманяват нещата както им е изгодно.

За другото съм съгласен....

Биаро - Робство има когато има роби - Когато има хора с право на собственост право на свободно придвижване право на собствен език и религия не мога да кажа че става въпрос за робство.

Не знам от къде ви идва това вътрешно удовлетворение и особено държите да доказвате че сме били роби 500г. мене лично тази теза не ме прави щастлив да оставим на страна че не е и вярна.

За да те уважават съседите ти е необходимо твърдо да отстояваш интересите си в момента а не да пишеш измислена история както правят македонците и стават за присмех на цял свят.
Ако искаме да ни уважават трябваше да не признаваме Македония и да ги мачкаме като Гърците да наложим ембарго над присъединяването на Сърбия към ЕС както направиха румънците докато не гарантират правата на българите по западните покрайнини. Да блокираме границата с Гърция като контра мярка на блокирането и от гръцка страна.

Ето така се изгражда уважение а не с писането на измислена история за да може като вкараме по няколко напитки да си разправяме какъв велик народ сме.

Ние не живеем в историята, т.е. не би трябвало да живеем в нея. Някои части от нея са повод за гордост, други не чак толкова, но трябва да помним, за да си вдигаме самочувствието и да не повтаряме грешките от миналото. Патриотизмът се изразява в това да обичаш своите си и да се грижиш за добруването им (това включва както доброто име, така и просперитета). Не е патриотизъм да мразиш и да учиш да бъдат мразени наследници на врагове на твои далечни предшественици просто така "заради историята". Когато се говори за политика се гледа държавния/народния интерес. Не може да позволяваме да ни мачкат, макар да го правим често като уж членка на ЕС. Конкретно с македонците няма какво да се занимаваме. Като искат да признаят, че са българи, издават им се български документи и готово. Като искат да се правят на македонци, няма какво да ги правим. Ако тормозят наши съграждани на тяхна територия, това е междудържаваен проблем и то сериозен. Това последното не важи само за македонците. А да си затваряме границата за Гърция и особено когато от тяхната страна е барикадирано, просто няма смисъл. Те перфектно са се самозатворили.

Manta, най-голямата простотия е да седнеш да размишляваш, дали аджеба положението в османската империя е отговаряло точно на дефиницията на термина "робство". Така са го наричали много именити българи, приеми го като термин, който се е наложил с течение на времето. Историята ни не е измислена, дори на моменти да е доукрасена, всичките ни съседи са с пъти по-измислена история - гърци, турци, румънци, сърби, пък да не говорим за македонци. Въобще си много далече от истината, пък и от политиката. От мненията ти лъха единствено и само нихилизъм.

Каква точно е историята УСАФ особено каквато е била - предполагам че с Редрум на живо сте я гледали та сега ще ни я сведете и ние да се ограмотим
Аз предполагам, че ти също си я гледал на живо, за да можеш да ни опонираш?

Unwise, много, ама много мразя когато си пиша с някой, след това да се прави, че не ми е видял мненията. Елементарно уважение не показваш човек, към мен, като събеседник. Щом нещо не ти е изгодно, просто го игнорираш, не се прави така.

redrum, дефинирай си проблема, защото явно не съм го схванал.

Проблем нямам.

Твоето твърдение - турчин е нещо различно от Османската империя. Обикновените турци са хора като всички нас, бла, бла, бла.

Моят въпрос - какво е башибозук и какви са ги вършели башибозуците?

Башибозуците са евтина (т.е. безплатна, ако не броим оръжието) армия, тъй като така е на далавера. Бабаити лесно са се намирали, а и днес лесно се намират. Много пиратски кораби дори са имали разрешения за грабежите си от конкретни владетели. Не виждам какво е мястото на бабаитите в темата.
Тук говорим за обикновени хора без значение от етноса, които трудно ще ме убедиш, че искат да водят проблемен живот. На бунт и оръжие един народ трябва да се вдигне само ако е яко стъпкан (дори е желателно и за по-леки мачкания). В момента единствените, които ни тъпчат, са не турци, евреи, араби и тем подобни чужденци, а нашите управници, които дават милиони за измислени проекти, които струват само няколко хилядарки (някои дори и по-малко). За да не се занимаваме с тях ни занимават с псевдопатриотизъм като ни убеждават, че патриотизмът изисква да мразиш някого/някои, а те просто ти го/ги посочват.

Каква армия бе пич, това са цивилни отряди, които са се сформирали с цел грабеж. Няма заплата, каквото си намерят, тяхно си е. Накратко - имаме две села, българското възстава и от турското се набират доброволци, които да колят, бесят, е*ат и плячкосват. Какви пиратски кораби, най-бруталните кланета на българи, това в Батак, в Стара Загора, в Източна Тракия, са извършени от обикновени турци, а не от редовна турска армия. И въобще темата и разговорът ни не е за днес, аз ти давам повод за размисъл и да си имаш едно наум как обикновени и безпроблемни хора от друг етнос могат да се вдигнат и да ти разгонят мамичката на етническа основа. Не един път се е случвало през историята ни.

А България не се ръководи от българи или ако са българи, то са предатели. Нормално е да не им пука за българския народ. Въпреки, че това какво общо има с темата на разговора ни, идея си нямам.

Не знам защо толкова държиш да вкараш башибозуците в темата, но щом искаш, ще ги коментирам. Щом са одобрени от властта (иначе щяха да ги наказват за деянията им) без значение как ги наричаш, те са структура на властта. Дали ще ги наричаш армия или личните бабаити на султана за мен лично е все едно. Какво са правили е ясно. Това няма какво да го оспорваме. Доколкото ми е известно с днешна дата не знам да съществуват такива отряди. Ето защо не виждам къде им е мястото в темата.

България е нашарена с турски села и сега. По цялата си територия, не само в Кърджалийско или Шуменско/Разградско.
Затворени общности, сродяват се помежду си, и не щат да имат много общо с българите. Самоизолирали са се общо взето.

Да ме заплашват в собствената ми страна ми идва малко отгоре на мене лично.
Трябва да ги хванат и да ги съдят за баране на чужди сайтове + заплахи за тероризъм + опити за подпалване на етническо-религиозни конфликти.
Затвор някоя и друга годинка.

Кой да хванат Волен и любовницата му - То тая щуротия само те могат да я измислят - Ама имат имунитет ще трябва да изчакат една година да излезнат от парламента и тогава.

Редрум аз не мога да разбера каква е твоята теза в случая - Помогни ми да я разбера
Да турците са ни управлявали 500г
Кога са могли и кога са се сетили са минавали по една патка и една тояга на раята
Точно същото са правели и българските войски когато са завладели тези територии (или предполагаш че сме били на три морета щото са ни били изпратили специални покани)
Такива са били времената такива са били стандартите така се е процедирало.

Кажи ми с кое от тези неща не си съгласен та да ги обсъдиме

Горе