Мерси много. Пази я, да.
Но нека си го кажем направо в очите - пред кого се правят хората, какво целят, с какво искат да ги запомнят. Питам, защото отговаряйки си на тези въпроси, започвам да си мисля, че тези с колите, къщите и т.н., нещо нямат ясна визия за това. Първо, имаш семейство, приятели, познати пред които те вече са затвърдили това, което са и други, пред които не знам защо някой (повечето явно) се чувстват длъжни да доказват нещо. Това нещо е най-вече чрез придобивки. Защо? Защото нещастниците мислят (а и са прави до някъде), че тези други няма да успеят да стигнат до същността им, но пък ще успят добре да видят скъпата обвивка. Начин на мислене, което явно им осигурява някакъв вътрешен мир. Начин на мислене, което имат слабите хора, тези които смятат, че имат шанс в живота си да са "някой" и това е този начин. Според мен това е повече от грешно.
Какво излиза, не дай си Боже тези "другите" (някои от тях) да успеят да стигнат до съдържанието, минавайки през обвивката и харесвайки видяното. Какъв план имат тези хора след това? С какво ще успят да докажат, че обвивката и съдържанието са добри? По-скоро съдържанието да отговаря на обвивката. Отговорът всеки го знае. Може спокойно да попитате някой такъв екземпляр следния въпрос: Какво би си купил: сирене, което лежи на на дъното на ламаринена кутия с вкуса от едно време - на истинско или такова седяло на рафт в някой супермаркет с мега яката опаковка и 100 хиляди стабилизатори и Е-та? И тук знаем какъв отговор ще получите, но което е по-интересното, задавайки този въпрос, този човек няма да разбере къде е тънкия (грам не е тънък де) сарказъм.
Тук не можем и да обвиняваме подобни хора, защото него обществото няма да го приеме във видът му, в който е. За това той си "купува" това хорско одобрение, изглеждайки много успял, стабилен и можеш, а всъщност това е за него единствения начин да покаже, че е някой. Както написах, не можеш да се сърди никой на тези хора, те са такива, и обществото + тяхната нагласа ги е направило такива. Това е. Имам много такива познати, за което не смея да кажа, че са ми пример за подражание. Дори никакъв. Както казваха в Боен клуб: "Ти не си шибаната си кола, ти не си шибаната си кредитна карта, ти не си шибаната къща на ипотека". Това е, това е просто нещо което искаш да бъдеш.
Това е средното ниво, за комплексарщината може да се изпише и много повече. Идиоти, които са продали часовете си живот, за да могат от точна А до точка Б да се придвижат с кола за ХХХ ХХХ лева, а в същото време, той не е създал нищо, освен минуси в някоя банкова или финансова институция.
Не казвам, че моето мислене е правилното, но ще се радвам ако повечето тук имат такова. Както се и надявам скъпа обвивка да не означава за тях успял човек. Няма нищо общо.