Аз съм фен на Андроид и Линукс, т.е. Самсунг са малка част от читавата апаратура с правилните ОС на тоя свят. Таблетът ми е Леново, компа - Asus. И да, Apple не бих купил ако и на 1/3 от цената да ми го дават.
Не бих нарекъл продуктите на Apple премиум, тъй като качеството на изработката не отговаря на тази дума. Айфоните никога не са се славили със здравина, особено в сравнение с голяма част от Android телефоните. Apple следва пазарния подход на Sony да се хвърлят усилия не за улеснение, а обратното - към затруднение на потребителите с нестандартни кабели, входове, изходи и т.н. само и само да се вземат няколко долара в повече. Тези инженерни усилия можеха да отидат за подобряване на крайния продукт. Sony видяхме докъде стигна - тотално провалена компания, на която няма кой да купува "премиум" продуктите. Имат шепа фенове, но финансовите резултати говорят ясно за гигантския провал. 99.9% от хората не гледат бенчмаркове като избират телефон, защото им трябва само камерата, фейса и някоя друга игра. Дори аз не обръщам особено внимание на производителността, защото в крайна сметка това е просто телефон. Всички са един дол дренки, дреме ми че единият отварял дадена страница за някакви милисекунди повече, а другият имал по-добър фреймрейт на игра, която не ме интересува. Важно е да има яка батерия, да е здрав и... това е.
Между iOS и Android няма как да се направи точно сравнение на производителността. Различни операционни системи, различен софтуер, различен хардуер... всичко е различно. Всеобщо е мнението, че iOS използва хардуера по-ефективно, но в Android това се компенсира с по-мощен процесор и крайният резултат е сходен. За по-популярните Android телефони има поне по 5-6 различни firmware-а кой от кой по-стабилни. Съгласен съм, че директно от магазина продуктите на Apple са по-стабилни софтуерно. Преди три години като си купих Lenovo първата ми работа беше да го префлашна с firmware правен от фенове и до ден днешен нямам забележки, а и телефонът като бонус е водоустойчив. Сега си взех едно Xiaomi и съм шашнат от качеството и цената. Имам и един по-стар iPhone, тъй че не е като да нямам база за сравнение.
Епъл не е маркова техника, освен за малък кръжок фанатици като теб. Епъл е ширпотреба с много скапана фирмена политика. Иначе като устройства не са лоши.С тоя пост става ясно колко разбираш от маркова техника.
Имам iPad и съм имам и таблет със 3 пъти по-високи теоретично характеристики с Андроид. Е, андроида все забива, бавно работи, батерията му никаква я няма, екрана не хваща, много по-неприятен на пипане е, дизайна на самия таблет е гаден, доста по-тежък е. ...
Между iOS и Android няма как да се направи точно сравнение на производителността. Различни операционни системи, различен софтуер, различен хардуер... всичко е различно. Всеобщо е мнението, че iOS използва хардуера по-ефективно, но в Android това се компенсира с по-мощен процесор и крайният резултат е сходен. За по-популярните Android телефони има поне по 5-6 различни firmware-а кой от кой по-стабилни. Съгласен съм, че директно от магазина продуктите на Apple са по-стабилни софтуерно. Преди три години като си купих Lenovo първата ми работа беше да го префлашна с firmware правен от фенове и до ден днешен нямам забележки, а и телефонът като бонус е водоустойчив. Сега си взех едно Xiaomi и съм шашнат от качеството и цената. Имам и един по-стар iPhone, тъй че не е като да нямам база за сравнение.
Епъл не ги ли правят в Китай ???Фен на китайкис тамагоджита дава "компетентно" мнение... Боже докъде я докарахме.
Тия са най-големите хаховци - купуват си някоя китайска тухла, която ест фаброчно няма как да работи изобщо и почват филмите - сменят ромове, флашват, рут, пак флаш и ХОП нещо си не работи и се почва отначало и след месец може би ще имаш що годе работещ андроид и ще си горд, че си прецакал системата като си взел евтин телефон.
В момента това, което предлага Xiaomi е перфектната комбинация - стабилен софтуер, ниска цена, надежден хардуер. Крали са яко от Apple по отношение на софтуера. Използвали са повечето трикове, на които се дължи стабилността на iOS. За $150 си взимаш Redmi 3 примерно и нищо повече не ти трябва.
Правиш ли разлика между "телефон" мислен от китайци и произведен от китайци под контрола на китайци и такъв сглобен в китай под контрола на епъл?Епъл не ги ли правят в Китай ???
Правя. Китайския ми МР3 плеър го бодвам на УСБ и копирам каквото си искам на него.Правиш ли разлика между "телефон" мислен от китайци и произведен от китайци под контрола на китайци и такъв сглобен в китай под контрола на епъл?
Ее голям хейт на тоз айфон значи. Като не ти харесва не го ползвай има много хора, които го използват, но това не значи, че са глупаци просто айфона наистина е по-добрия телефон в много отношения за обикновения потребител. Андроида си е боклук и това е.Правя. Китайския ми МР3 плеър го бодвам на УСБ и копирам каквото си искам на него.
Епъл с великия им софт - мога да го натоваря само през пре-великия им вай-тюнс.
ТОва е разликата, и цената, в пъти!
Тя ако политиката им беше скапана нямаше да са една от най богатите компании в света, така че такива смешни коментари няма нужда да ги коментираме . Когато стигнеш тяхното ниво тогава оплювайЕпъл е ширпотреба с много скапана фирмена политика.
И къв вариант ми остави - или да ги хваля, или да замълча? Добре, че не си модератор. Трили са ми постове заради истината за Епъл, в други тъпи форуми.Ее голям хейт на тоз айфон значи. Като не ти харесва не го ползвай има много хора, които го използват, но това не значи, че са глупаци просто айфона наистина е по-добрия телефон в много отношения за обикновения потребител. Андроида си е боклук и това е.
Тя ако политиката им беше скапана нямаше да са една от най богатите компании в света, така че такива смешни коментари няма нужда да ги коментираме . Когато стигнеш тяхното ниво тогава оплювай
При мен работи железарка! Имам идея за един много дебел проект, и ще го пиша за Андроид. Много съм доволен от тая ОС.Андроида си е боклук и това е.
Епъл не е маркова техника, освен за малък кръжок фанатици като теб. Епъл е ширпотреба с много скапана фирмена политика. Иначе като устройства не са лоши.
Как на мен не ми забива тоя Андроид бе! С Леново Йога съм, при това 10 инчов. Много повече пиксели за смятане. Взех го на старо. Е, батерията позаминала, но всичко друго си е като ново. Тъчскийна е супер прецизен и чувствителен. Явно бърникате по Андроида, не знам що на вас забива, на мен - само веднъж за няколко месеца.