Щото клиентите нямат култура на пазаруване.Градинаров, обясни,
Аз мед не втечнявам - който разбира, купува.
Кристализирал мед може да се втечни с нагряване. Най-удобно е на водна баня - слага се буркана в тенджера. Температурата не бива да превишава 40°С.
Има пчелари, които не са запознати с правилата, а процеса е бавен. Затова е по-добре да се купува кристализирал мед.
Пентаграм и Елизабед,
"Рядко" е морална категория, и като такава е относително понятие.рядката консистенция
"Рядко" е морална категория, и като такава е относително понятие.
Мед може да се разреди с глюкоза или нещо подобно. Ако се разреди с вода, ще ферментира.
Визуалната гъстота може да варира в малки граници - според произхода на нектара, но сравняването трябва да се прави при еднакви температури.
Старо правило е, че ако нещо изглежда като сироп за баклава, най-вероятно е сироп за баклава.
Може и трябва да има изключения от сиропа.Трябва да се помисли доста сериозно вече над въпроса.