Земетресението в Турция и Балканския полуостров!

Аз лично спах на един паркинг на билата с приятелката ми тогава в колата. Втория трус там го хванахме, първия в леглото.
точно тогава живеех в кв. Карпузица в София който по права линия беше на 6 км от епицентъра на земетресението. Междудругото има странно съвпадение в часовете на тогавашното земетресение и това в Турция. Точно тогава не бях заспал защото работя обикновенно нощем на компютъра и стените и всичко започна яко да се клати , монитора ми падна на земята... имах чувство , че кооперацията ще падне всеки момент. Въпреки всичко преодолях страха и не излязох както всички съседи на улицата.
 
Обаче няма такава друга държава бате, като Турция.. Незнам някой видял ли е за какво ви пиша.. милиони са по пътищата и се опитват да помогнат .. актиори ,музиканти, бизнесмени, инфлуенсъри още от 1 минути.. организират всичко.. пътищата са препълнени с тирове с помощи и с багери .. летищата са пълни с хора които искат да отидат да помогнат на мястоо.. да не говорим за дарения от цял свят.. милиарди.. такова нещо при нас едва ли ще стане.. някой да тръгне от София и да отиде до Варна за да влезне под руините.. там са милиони ..

Спасени са хиляди само защото телефоните им са при тях и са пуснали публикация в социалната мрежа с адрес и къде се намират..
5 ден е .. минали са почти 120 часа.. и още продължават да спасяват хора.. не се отказват.. бебета , деца възрастни.. няма такава организация другате.. дано спасят още много хора.. направо това е някакъв ужс.. 5 дена си под някакви бетони в студено време гладен жаден .. не си облечен.. всичко е тъмно никаква светлина.. тва честно казвам незнам лично аз дали бих издържал 5 дена даже в нормална стая без прозорци.. даже легло да има.. какво остава в това състояния.. направоо има и някакви чудесии там.. изкарват бебе на 20 дена.. след 3 дена.. това бебе не се е хранело седяло си е самичко.. днес друг случай разкаха .. някакъв мъж затиснат с бетон върху ръката.. отзад бебето му... и се е съгласил да му отрежат ръката само за да могат да стигнат до бебето.. незнам .. това нещо което се случи там трябва да покаже на много хора много неща.. но най вече че животът е точно 2 минути..
Да ама официалната власт нещо се дъни..
 
  • Like
Реакции: adi
Днес се появи някакво видео направо незнаем на какво да вярваме..
едно 5 годишно дете изкарват под руините на 5 ден.. закарали я на линейката и там я питат какво иска дали е гладна иска ли шоколад или нещо друго.. и тя отговаря:
не съм гладна изобщо.. докато бях там дойде една какичка даде ми храна и вода, хапнахме си, играхме си , тя беше там през цялото време, докато не дойдоха други хора.. каза ми да не се притеснявам, че ще ме спасят..

направо човек не знае на какво да повярва.. това е 5 год. дете..
 
Чудесата продължават
1f64f_1f3fb.png

След 128 часа под отломките, спасителите извадиха 2 месечно бебе живо и здраво.
1f64f_1f3fb.png
❤️
❤️
❤️
❤️
❤️
1f44f_1f3fb.png
1f44f_1f3fb.png
1f44f_1f3fb.png



1676145187312.png
 
1676147285303.png
 
Не е важно какво ще оставим на децата си, важно е какви деца ще оставим след себе си.
❤


1676147414187.png
 
 
Последно редактирано:
Телевизиите казват Китай, но според долната статия не е точно така...

Мелони им пратила самолет с 4 линейки..
 
Последно редактирано:
Това е в 21 век и е в пълен контраст с турските сериали, които си вървят по нашите телевизии
 
  • Like
Реакции: Vbb
По сериалите не дават поражения от земетресения?! Шок и ужас!

Всяко бедствие е в контраст с нормалния живот. Затова се нарича ''бедствие''. Само казвам, че тука едни дълбоки мисли, ум да ти зайде.
 

Горе