От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта
Аз съм твърдо "ЗА" нещо подобно. Това не се прави с цел хората от Мадан да нямат лични карти, а и дали си здравно осигурен зависи от работодателя ти, т.е глобата ще е за него, не за теб. Безработните все ще успеят да намерят 14 лева за осигуровки. Дайте да си говорим истината - колко от хората в България, които се оплакват че нямат пари, реално нямат пари? Ама да нямаш пари значи наистина да нямаш пари, а не да не ти стигат за молове и парцали.
Това нещо се прави с цел сичкото роми да му ядат главата, ама никой не се и замисля дори, първата ви (и единствена) реакция е да плюете, а ако има втора, тя е да ровите в 9gag за някаква тъпа снимка (между другото 9gag подпомага деградацията и наеба английският език отсякъде, да им е честито :Р). Днеска на гробищата мангалите само подаваха ръчичките, а и не стига, че ги гониш, ами и нагли - "Ади бе душичка, дай нещо за бог да прости" ... Мама ти мръсна... Циганка дебела, тежи колкото мен и брат ми заедно, а протяга шепичките за "малко хляб" или за "каквот' дадеш" - пълен абсурд! Циганите нямат осигуровки, държавата не ги осигурява. Ако на тъпите мангали им се вземе правото на глас, може и да ореват орталъка, ама ДПС ще ядат кура, понеже половината им гласове ще изчезнат. Твърдо съм за репресирането на всичката мръсна сган, която допринася за упадъка на държавата срещу 50 лева и тройка кебапчета! Единственият начин да се справим с проблема с малцинствата е да се прокарат рестриктивни закони, които лека-полека да им отнемат правата, които някой им е дал и сега те се чувстват богопомазани.
Между другото,в Германия, която всички имаме за пример, се плаща данък църква. Ако не платиш няма сватба, няма опело, сиреч няма спасение на душата.
Здравеопазването не е на ниво, така е. Обаче повечето лекари също не са на ниво. Заплатите им не отговарят на работата, която вършат, нито на кометентността им, нито на квалификацията им. Единственият начин да се оправи здравеопазването е да се преразгледат заплатите на всички здравни работници и най-вече начинът, по който се формира месечното им възнаграждение. Също така да се въведе нова осигурителна система, която да е от две части - частично и пълно осигуряване. Трябват яки реформи, иначе ще започнем да измираме, щото нямаме лекари и лекарства...
Иначе пак да се върнем на темата за личните карти - не може хора, които са българи само когато им утърва (т.е като са навънка, крали са, убивали са и т.н, и им трябва защита от държавата) , а иначе да са всякакви други, да се мислят за много големи, за богоизбрани, за недосегаеми, да се толерират и да се претрупват с права и облаги. Не може хора, които въртят хиляди за ток и вода на месец и да не си плащат, да се наричат граждани и да имат равни права с тези, които консумират 100 лева ток и вода, а плащат 250, за да компенсират загубите на енергомонополистите от черната чума. Трябва да се направи нещо и то много бързо, иначе... България 2020? Мангалия 2025 ...