Смешно, смешно, но на дебата (който успях да изтърпя само до средата поради общото надприказване) най-трезви и обосновани отговори даваше представителя на ДПС. Докато БСП-то само подвикваше "мене няма ли да ме питате нещо", "аз тука накрая да се преместя ли по-близо", а политиката им "ще даваме пари напосоки, на всички, пари и пари". Откъде ще ги вземат - не е важно, те ще дават, народа да гласува.
После класическите комунистически идеи - тавани на цени и на печалби щели да слагат горките. Щели да таксуват богатите да има равенство. Остана само да предложат закон, който да ни задължава да се обръщаме един другиму с другарю/другарке.
Толкова са некадърни, че чак е смешно. Дори очакваните 7.4% от гласоподавателите са им много. Иначе...ясно е кои ще са те - купен вот, търтеи, които чакат държавата да дава, защото нали...длъжна им е, на такива все някой им е длъжен.
ПП да теглят заеми, БСП - да раздават пари (които най-вероятно ще дойдат от заеми), Възраждане е новата Атака с малко по-добър лидер, Левица, Български възход и подобни драпат да влязат в парламента за да се пришият към някого. Кои остават?
Аз не съм "за" да ми вдигат още данъците, защото някои са решили да теглят заеми за да симулират изкуствено подобрение на живота в страната (чрез повишаване на административни разходи и публични плащания без да има средства за това).
Искам да видя държавни инвестиции в инфраструктура, въвеждане на контрол над институции/подобряване на работата им и привличане на инвестиции в страната. Засега за това говорят само от ГЕРБ и ДПС.
Народа си е втълпил, че ако гласува трябва да не е за ГЕРБ, без да му идва на ума, че всички без изключение в момента кандидати са еднакви и реално промяна няма да има. Разликата е в това коя формация колко политически опит има и как е водила страната/бюджета докато е управлявала преди.
ПП в тандем с БСП, ДБ, ИТН - катастрофа
БСП - колкото пъти са управлявали винаги е било с повишаване на престъпността, допълнително задлъжняване на страната и криза
ГЕРБ - бюджетни излишъци, стегната фискална политика
ДПС - не са управлявали самостоятелно