Има ли извънземни

От: От: Има ли извънземни

Това добре, ама имайки предвид колко се разви човечеството за последните 100 години, представи си разлика в развитието 5000 години, с подобна на нашата цивилизация. Ами 50 000 г. или 100 000 и повече. Такива времеви диапазони са повече от нормални, като се има предвид мащабите на галактиката. Според мен не е добре да си пожелаваме среща с по напреднала цивилизация, ако ще се срещаме с някой, по-добре ние тях да намерим, не те нас. Все пак имаме опит с намирането на нови светове. Резултата никога не е добър за тези дето са ги намерили:) Африканците в Африка, индианците в Северна Америка, инките в Южна и тн. Примери безброй...

Аз не вярвам. Ако човек не е предубеден, лесно може да открие, че зад всички по-глобални научни открития и човешки постижения стои сериозен труд или щастлива случайност. Сигурно съществуват и други светове, обаче както за нас си е постижение да отидем до края на Слънчевата система и да вземем проби от Марс, така вероятно, ако съществува цивилизация, подобна на земната по условия на живот, устройство на организма и интелект, то тя със сигурност се намира адски далече от нас и нито те, нито ние можем да ги намерим, поне на този етап. По-вероятно е да има по-близки планети с някаква форма на живот и интелект, която изобщо не ни е от практическа полза, че съществува.
Иначе хаховците нека си четат Ерих фон Деникен и сие и нека си правят колажи от легени на фона на нощното небе, нека снимат грозни хора с маски на извънземни и нека си карат тракторите из нивите, правейки кръгове в житата. Практическа полза никаква от това.

Biaaro,
ти пишеш от гледна точка ние да сме завоеватели. Което не е добре като цел или мислене (освен ако не ни се наложи след известно време, поради изчерпване на земните ресурси), но реално ако ние сме по-неразвити и им кацнем на някакви на планетата без ясен и полезен "език" за комуникация, какво мислиш че ще ни "правят"? Ще ни вземат за слуги или домашни любимци, защото не можем да им караме летящите чинии нито да ги обслужваме технически, е за какво сме им? Нямаме и ресурси и идваме да ги помолим, да ни научат на това онова.
За това е необходимо изрично и много целенасочено търсене за осъществяване на дипломатически отношения първо. Езика да им научин, пък после да си ходим на гости.
В такава посока трябва да се мисли...

Типично женско мислене... Да седнем да се разберем:) Ама няма как да стане, ние не можем да се разберем по между си, ти искаш да се разберем с извънземни. Ако ни намерят първи, значи са по-развити и вас ще ви вземат за сексуални робини, ако им го позволява физиологията, а ние ще им бачкаме без пари. Ако ние ги намерим, те ще ни бачкат. Това си е върховен закон на живота, предполагам където и да се намира той.

Biaaro,
ти пишеш от гледна точка ние да сме завоеватели. Което не е добре като цел или мислене (освен ако не ни се наложи след известно време, поради изчерпване на земните ресурси), но реално ако ние сме по-неразвити и им кацнем на някакви на планетата без ясен и полезен "език" за комуникация, какво мислиш че ще ни "правят"? Ще ни вземат за слуги или домашни любимци, защото не можем да им караме летящите чинии нито да ги обслужваме технически, е за какво сме им? Нямаме и ресурси и идваме да ги помолим, да ни научат на това онова.
За това е необходимо изрично и много целенасочено търсене за осъществяване на дипломатически отношения първо. Езика да им научин, пък после да си ходим на гости.
В такава посока трябва да се мисли...

Е! не! Как го извъртя ... не е истина. Ми женско ми е, какво да направя? Такова ми се е паднало, такова си имам, ползвам си го както мога :)

Но си много прав, че и говорещи дори един език трудно се разбираме, камо-ли с извънземни.

Не знам тогава, дали искам да доживея срещи от ... пети вид :twisted: ... ако не върнат наборната служба- ха-ха :lol: и не стигнем американците и швейцарците.

... вас ще ви вземат за сексуални робини, ако им го позволява физиологията, а ние ще им бачкаме без пари. Ако ние ги намерим, те ще ни бачкат. Това си е върховен закон на живота, предполагам където и да се намира той.

... искаш ли да се менкаме? :lol:

... искаш ли да се менкаме? :lol:

А не, мерси. Питай в темата за казармата, там има два трима, дето обичат да дават ласки, вместо да бачкат без пари:)

Това добре, ама имайки предвид колко се разви човечеството за последните 100 години, представи си разлика в развитието 5000 години, с подобна на нашата цивилизация. Ами 50 000 г. или 100 000 и повече. Такива времеви диапазони са повече от нормални, като се има предвид мащабите на галактиката. Според мен не е добре да си пожелаваме среща с по напреднала цивилизация, ако ще се срещаме с някой, по-добре ние тях да намерим, не те нас. Все пак имаме опит с намирането на нови светове. Резултата никога не е добър за тези дето са ги намерили:) Африканците в Африка, индианците в Северна Америка, инките в Южна и тн. Примери безброй...
Ами, аз не си пожелавам среща с напреднала цивилизация, просто съм на мнение, че такава досега не се е случвала. Именно поради причините, изброени от теб. За момента все още сами правим опити да се самоунищожаваме, но зад абсолютно всеки един военен конфликт в света до момента стоят интереси на някоя от Великите сили за пазари или природни ресурси. Дори и на пръв поглед да са религиозни, верски и националистически търкания. Ако някакви инопланетяни имаха необходимия технологичен капацитет да достигнат до нашата планета, при условие, че ние все още нямаме капацитета да отидем при други, подобни на нас, то щяхме със сигурност да го усетим. Наистина щяхме да сме или избити, или заробени. Не вярвам да има същества с толкова висок научен капацитет, че да дойдат тук и само да ни наблюдават, да ни помагат и да ни отглеждат като 7 милиарда тамагочита. Или пък да са толкова напреднали, а да се оставят хамериканските учени да ги изкормят и да провеждат с тях тайни експерименти. Може и да ни пратят преди това плоча с някоя извънземна Валя Балканска, но стигнат ли до тук - не ни очаква светло бъдеще. Самият стремеж за експлорване на непознати земи и светове е стремеж за инвазия и ограбване.

Типично женско мислене... Да седнем да се разберем:) Ама няма как да стане, ние не можем да се разберем по между си, ти искаш да се разберем с извънземни. Ако ни намерят първи, значи са по-развити и вас ще ви вземат за сексуални робини, ако им го позволява физиологията, а ние ще им бачкаме без пари. Ако ние ги намерим, те ще ни бачкат. Това си е върховен закон на живота, предполагам където и да се намира той.

По-добре ние тях да намерим, че тука има едни сайтове за дооправяне, няма кой:) Иначе обратното, ни връчват по една метла и върти по цял ден:)

От: Има ли извънземни

Мислите прекалено примитивно, цивилизация с хиляди години по-напред от нашата се е развила не само в материален аспект, но и духовно и вероятността те да са агресивни е минимална.
А все пак ако са изперкали:) с технологии доста по-напреднали от нашите дори няма да ни мъчат, ако искат да ни елиминират няма и да разберем, днес сме тук утре ни няма.

Ние да отидем някъде това си е бедствие със сегашната си алчност и егоизъм ще усерем всичко, както сме го направили и тук на земята, по-добре да оставим космоса девствен:mrgreen:, на този етап.

Между другото човешката цивилизация съществува има няма 100к години, тоест все още сме пеленачета и едва ли някой има интерес да се разкарва до тук дори.
Освен ако някой не си хареса Земята като вила за отдих. Все пак е на хубаво и спокойно място - няма метеорити, слънцето е все още младо и спокойно, планетки се въртят наоколо. А и цената е ниска, нали е световна криза:)

Ако тълкувате "извънземни" като форми на живот, които не са от Земята, да - има извънземни дори и в Марс fyi. Пък друг повод за размисъл е, че времето в света не е абсолютен и относителен. Т.е. ако приемем, че вселената няма край, може би за всяка човешка пикосекунда се раждат и умират безброй много цивилизации.
Пък и не забравяйте, че точно в този момент, някъде там, някое извънземно сере :mrgreen:

Мислите прекалено примитивно, цивилизация с хиляди години по-напред от нашата се е развила не само в материален аспект, но и духовно и вероятността те да са агресивни е минимална.
А все пак ако са изперкали:) с технологии доста по-напреднали от нашите дори няма да ни мъчат, ако искат да ни елиминират няма и да разберем, днес сме тук утре ни няма.

Ние да отидем някъде това си е бедствие със сегашната си алчност и егоизъм ще усерем всичко, както сме го направили и тук на земята, по-добре да оставим космоса девствен:mrgreen:, на този етап.

Не съм сигурна. Ако трябва да се изгради един логически модел на поведение и на развитие на извънземни същества, базиран на човешката история и развитие (тъй като допускаме, че те са подобни на нас), то по-вероятно е, че с напредване на технологизацията, те ще са загубили духовността си. Поне фактите така сочат - колкото повече едно общество напредва технологично, толкова по-материалистично и бездуховно става. В момента за някаква духовност и истински устои на вярата може да се говори само в най-мизерните точки на планетата. Накратно - технокрацията погубва вярата и духовността. Всичко друго е кьорфишек - има много модерни хора, уж извършващи някакви духовни практики, които ги правят с крайната цел физическото им "Аз" да е добре. А това никога не е било крайната цел в духовните търсения, а би трябвало да се случи някъде по пътя към самоусъвършенстването. Сигурна съм, че ако има Бог, той по-лесно би опростил яденето на сланина и мекици, пържени с мас по време на пости, съчетано с духовно пречистване, отколкото стриктно следван хранителен режим с крайна цел да отслабнеш по време на постите.

точно в този момент, някъде там, някое извънземно сере :mrgreen:
Това ми хареса:lol:
Няма начин да няма физиологични нужди освен ако не се храни с радиация и диша космически прах и пак може да сере метеорити.

Гагарин като се замисля може би си права, но това е по нашата логика, това което е някъде там може изобщо да не отговаря на нашите правила и закономерности.

ако няма нужди, защо да идва до тук?

тц
ако нямат нужди, те няма да имат нужда и от туризъм, отсега виждам новите тъпи разпоредби на риокоз, да има по 3 вида кенефи в заведенията, ще трябват дамски, мъжки п алиенс.

тц
ако нямат нужди, те няма да имат нужда и от туризъм, отсега виждам новите тъпи разпоредби на риокоз, да има по 3 вида кенефи в заведенията, ще трябват дамски, мъжки п алиенс.

Обикновено любопитство, не може ли да ги провокира да ни посетят? Може да им харесат земните жени или мъже :)
Нали преди време ангелите така са "изпопадали" и е имало исполини :)

Горе