biaaro
Well-Known Member
От: От: Има ли извънземни
Това добре, ама имайки предвид колко се разви човечеството за последните 100 години, представи си разлика в развитието 5000 години, с подобна на нашата цивилизация. Ами 50 000 г. или 100 000 и повече. Такива времеви диапазони са повече от нормални, като се има предвид мащабите на галактиката. Според мен не е добре да си пожелаваме среща с по напреднала цивилизация, ако ще се срещаме с някой, по-добре ние тях да намерим, не те нас. Все пак имаме опит с намирането на нови светове. Резултата никога не е добър за тези дето са ги намерили Африканците в Африка, индианците в Северна Америка, инките в Южна и тн. Примери безброй...
Това добре, ама имайки предвид колко се разви човечеството за последните 100 години, представи си разлика в развитието 5000 години, с подобна на нашата цивилизация. Ами 50 000 г. или 100 000 и повече. Такива времеви диапазони са повече от нормални, като се има предвид мащабите на галактиката. Според мен не е добре да си пожелаваме среща с по напреднала цивилизация, ако ще се срещаме с някой, по-добре ние тях да намерим, не те нас. Все пак имаме опит с намирането на нови светове. Резултата никога не е добър за тези дето са ги намерили Африканците в Африка, индианците в Северна Америка, инките в Южна и тн. Примери безброй...
Аз не вярвам. Ако човек не е предубеден, лесно може да открие, че зад всички по-глобални научни открития и човешки постижения стои сериозен труд или щастлива случайност. Сигурно съществуват и други светове, обаче както за нас си е постижение да отидем до края на Слънчевата система и да вземем проби от Марс, така вероятно, ако съществува цивилизация, подобна на земната по условия на живот, устройство на организма и интелект, то тя със сигурност се намира адски далече от нас и нито те, нито ние можем да ги намерим, поне на този етап. По-вероятно е да има по-близки планети с някаква форма на живот и интелект, която изобщо не ни е от практическа полза, че съществува.
Иначе хаховците нека си четат Ерих фон Деникен и сие и нека си правят колажи от легени на фона на нощното небе, нека снимат грозни хора с маски на извънземни и нека си карат тракторите из нивите, правейки кръгове в житата. Практическа полза никаква от това.