Има ли извънземни

От: Има ли извънземни

Както кажеш. Да, за самолет говорим. И все пак тя се върти...

Опитай се да вникнеш какво искам да ти обясня. Ми не мога да го нарисувам, сори!

Опитваш се да ми обясниш , че технологиите на Земята не са напреднали до толкова , че да намерят един самолет, който пада 20 минути след като е излетял, мистериозно е изчезнал от радарите и няма никакви намерени отломки... Чудя са като са ни толкова изостанали технологиите , как въобще карат тия самолети без да се блъскат един в друг....
И аз не мога да ти го нарисувам.

Докажи, че е "паднал". Изчезнал е една по-обхватна дума. Така колата ти може да изчезне и все технологиите да не я открият.

Не съм обяснила, че са ни изостанали технологиите, а че технологиите са с някакъв капацитет. Самолетите не се блъскат, между другото не заради сателитите. Ама това, да ти е за домашно. Жокер: иначе преди години като е нямало сателити, въобще и да не са продължавали да правят самолети при толкова неконтролируем трафик във въздушното пространство.

А корабите? Те, ако изчезнат непременно ли потъват или излитат? Щом самолетите падат, корабите би трябвало да политат ...

И така, говорим си в тема за извънземни. Мисля, че няма как да се докаже вината им за този конкретен самолет, за това моля съда да свали обвиненията. Мерси за вниманието! 8)

Значи самолета или е паднал или е изчезнал магически. Само магическо изчезване обяснява това толкова време да не се намира нищо. Другия вариант е да се крие истината за самолета.

Магическо би било, ако се е превърнал в невидим.
По-нагоре писах нещо за пространство-времето, "дупки" разни в него, ама явно това са неща, които ти отнасяш към "магиите". Добре. Аз залагам на магическото изчезване. 100 лева. Т.е. че няма да бъде намерен. С което ще се докаже, че без останки не е паднал. Имаме ли сделка? НО без вина от извънземните, ако не е доказана 8)

Колкото и да вярвате в мистериозността и непознатостта на океана, нали не мислите, че тези хора търсят самолета с фенерче насочено към океанското дъно? Сонарната система е измислена много отдавна, но сега радарните методи са много по-усъвършенствани. Няма как да пропуснат дори един от двигателите, пък каму ли целия самолет.
Днес четох в дейли мейл, че посредством някаква връзка с контролната кула е отчетено, че двигателите на самолета са работили още 4 часа след изчезването му. Предполага се,че може да е отклонен към Пакистан или Саудитска Арабия.
Но не изключвам факта да са му подействали някакви непознати за човека сили. Като цяло има много подобни случай с изчезнали летящи и плавателни съдове, просто сме в такава епоха, в която новините се разпространяват много бързо и всичко се хиперболизира.

Аз залагам за ново оръжие , но не мисля , че ако съм прав светът ще научи. По скоро ще се пуснат няколко отломки и ще се каже, че е паднал в океана и не може да се намери къде.

От: От: Има ли извънземни

Колкото и да вярвате в мистериозността и непознатостта на океана, нали не мислите, че тези хора търсят самолета с фенерче насочено към океанското дъно? Сонарната система е измислена много отдавна, но сега радарните методи са много по-усъвършенствани. Няма как да пропуснат дори един от двигателите, пък каму ли целия самолет.
Днес четох в дейли мейл, че посредством някаква връзка с контролната кула е отчетено, че двигателите на самолета са работили още 4 часа след изчезването му. Предполага се,че може да е отклонен към Пакистан или Саудитска Арабия.
Но не изключвам факта да са му подействали някакви непознати за човека сили. Като цяло има много подобни случай с изчезнали летящи и плавателни съдове, просто сме в такава епоха, в която новините се разпространяват много бързо и всичко се хиперболизира.

Опитвам да обясня отново. Нали не мислите, че може да видите всичко? В момента няма как да видите ... с какво съм облечена например. Дори с Гугъл-иърт или най-якия сателит. Ако взема шепа сол или по-добре прах, ще можете ли да ми кажете къде точно се намира всяка частица от солта и праха, като отворя прозореца и ги разпилея във въздуха? Каква е плътността на въздуха? Каква е разликата да се търси във вода и "в облаци"?
Така и с нашата прекрасна слънчева реалност (в момента тук в София), която е позиционирана в някакво си, нарекли го пространство.
Не ми се обяснява за струнни теории и други разни физични обяснения вкл. експериментът Филаделфия. Просто приемете, че ако е имало самолет с пътници в един момент тук над главата ми вчера, в това небе на това пространство. Малко след това изчезвайки, не пречи, да е в небе на друго пространство- нещо като телепортация, за да е "по-нарисувано".
Държа си на облога ... 8)

Въй, фиу, самолет със спрели двигатели - свободно падане, и никой не знае колко му е ускорението, уау :lol:

Фъргам боба, потърквам кристалното кълбо - мислЪ, че е 9.8 м/с2...

От: От: Има ли извънземни

Опитвам да обясня отново. Нали не мислите, че може да видите всичко? В момента няма как да видите ... с какво съм облечена например. Дори с Гугъл-иърт или най-якия сателит. Ако взема шепа сол или по-добре прах, ще можете ли да ми кажете къде точно се намира всяка частица от солта и праха, като отворя прозореца и ги разпилея във въздуха? Каква е плътността на въздуха? Каква е разликата да се търси във вода и "в облаци"?
Така и с нашата прекрасна слънчева реалност (в момента тук в София), която е позиционирана в някакво си, нарекли го пространство.
Не ми се обяснява за струнни теории и други разни физични обяснения вкл. експериментът Филаделфия. Просто приемете, че ако е имало самолет с пътници в един момент тук над главата ми вчера, в това небе на това пространство. Малко след това изчезвайки, не пречи, да е в небе на друго пространство- нещо като телепортация, за да е "по-нарисувано".
Държа си на облога ... 8)

Разбирам те какво се опитваш да обясниш, но ти се опитваш да кръстосаш научни методи със свръх естествените. Факт е,че не могат да го открият на нашата планета, в нашата вселена. Ти държиш на тезата за паралелна вселена (сигурно си гледала Fringe). Но това не трябва да го обясняваш с прахови частици и разпиляната сол през прозореца. По твоята аналогия измервателните и проследяващите съоражения трябва да търсят самолет на Земята от Марс. А ако реша да видя с какво си облечена ще дойда при теб и ще видя, както самолетите, които търсят изгубения отиват на мястото, където е изчезнал.

Оле! Каква трогателна простота и невежество.

Хайде, ако сме имали слаби оценки по физика, да си мълчим, м?

Освен, ако не сме разбрали масата/теглото на самолета, точната височина (пътя), А, да, и скоростта, с която предполагаемо е падал към водната повърхност, за да изчислим Ускорение*!!!

*Ускорението е векторна физична величина, която показва изменението на скоростта на движещо се тяло за единица време, с други думи ускорението представлява производната на скоростта по времето, или, което е същото, представлява втората производна на пътя d^2S от времето dt^2. Ускорението отчита изменението не само на големината на скоростта, но и на направлението ѝ. Обикновено се обозначава с a (от acceleration), а в теоретичната механика с w. Единицата за ускорение в SI е m/s^2 (метра в секунда на квадрат). Специален случай е земното ускорение, което се означава с g (от gravity) и е равно на 9,8 m/s². Извънсистемна единица е gal, равна на 1 cm/s². В този случай то има смисъл и на интензитет на земното гравитационно поле.
Разделът от механиката, изучаващ движението в триизмерното евклидово пространство, неговото описание, а също така описанието на скоростите и ускоренията в различни координатни системи се нарича кинематика. В класическата механика за тяло с постоянна маса ускорението е пропорционално на резултатната сила и се дава от втория закон на Нютон:
\mathbf{F} = m\mathbf{a} \quad \to \quad \mathbf{a} = \mathbf{F}/m

N.B. Vmoro, мнението ми не е към теб- виждаш, че по едно и също време сме постнали. А към ... каква ирония... КОсмонавтката! А какви космонавтки имаше, е-хеййй- научени!

Последно редактирано:

Ми, не е лошо да си мълчим, които сме имали слаби оценки по физика. Ама които сме стигали на национален кръг на олимпиада по физика, може ли все пак да кажем нящу?

Ускорението на тяло, което пада свободно, каквото се явява самолет със спрени двигатели, е равно на земното ускорение. Независимо на каква височина се намира и каква маса има тялото.

То Юри Гагарин стигна космоса, ти говориш за олимпиади по физика:)

Без да сме сигурни какви са му били оценките по физика.

Дразнех й се, но вече не. Приемам го като позитив за себе си, че съм минала едно ниво над (пълзящи) дразнители. Без надменност. Просто го установявам.

Някой ден, след около век-два, ако има прераждания, може да разбере, че е крайно безполезна, когато се опитва да я забележат, а само се излага, на "гърба" на някой друг.

Това, да напиша мнение в отегчителната им тема, с най възпитания си патос (при положение, че нагоре от мойто мнение ги и обиждат на овце) и то да ти отвърне пак със съскане, без грам да си направи труда, да разбере или поне да си трае като не го питат, еми природа си е!
Змиите това могат. Да не обиждам съселите, че са сладки мишо-плъхо-хамстерообразни.

Стигнал е, обаче и на него му се е наложило да понаучи за целта малко физика.

Между другото, сравнително случайно е, че точно той е "стигнал космоса". Никита Хрушчов го избрал по снимка, измежду още няколко човека, също толкова добре подготвени като него. И ако трябва да се направи някакъв паралел - неговата смърт също има неизяснени обстоятелства, което не значи, че са замесени извънземни... А преди да плещим за паралелни вселени, убу е да знаем поне малко за теорията на струните и ала-бала.

Това женската злоба е по необяснимо явление от извънземните :D Спретнете си един бой в кал и ни викнете от форума да гледаме и снимаме :)

Това женската злоба е по необяснимо явление от извънземните :D Спретнете си един бой в кал и ни викнете от форума да гледаме и снимаме :)

Не ми е в категорията. Доста книжки има да попрочете. А на мен не ми се разправя със слабачки. Да си намери учител. Не мога се връщам, заради изоставащи. 8)

Мисля че самолета е някъде на дъното на океана,въпрос на време е да го открият.

Последно редактирано:

Горе